ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

21.02.2018
Διοργάνωση Εικαστικών Εκθέσεων-Performances στο Σπίτι της Κύπρου

01.02 - 30.09

Έντυπα αιτήσεων για την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

21.02.2018
Έργο ΔΡΑ.ΣΕ., ένα από τα 30 εμβληματικά έργα που υλοποιούνται στην Ευρώπη με τη συγχρηματοδότηση των Ταμείων Πολιτικής Συνοχής

Μια μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αφού το έργο «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης» (ΔΡΑ.Σ.Ε.) που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, επιλέχθηκε ως το πιο εμβληματικό και συμβολικό έργο που υλοποιείται στην Κύπρο με τη συγχρηματοδότηση των Ταμείων Πολιτικής Συνοχής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

21.02.2018
13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου

15.02 - 01.06

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ).   Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προαγωγή και διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, καθώς και η ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους  δημιουργούς.  

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.02.2018
Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στη Γεωργία

Το Μνημόνιο στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας στη σχολική εκπαίδευση και στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για κινητικότητα και ανταλλαγές μεταξύ φοιτητών, ακαδημαϊκών και ερευνητών. Παράλληλα, αναμένεται ότι θα συμβάλει στον ευρύτερο στόχο που έχει θέσει η Κυβέρνηση στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης, δηλαδή, να καταστήσει την Κύπρο ένα διεθνές εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.02.2018
Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» – Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πολυτροπικού Διηγήματος

07.02 - 08.04

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη», το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και οι Εκδόσεις Κέδρος προκηρύσσουν διαγωνισμό ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ. Στο πλαίσιο της ένταξης της δημιουργικής γραφής στο Πρόγραμμα Σπουδών του Γυμνασίου αλλά και της πολυτροπικότητας όπως διδάσκεται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές καλούνται να συνθέσουν με λόγο και εικόνα τα δικά τους πολυτροπικά διηγήματα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.02.2018
Πρόσληψη Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου

Η Τριμελής Επιτροπή που έχει συσταθεί, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί της Ρύθμισης της Απασχόλησης Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου του 2016 (Ν. 70(Ι)/2016), ανακοινώνει ότι, πιθανόν να προκύψουν ανάγκες για την πρόσληψη εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για εκτέλεση καθηκόντων Επιμελητή (Κλ. Α2, Α5 και Α7(ii)), στo Γραφείο του Κρατικού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.), που λειτουργεί στη Λεμύθου- επαρχία Λεμεσού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.02.2018
Σε Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Διεθνούς Δικτύωσης μετεξελίσσεται το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης

Με βάση τη δυναμική που έχει αναπτύξει στα προηγούμενα χρόνια της λειτουργίας του, το Κέντρο θα συνεχίσει να προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη του σε θέματα σχετικά με τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, την έρευνα σε θέματα μουσικής ανάπτυξης, την προώθηση της μουσικής βιομηχανίας και επαγγελματικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των μουσικών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.02.2018
Υποβολή αιτήσεων για παραχώρηση κρατικής φοιτητικής μέριμνας για το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018

Παράκληση της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας είναι όπως οι αιτήσεις υποβάλλονται με όλα τα προβλεπόμενα στοιχεία και δικαιολογητικά που απαιτούνται, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η όσο το δυνατό γρηγορότερη εξέταση των αιτήσεων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.02.2018
Ανοιχτό κάλεσμα -Open Call για την συμμετοχή καλλιτεχνών στο 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras/ArtWalk 3

01.02 - 28.02

Στόχος του 3ου Διεθνούς Street Art Festival Patras | ArtWalk 3 είναι η εικαστική παρέμβαση στον αστικό ιστό της Πάτρας, δίνοντας «χαρακτήρα» και «χρώμα» στην πόλη, δημιουργώντας παράλληλα τα θεμέλια για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μίας οργανωμένης παρουσίας murals και street artists στην χώρα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.02.2018
Διαγωνισμός για φοιτητές από το ίδρυμα Μαραγκοπούλου

01.02 - 14.05

Το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ) προκηρύσσει, για 12η συνεχή χρονιά, διαγωνισμό για την απονομή τριών βραβείων και τριών επαίνων για την καλύτερη πρωτότυπη εργασία, η οποία δεν έχει δημοσιευθεί.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.02.2018
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων σε δήμους, κοινότητες, Συνδέσμους, Μουσεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους φορείς, για την εγγραφή στοιχείων στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου για το 2018.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.02.2018
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Κυπριακή Εκπαίδευση

Η προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης ενός μείζονος σημασίας έργου για την κυπριακή εκπαίδευση το οποίο, μέσω ενός προηγμένου πληροφοριακού συστήματος, θα βελτιώσει τη διαχείριση πληροφοριών και τον αυτοματισμό των διαδικασιών των Σχολικών Μονάδων, θα επιταχύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα διευκολύνει την επικοινωνία και θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.01.2018
Γραπτή Εξέταση σύμφωνα με τον Περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία

24.02

Η Υπηρεσία Εξετάσεων, στην οποία, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, έχει ανατεθεί η ευθύνη της ετοιμασίας των εξεταστικών δοκιμίων ανακοινώνει την διεξαγωγή εξέτασης για διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία.


 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.01.2018
Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης στην Ελληνική Γλώσσα με θέμα: «Το περιβόλι της πολιτιστικής παράδοσης»

27.01 - 02.04

Με την ευκαιρία της επίσημης ανακήρυξης του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018» και την επέτειο των 220 χρόνων από τη γέννηση του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE) της Ελλάδος προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό ποίησης στην ελληνική γλώσσα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.01.2018
Επείγουσα Ανακοίνωση

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι έχει κυκλοφορήσει στα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης πλαστό «Πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2018» το οποίο έχει κατασκευαστεί από αγνώστους και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.01.2018
Διοργάνωση του International Creative Writing Summer School στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

04.06 - 29.06

Η Ακαδημία δίνει την ευκαιρία σε συγγραφείς από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να βελτιώσουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους, και να εργαστούν εντατικά σε ένα περιβάλλον που ευνοεί το διάλογο και τη δημιουργία υπό την καθοδήγηση έμπειρων και καταξιωμένων συγγραφέων σε συνεργασία με το Kingston Writing School.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

26.01.2018
Θεσμοθετούνται τα Μουσικά Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Εξαετούς φοίτησης

Τη θεσμοθέτηση των Μουσικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Εξαετούς Φοίτησης, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας το ποιοτικό και αξιόλογο έργο αλλά και την πολύπλευρη προσφορά των Μουσικών Σχολείων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

26.01.2018
Θεσμοθετήθηκε η συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και των Μουσικών Σχολείων στην ετήσια «Κυπρίων Συναυλία» στη Βιέννη

Η συμμετοχή των Μουσικών Σχολείων και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου (Σ.Ο.Ν.Κ.) στην «Κυπρίων Συναυλία» τα τελευταία δύο χρόνια κρίθηκε απόλυτα επιτυχής, αφού οι μαθητές των δύο Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κέρδισαν το απαιτητικό Βιεννέζικο κοινό, προάγοντας την Κυπριακή καλλιτεχνική δημιουργία και ταυτότητα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

26.01.2018
Νέες Εκδόσεις του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών

Το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (ΚΕΕ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τις Εκδόσεις έργων Κυπρίων και ξένων επιστημόνων–συνεργατών του ΚΕΕ, τις οποίες πραγματοποίησε κατά το 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.01.2018
Διεθνής Διαγωνισμός για την επικοινωνία της επιστήμης FAMELAB 2018

12.03 - 28.04

Το British Council, σε συνεργασία με το Hub Science, διοργανώνουν τον διεθνή διαγωνισμό FameLab, θέλοντας να αναδείξουν για δωδέκατη συνεχή χρονιά τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης. Ο διαγωνισμός έχει δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες νέους να μοιραστούν το πάθος τους για τo «άνοιγμα» της επιστήμη στο ευρύ κοινό και να ξεχωρίσουν για την επικοινωνιακή τους δεινότητα. Ελάτε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία!

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.01.2018
Έναρξη λειτουργίας πύλης πολιτιστικής πληροφορίας

Η λειτουργία της Πύλης Πολιτιστικής Πληροφορίας βασίζεται σε δύο σημαντικούς άξονες. Ο ένας αφορά τη δημιουργία και σωστή διαχείριση ενός Ψηφιακού Αρχείου το οποίο περιλαμβάνει έργα από διάφορες θεματικές κατηγορίες Πολιτισμού όπως Εικαστικές Τέχνες, Κινηματογράφος, Παραστατικές Τέχνες, Μουσική και Λογοτεχνία ενώ ο άλλος σημαντικός άξονας αφορά τη συνεχή ενημέρωση σε θέματα Πολιτιστικών δραστηριοτήτων από όλη την Κύπρο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.01.2018
ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

28.01 - 04.02

Στην Αθήνα το εκλογικό κέντρο είναι στο 2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, η είσοδος θα γίνεται από την οδό Τιμολέοντος 36, Αμπελόκηποι.
ΜΕΤΡΟ γραμμή 3, στάση Αμπελόκηποι.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.01.2018
Βράβευση του ποιητή Γιώργου Μοράρη απο την Ακαδημία Αθηνών

Ο Δήμος Λεμεσού χαιρετίζει τη βράβευση του ποιητή και φιλόλογου Γιώργου Μοράρη από την Ακαδημία Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, για την έκδοση του βιβλίου που αφορά φιλολογική μελέτη για τη ζωή και το έργο του Βασίλη Μιχαηλίδη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.01.2018
Εγκρίθηκε η εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Διαχείρηση της Βίας στο Σχολείο

Για τον σχεδιασμό της εν λόγω Εθνικής Στρατηγικής εργάστηκαν εκπρόσωποι διαφόρων υπηρεσιών του ΥΠΠ καθώς και εκπρόσωποι από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και την Αστυνομία. Τον συντονισμό των εργασιών είχε το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο (ΠΑΒΙΣ) του ΥΠΠ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.01.2018
Παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018

Η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο το φοιτητικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.01.2018
Εγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία και εγκεκριμένα ιδιωτικά φροντηστήρια

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ενημερώνει ότι ο κατάλογος των εγκεκριμένων ιδιωτικών φροντιστηρίων, είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.moec.gov.cy/idiotiki_ekpaidefsi/katalogoi_scholeion.html

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.01.2018
Τελετή απονομής βραβείων του 4ου διαγωνισμού συγγραφής σεναρίου και 1ου διαγωνισμού συγγραφής θεατρικού έργου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

Στο κατάμεστο θέατρο του πάντα φιλόξενου ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης έλαβε χώρα η τελετή απονομής των βραβείων του 4ου διαγωνισμού συγγραφής σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και του 1ου διαγωνισμού συγγραφής θεατρικού έργου που οργανώνουν από κοινού η Ε.Σ.Ε. με το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίας Λυδίας Κονιόρδου, η οποία κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού απευθύνοντας χαιρετισμό προς το κοινό και την λήξη απονέμοντας το 1ο βραβείο θεατρικού έργου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.01.2018
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ευρωπαϊκό δίκαιο ασύλου & προσφύγων: Σύγχρονες ευρωπαϊκές εξελίξεις & συγκριτική διάσταση»

29.01 - 05.03

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νομικούς, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπους περιφερειακών ή τοπικών αρχών, σπουδαστές στρατιωτικών, αστυνομικών και παραγωγικών σχολών λιμενικού σώματος, φοιτητές, πτυχιούχους και ερευνητές ΑΕΙ ανθρωπιστικών κατευθύνσεων, καθώς και σε στελέχη ΜΚΟ και την κοινωνία των πολιτών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.01.2018
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Μορφωτικό Σύμβουλο στο Σπίτι της Κύπρου

11.01 - 05.02

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι υπάρχει ανάγκη για εκτέλεση καθηκόντων Μορφωτικού Συμβούλου στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.01.2018
Νεολαία Παγκόσμιας Οργάνωσης Αποδήμων Κυπρίων NEPOMAK

10.01

NDCP-2018 (Πρόγραμμα της ΝΕΠΟΜΑΚ για να Ανακαλύψετε την Κύπρο)
Είσαι 18-22 ετών απόδημος κυπριακής καταγωγής; Θες να ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία στην Κύπρο παρέα με άλλα 49 άτομα σαν εσένα γεννημένοι σε άλλες χώρες, ηπείρους; Όλοι όσοι έχουν παρακολουθήσει το NDCP λένε ότι είναι εμπειρία ζωής! Εσύ γιατί να την χάσεις; Γράψου στο NDCP 2018 τώρα! Ενημερώσου ή δήλωσε συμμετοχή στο https://nepomak.org/ndcp/
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, τα έξοδα καλύπτονται από την NEPOMAK (Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.01.2018
Σταδιακή αύξηση της ηλικίας πρώτης εγγραφής στην Προδημοτική και στην Α’ Δημοτικού αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

Έχοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, το ΥΠΠ εξέτασε την επέκταση της ηλικίας πρώτης εγγραφής στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου και, συνακόλουθα, στην προδημοτική τάξη και για τον σκοπό αυτό ετοίμασε σχετικό Κείμενο Πολιτικής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.01.2018
2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Κινηματογράφου

05.01 - 20.03

Η συµµετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό ∆ιαγωνισµό «Παιδί & Κινηµατογράφος» αφορά στη δηµιουργία ταινίας µικρού µήκους µε την τεχνική της κινούµενης εικόνας. Ο διαγωνισµός θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, µε έµπνευση από τη Μοντέρνα Τέχνη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.01.2018
Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων

Αθλοθέτηση Βραβείων του 8ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδας 2017

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.01.2018
Διαβούλευση για τη διαμόρφωση νέας πολιτικής στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

To Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης με σκοπό τη διαμόρφωση νέας πολιτικής και νομοθεσίας που θα διέπει την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες στο Κυπριακό Εκπαιδευτικό Σύστημα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.01.2018
Ανακοίνωση απεβίωσε η επιθεωρήτρια προδημοτικης εκπαίδευσης Λούλα Παπαχριστοφόρου

Με σεβασμό και εκτίμηση σε όσους αφοσιώθηκαν στην αγωγή των παιδιών μας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ειδικότερα η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, επιθυμεί να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το θάνατο της Λούλας Παπαχριστοφόρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.01.2018
Απολογισμός Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού 2013-2018

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) ανέπτυξε την τελευταία πενταετία πολυδιάστατο έργο, μέσα από το οποίο επιδίωξε την υλοποίηση του οράματός του. Συγκεκριμένα, η δράση του Υπουργείου αποσκοπούσε στη διαμόρφωση εγγράμματων πολιτών με δεξιότητες, υπευθυνότητα, δημοκρατικό ήθος, ιστορική ταυτότητα, αλλά και σεβασμό στη διαφορετικότητα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.01.2018
Καθηγητής ή Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΕΠΑΚ

Οι υποψήφιοι που θα εκλεγούν θα μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα το συντομότερο δυνατό μετά την εκλογή τους, κατά προτίμηση, στο Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2018 (Σεπτέμβριος 2018), ή σε όποιο επόμενο εξάμηνο συμφωνηθεί.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.01.2018
Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία Animation 2018

04.01 - 05.03

Για τον φετινό διαγωνισμό επελέγη η πολυβραβευμένη ταινία EL EMPLEO (Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ) του Αργεντινού Santiago «Bou» Grasso με πάνω από 80 διακρίσεις, την οποία ο κάθε διαγωνιζόμενος συνθέτης θα προσεγγίσει με τη δική του οπτική γράφοντας μουσική για το φιλμ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.01.2018
Νέο Σεμινάριο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2018 «Μύηση στην Τέχνη του Σεναρίου»

27.01 - 28.01

Στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2018 θα διεξαχθεί το πρώτο ταχύρρυθμο σεμινάριο του 2018 από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος με θέμα "Μύηση στην Τέχνη του Σεναρίου" στο αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Ακαδημίας 50 (είσοδος και από Σόλωνος).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.01.2018
Ανακοίνωση απεβίωσε ο λογοτέχνης-εκπαιδευτικός Θεοκλής Κουγιάλης

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του λογοτέχνη και εκπαιδευτικού Θεοκλή Κουγιάλη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.01.2018
Ανακοίνωση απεβίωσε ο πρώην Υπουργός Παιδείας Στέλιος Κατσελλής

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του πρώην Υπουργού Παιδείας Στέλιου Κατσελλή.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2017
Βραβεία 2017 Ακαδημίας Αθηνών σε τρείς Κύπριους

Το απόγευμα της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2017 το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της Ελλάδας, η Ακαδημία Αθηνών, τίμησε με βραβεία, ανάμεσα σε άλλους, τρεις Κύπριους για την προσφορά τους στα Γράμματα και τις Θετικές Επιστήμες.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2017
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2018

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προκηρύσσουν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2018.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2017
Η Κυπριακή ταινία Happy Birthday του Χρίστου Γεωργίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πάλμ Σπρίνκγς

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Κύπρου, Ελλάδας, Γερμανίας, και Γαλλίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Centre National du Cinéma et de l’image animé, και Medienförderung GmbH.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.12.2017
Open call: A New Platform for Photography and Visual Arts

18.12 - 31.03

Transeurope Project is a new European platform addressed to emerging or midcareer, professional photographers and visual artists. The goal is to facilitate access to professional opportunities/networking, to develop their skills via new tools and new media, as well as to create the conditions for greater transnational circulation of their works.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.12.2017
Επικύρωση Μη Τυπικής και ΄Ατυπης Μάθησης στην Κύπρο: Χαρτογράφηση, Πρακτικές, Σχεδιασμός

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση της χαρτογράφησης της υφιστάμενης κατάστασης στην Κύπρο αναφορικά με τους μηχανισμούς επικύρωσης της μη τυπικής και άτυπης μάθησης, η οποία εκπονήθηκε από τον οργανισμό EEA Group που αποτελεί τον Ανάδοχο Φορέα του Έργου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.12.2017
Εγκαίνια του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λεμεσού-Αποθήκες Παπαδάκη

17.12 - 31.01

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.Το έργο αυτό, που βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής Λεμεσού, στοχεύει στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, με έμφαση στις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, καθώς και στην προώθηση της έρευνας, του πειραματισμού και των δημιουργικών συνεργειών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.12.2017
Εγχειρίδιο Εκπαιδευτικού για Αναγνώριση και Διαχείρηση Περιστατικών Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών

Μέσα από την έκδοση επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω τους/τις εκπαιδευτικούς για το θέμα και να προσφέρει εκείνα τα εργαλεία που θα τους δώσουν τη δυνατότητα, ώστε να αντιλαμβάνονται και να διαχειρίζονται με τον ενδεδειγμένο τρόπο περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.12.2017
Προκήρυξη Διαγωνισμού για σχεδιασμό Νέου Λογοτύπου του ΚΚΔΙΘ

Το λογότυπο θα πρέπει να προσιδιάζει, να αναφέρεται στο ρόλο και την αποστολή του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Η πρωτοτυπία, η έμπνευση και ο συμβολισμός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αποτυπώνονται στο λογότυπο, το οποίο θα συνοδεύει όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του ΚΚΔΙΘ, τα επιστολόχαρτα και άλλα έντυπά του, τη γενικότερη εικαστική εικόνα κάθε δραστηριότητάς του.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.12.2017
Athens Science Festival (ASF)

25.04 - 29.04

Αξίζει να αναφέρουμε πως στα πέντε έτη λειτουργίας του Athens Science Festival συνολικά έλαβαν μέρος 2.700 επιστημονικοί συνεργάτες, 600 ομιλητές, 300 καλλιτέχνες και 1084 εθελοντές.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.12.2017
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

12.12 - 12.12

Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η συνεισφορά και η διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής επάρκειας αίματος για τις ανάγκες των Κυπρίων ασθενών που νοσηλεύονται καθημερινά σε νοσοκομεία της Ελλάδας, για τις ανάγκες σε αίμα των Κυπρίων επισκεπτών αλλά και Κυπρίων μονίμων κατοίκων στην Ελλάδα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.12.2017
Απολογισμός Έργου Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Σύμφωνα με τον Υπουργό, κεντρικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια ήταν το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση, ο εκσυγχρονισμός του περιεχομένου των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νέα Αναλυτικά Προγράμματα), η εφαρμογή του νέου, σύγχρονου Λυκείου με τις κατευθύνσεις επιλογής μαθημάτων, το πρόγραμμα Επαγγελματικής Μάθησης των Εκπαιδευτικών, καθώς και οι νέοι Κανονισμοί Λειτουργίας των Σχολείων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.12.2017
Προδιαγραφές και όροι για υποβολή προτάσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ «ΚΥΠΡΙΑ 2018»

05.12 - 23.02

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στις 15.00 το μεσημέρι.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.12.2017
Η Κυπριακή ταινία Άρια της Μυρσίνης Αριστείδου στο Sundance Film Festival

Η ταινία είναι μια γαλλο‐κυπριακή παραγωγή, σε συμπαραγωγή των Canal +, Region île de France  και Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου της Γαλλίας (CNC –Cosip) με το Υπουργείο Παιδείας και  Πολιτισμού της Κύπρου. Tην ταινία στήριξε οικονομικά και ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης Σπαικ  Λι. 

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.12.2017
Προκήρυξη 8ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ε.Π.Ο.Κ. 2017

02.12 - 31.01

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.),  προκηρύσσει τον 8ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό έτους 2017. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι διαμένοντες ελληνόφωνοι, εντός και εκτός Ελλάδας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα έως τρία λογοτεχνικά είδη, αλλά με ένα μόνο έργο τους για κάθε λογοτεχνικό είδος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

28.11.2017
16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κινηματογραφικές Μέρες-Κύπρος 2018»

24.11 - 15.01

Για λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους και κανονισμούς και την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cyprusfilmdays.com.
For the rules and regulations of the Festival and the submission form please visit www.cyprusfilmdays.com

 

 

...διαβάστε περισσότερα

28.11.2017
Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τα αποτελέσματα μετεγγραφών κυπριακής καταγωγής φοιτητών

27.11

Οι κυπριακής καταγωγής φοιτητές, μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των αιτήσεών τους, που υπέβαλαν αίτηση και των οποίων η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έληξε στις 15 Νοεμβρίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.11.2017
Απονομή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2016

12.12

Τα βραβεία θα απονείμει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.11.2017
Μεσογειακή Σύνοδος για την Μεσογειακή Στρατηγική για την εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη

22.11 - 24.11

Στη Σύνοδο πρόκειται να συμμετέχουν πέραν των 100 αξιωματούχων από 23 χώρες, διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς μεταξύ των οποίων και 30 Βουλευτές από διάφορες χώρες της Μεσογείου και δημοσιογράφων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι θα καλύψουν το γεγονός, ως σημαντικού πολιτικού γεγονότος για τη Μεσόγειο, αλλά και σημαντικού φόρουμ για την προώθηση των στόχων της Αειφορίας στη Μεσόγειο..

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.11.2017
Έναρξη διαβούλευσης για τη διαμόρφωση νέας πολιτικής για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία ή άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της κατάθεσης και σύνθεσης απόψεων από διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς και μεμονωμένα άτομα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει την έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης με στόχο τη διαμόρφωση νέας πολιτικής που θα διέπει την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες ή άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες στο Κυπριακό Εκπαιδευτικό Σύστημα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.11.2017
Βράβευση της Κινηματογραφικής Ταινίας «Rosemarie» του Άδωνι Φλωρίδη

Το σκεπτικό βράβευσης, όπως το ανέλυσε ο κ. Δημοσθένης Ξιφιλίνος εκ μέρους της ΠΕΚΚ, έχει ως εξής: «Ανάμεσα σε τόσους τίτλους, αλλά και τόσες τάσεις του σύγχρονου σινεμά, η επιλογή μας δεν  ήταν  εύκολη.  Ξεχωρίσαμε  μια  ταινία  στην  οποία  συνυπάρχουν  η  κοινωνική  οξυδέρκεια,  η  εκφραστική οικονομία, δίπλα στο παιγνίδι με τα κινηματογραφικά είδη και τις εναλλαγές του  ύφους.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.11.2017
Έγκυρες οι Εξετάσεις για το Νέο Σύστημα Διορισμών

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θεωρεί ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι με βάση την άποψη της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία έλαβε υπόψη τόσο το πόρισμα της Διοικητικής Έρευνας, όσο και το πόρισμα της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή, δεν τίθεται θέμα μη εγκυρότητας των εξετάσεων, ούτε και φαίνεται να προκύπτει οποιοδήποτε ευρύτερο ζήτημα δόλου ή διαπλοκής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.11.2017
Διεθνές Λαογραφικό Φεστιβάλ Μπουργκάς

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές στη διεύθυνση 8000 City of Burgas, 26 “Alexandrovska” str, Burgas Municipality,  International Folklore Festival (ηλεκτρονική διεύθυνση mff_burgas@abv.bg). 

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.11.2017
4ο Cyprus Jazz & World Music Showcase

24.11 - 25.11

Κύρια αποστολή της διοργάνωσης είναι να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ευρύτερης αυτοσχεδιαστικής μουσικής, παρουσιάζοντας σε δύο μέρες, μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας, τόσο στο κοινό της Κύπρου όσο και σε επαγγελματίες από το εξωτερικό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.11.2017
Δήλωση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, σε σχέση με τη διοικητική έρευνα για πρόωρη δημοσιοποίηση των θεμάτων των εξετάσεων της 6/11/2017 για το νέο σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση

Από τα πορίσματα της Διοικητικής Έρευνας είναι ξεκάθαρο ότι οι ενέργειες ή/και παραλείψεις των λειτουργών έγιναν μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα και ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν ομαλά.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.11.2017
Απάντηση σε δημοσίευμα με τίτλο «Για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας: Δήλωση τεσσάρων λογοτεχνών»

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού επιθυμούν να επισημάνουν ότι τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας είναι ένας θεσμός που λειτουργεί από το 1968 και έκτοτε έχει επικαιροποιηθεί και εκσυγχρονιστεί αρκετές φορές, όποτε αυτό κρίθηκε σκόπιμο και πάντα μετά από διάλογο με τους ενδιαφερομένους.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.11.2017
Γραπτή Εξέταση σύμφωνα με τον Περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία

Για την πλήρωση των ακόλουθων θέσεων:
Επτά (7) θέσεις Τελωνειακού Λειτουργού, Τελωνεία (Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας αρ. 4997 – ημερ. 30/12/2016).  15 θέσεις Τελωνειακού Λειτουργού, Τελωνεία (Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας αρ. 5056 – ημερ. 11/08/2017).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.11.2017
11ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival)

15.12 - 15.01

Το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 12 Μαΐου 2018, και προσκαλεί σκηνοθέτες, παραγωγούς και σεναριογράφους από όλο τον κόσμο, να υποβάλουν τις ταινίες τους και τα σενάριά τους στο φεστιβάλ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.11.2017
Απονομής δίπλωμα και τιμητική πλακέτα Επίτιμων Μελών

Τέλος το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του και με την εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο δύο κυριών, της κρίας Πίτσας Γαλάζη (λογοτέχνης – δημιουργός), για την πολυετή Λογοτεχνική προσφορά της και της κρίας Σκεύης Λακαταμίτου (εκπαιδευτικού – πρωταθλήτριας και δημιουργού),για το σύνολο της πνευματικής, κοινωνικής, και πολιετούς δημιουργικής δράσης, με ενέργειες που προάγουν τον κλασικό αθλητισμό, την λογοτεχνία και την προσφορά προαγωγής του πολιτισμού της σύγχρονης ιστορίας της Κυπρου, ως τα πρώτα Επίτιμα Μέλη της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης».

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.11.2017
Ανακοίνωση σχετικά με την Έκθεση Education and Trainig Monitor 2017

Η Έκθεση Παρακολούθησης για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση δημοσιεύεται σε ετήσια βάση και καταγράφει την εξέλιξη των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας ένα ευρύ φάσμα δεδομένων από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.11.2017
Φιλοξενία δύο θεατρικών παραστάσεων στο θέατρο Σταθμός στην Αθήνα – ‘Ανοιξη 2018

09.11 - 12.01

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες (ΠΥ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) ανακοινώνουν ότι δέχονται προτάσεις από κυπριακά θεατρικά σχήματα/ομάδες ή Κύπριους ηθοποιούς/σκηνοθέτες για παρουσίαση έργου τους στο Θέατρο Σταθμός στην Αθήνα. Το Θέατρο Σταθμός προτίθεται να φιλοξενήσει δύο θεατρικές παραστάσεις από Κύπρο την περίοδο Απρίλιος-Μάιος 2018.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.11.2017
Εφαρμογή του EduWeb για τη σχολική χρονιά 2017-2018

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου "Combating Digital Exclusion: Children educate digitally illiterate adults in safe and creative web -EduWeb¨,  διοργανώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2017 συνάντηση των σχολείων που θα εφαρμόσουν την προσέγγιση του EduWeb κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017‐2018.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.11.2017
Στα σκαριά η Ίδρυση Εθνικής Επιτροπής Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου

Η ίδρυση της Εθνικής Επιτροπής θα έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην προώθηση και διαφύλαξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, καθώς σήμερα υπάρχουν δεκάδες φορείς πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κύπρο, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους αξιοσημείωτο υλικό, σε ψηφιακή και αναλογική μορφή, που στο σύνολό του συνθέτει την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.11.2017
Ομόφωνη η έγκριση Ίδρυσης της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Η έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας εδραιώνει τη θέση της Κύπρου στο διεθνές επιστημονικό σκηνικό και σηματοδοτεί την αρχή της εκπροσώπησής της στις ευρωπαϊκές και διεθνείς ενώσεις των Ακαδημιών, δίνοντάς της, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα να συμμετέχει στη διαμόρφωση του επιστημονικού, ερευνητικού, καλλιτεχνικού και κοινωνικού γίγνεσθαι εντός και εκτός της Δημοκρατίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.11.2017
Κυριάκος Χαραλαμπίδης-Συνέντευξη στον Θεοδόση Πυλαρινό

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ – στον πανεπιστημιακό (νεοελλ. φιλόλογο) Θεοδόση Πυλαρινό
για το περιοδικό «Αποικία» 

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.11.2017
Νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των Εξετάσεων για το Νέο Σύστημα Διορισίμων στην Εκπαίδευση

17.11 - 18.11

Για πληρέστερη ενημέρωση των επηρεαζόμενων υποψηφίων, επαναλειτουργεί η ειδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για το Νέο Σύστημα Διορισμών με αριθμό 8000 88 44. Από την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2017, οι υποψήφιοι μπορούν να καλούν την ειδική τηλεφωνική γραμμή καθημερινά, από τις 08:30 έως τις 15:00. Επιπρόσθετα, μπορούν να επικοινωνούν και με την Υπηρεσία Εξετάσεων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο drsm-help@schools.ac.cy

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.11.2017
Μετεγγραφές Φοιτητών Κυπριακής Καταγωγής

13.10 - 15.11

Οι κυπριακής καταγωγής, εισαχθέντες σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. Φ.151/20049/Β6/2007 (ΦΕΚ 272Β΄) Υ.Α. που δεν έχουν υποβάλει αίτηση λόγω μη ολοκλήρωσης της εγγραφής τους, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minedu.gov.gr), από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.11.2017
Δήλωση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού αναφορικά με την ακύρωση των σημερινών εξετάσεων διορίσιμων στην εκπαίδευση

06.11

Στο πλαίσιο της διαδικασίας των εξετάσεων για το Νέο Σύστημα Διορισμών, σήμερα παρατηρήθηκε ένα ατυχές και απαράδεκτο συμβάν. Τα θέματα σε πέντε γνωστικά αντικείμενα, αυτά των Θρησκευτικών, της Πληροφορικής, των Φυσικών επιστημών, της Χημείας και της Φυσικής Αγωγής αναρτήθηκαν στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, πριν από την έναρξη της γραπτής εξέτασης. Αυτό δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα την ακύρωση των σημερινών εξετάσεων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.11.2017
10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μουσκάτ (10th Muscat International Film Festival)

26.03 - 31.03

Για το σκοπό αυτό έχει ήδη δημιουργηθεί ιστοσελίδα (www.festival–miff. com), η οποία παρέχει σχετική πληροφόρηση για Φεστιβάλ, μέσω της οποίας μπορεί επίσης να γίνει η υποβολή των ταινιών, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 14η Δεκεμβρίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.11.2017
Διαγωνισμός με θέμα: «Χριστούγεννα : Γιορτή Αγάπης και Ειρήνης»

04.11 - 01.12

Τα παιδιά μας θα φανταστούν και θα ζωγραφίσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο μια ιστορία για τα Χριστούγεννα και τη Νέα Χρονιά και θα μας προσφέρουν δημιουργίες γεμάτες έμπνευση και αισιοδοξία. Θέλουμε λοιπόν να προσκαλέσουμε όλα τα παιδιά να πάρουν τα καλλιτεχνικά υλικά τους και να δημιουργήσουν έργα για να συμμετάσχουν στον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2017 της Λέσχης Πολιτισμού Πειραιά (Piraeus Cultural Club)!

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.11.2017
Υποτροφίες από την Κυβέρνηση του Ισραήλ για το έτος

02.11 - 01.12

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς επίσης για το Έντυπο Αίτησης (ΙΚΥΚ 54), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα Γραφεία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου στη Λευκωσία, ή στην σχετική ιστοσελίδα: http://www.cyscholarships.gov.cy

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.11.2017
Γραπτές εξετάσεις 2017 για εγγραφή και κατάταξη στους πίνακες διορισίμων

04.11 - 10.11

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι οι Γραπτές Εξετάσεις 2017 για Εγγραφή και Κατάταξη στους Πίνακες Διορισίμων αρχίζουν το Σάββατο, 4/11/2017 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή, 10/11/2017, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.11.2017
Ανακοίνωση διαξαγωγής κληρώσεων διαγωνισμού αρ. ΕΚΤ05/17

06.11

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την παράγραφο 15.2 (Μέρος Α΄) των Εγγράφων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του πιο πάνω Διαγωνισμού, θα προβεί σε διενέργεια κληρώσεων για καθορισμό της σειράς κατάταξης, ανάμεσα σε ισοψηφούντες στο ίδιο θέμα διδασκαλίας, με βάση τα Τελικά Μητρώα (μετά τις ενστάσεις).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.11.2017
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση της Unesco

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, αναχώρησε σήμερα για το Παρίσι όπου θα συμμετάσχει εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εργασίες της 39ης Γενικής Συνέλευσης της UNESCO. Ο Υπουργός θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση της UNESCO και θα συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Λογοδοσία στην Εκπαίδευση».

 

 

...διαβάστε περισσότερα

31.10.2017
Συμπόσιο για τον Γιώργο Σεφέρη

03.11 - 05.11

Στο Συμπόσιο θα λάβουν μέρος σημαντικοί ακαδημαϊκοί και μελετητές του έργου του Σεφέρη. Στόχος του Συμποσίου είναι να φωτίσει νέες πτυχές στην πολυδιάστατη προσφορά του Σεφέρη, δίνοντας ταυτόχρονα βήμα και σε νέους μελετητές του έργου του. 

 

 

...διαβάστε περισσότερα

31.10.2017
Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες…

23.10 - 16.11

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού. Στο πρόγραμμα μπορούν φέτος να συμμετάσχουν μεμονωμένες σχολικές μονάδες ή συμπράξεις σχολείων (δηλαδή ομάδες τουλάχιστον 2 σχολείων εκ των οποίων η μία πρέπει να λειτουργεί στην Κύπρο ενώ η άλλη/οι άλλες, μπορούν να βρίσκονται στην Ελλάδα ή στην Ομογένεια).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

31.10.2017
8ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema…διάβασες;

18.09 - 19.02

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.10.2017
Γραπτή Εξέταση σύμφωνα με τον Περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία

30.10 - 20.11

Γραπτή Εξέταση σύμφωνα με τον Περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμο του 2015 (Ν. 114(Ι)/2015) για την πλήρωση των ακόλουθων θέσεων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.10.2017
Les réalisateurs – Art and companies network/ Οι Παραγωγοί-σύμπραξη επιχειρήσεων στη δουλειά καλλιτεχνών

30.10 - 01.11

Σας προσκαλούμε σε ημερίδα- συνάντηση γύρω από τις τέχνες και τις επιχειρήσεις που διοργανώνεται από τον Γάλλο καλλιτέχνη Fabrice Hyber στο πλαίσιο του προγράμματος Mazinnov, που ξεκίνησε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.10.2017
Ο Συντονιστικός Φορέας (Co-ordinating Body) του Προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» 2018-2020

27.10 - 24.11

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορεί όλους τους ενδιαφερόμενους ότι έχει προχωρήσει με προκήρυξη προσφοράς για αγορά υπηρεσιών για τη σύσταση του Συντονιστικού Φορέα για το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» για την περίοδο 2018-2020, όπως προνοεί ο κανονισμός 1295/2013 της ΕΕ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.10.2017
Τη διεθνοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών ανέδειξε ο Υπουργός Παιδείας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Δημιουργικές και εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συναντήσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι συναντήσεις αυτές, ανέφερε ο Υπουργός, δίνουν τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων γύρω από την ανάπτυξη της πανεπιστημιακής κοινότητας της Κύπρου και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

26.10.2017
Παράταση της περιόδου υποβολής αίτησης από οικογένειες Ελλαδιτών και Κυπρίων επαναπατρισθέντων φοιτητών για διεκδίκηση φοιτητικών επιδομάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2016/2017

26.10 - 10.11

Σημειώνεται ότι, δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οικογένειες Ελλαδιτών φοιτητών που έχουν τη μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα και οι οποίοι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου, καθώς και επαναπατρισθείσες οικογένειες Κύπριων φοιτητών, οι οποίοι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 φοιτούσαν σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου ή του εξωτερικού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.10.2017
Lecture Series: Aspects of the later Greek intellectual tradition

13.11 - 29.11

Professor Paschalis Kitromilides will present a series of talks

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.10.2017
Προκήρυξη Διαγωνισμού Συγγραφής Μονόπρακτου Θεατρικού Έργου εις μνήμη Ειρένας Ιωαννίδου Αδαμίδου

Στο διαγωνισμό αυτό μπορούν να συμμετάσχουν εθελοντικά και στον ελεύθερό τους χρόνο μαθητές και μαθήτριες Λυκείων Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.10.2017
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

19.10 - 25.10

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, η οποία έληγε την 20η Οκτωβρίου 2017,παρατείνεται έως και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017. Δεδομένου ότι δεν προβλέπεται να δοθεί άλλη παράταση, ενημερώνονται οι αιτούντες οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει οριστικά την αίτησή τους, ότι μπορούν να το κάνουν έως την ανωτέρω ημερομηνία στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.10.2017
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2016

20.10

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.10.2017
Σχέδιο Transit 2018

18.10 - 30.03

Στόχος του Σχεδίου είναι η ενθάρρυνση της κινητικότητας των καλλιτεχνών στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, μέσω της συμμετοχής τους σε Προγράμματα Φιλοξενίας που μπορεί να περιλαμβάνουν έρευνα, εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, open studios, την ανάπτυξη ατομικού ή ομαδικού δημιουργικού έργου, την παρουσίαση εκθέσεων, κ.α.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.10.2017
Ολοκλήρωση της αποστολής του Δελτίου Υποψηφίου για τις Εξετάσεις για το Νέο Σύστημα Διορισμών

17.10

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) ανακοινώνει ότι έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά, μέσω του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε υποψηφίου για συμμετοχή στις Γραπτές Εξετάσεις για Εγγραφή και Κατάταξη στον Πίνακα Διορισίμων 2017: α) το Δελτίο Υποψηφίου, στο οποίο αναγράφεται ο χώρος και ο χρόνος διεξαγωγής της κάθε εξέτασης του υποψηφίου και β) έντυπο με Οδηγίες που αφορούν στη συμμετοχή των υποψηφίων στις Εξετάσεις.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.10.2017
Αιτήσεις για μετεγγραφή για τους εισαχθέντες του 5% και τους Κυπρίους φοιτητές

16.10 - 30.11

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή θα γίνουν εντός του Νοεμβρίου, σε προθεσμία η οποία θα ανακοινωθεί με νεότερο δελτίο τύπου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.10.2017
Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2018

11.10 - 11.12

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» έχει καθιερωθεί ως ένας ξεχωριστός πολιτιστικός θεσμός με διεθνή ταυτότητα και έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label (2015-2016 και 2017-2018), ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.10.2017
Προκήρυξη 10ου Διαγωνισμού «Η Παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση»

16.10 - 30.10

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν ομάδες μαθητών από Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές και τη Νέα Σύγχρονη Μαθητεία τόσο του δημοσίου τομέα όσο και αναγνωρισμένων σχολείων του ιδιωτικού τομέα, υπό την εποπτεία συντονιστή εκπαιδευτικού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.10.2017
Διαδραστική περιβαλλοντική εκπαιδευτική έκθεση «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ»

13.10 - 13.01

Η έκθεση τελεί υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, με την υποστήριξη της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Επιτρόπου Εθελοντισμού καθώς και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στις 13 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ 

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.10.2017
Νέος Κανονισμός Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων για την ενίσχυση Κινηματογραφικών Ταινιών 2017-2020

Τα Προγράμματα Χρηματοδότησης στο σύνολο ή μέρους τους τίθενται σε εφαρμογή για νέες προτάσεις μόνο όταν κοινοποιηθεί σχετική προκήρυξη στον Ημερήσιο Τύπο και στις ιστοσελίδες του Υπ.Π.Π  και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.10.2017
Ημερίδα με θέμα: «Μακριά από την πατρίδα και τον φόβο»

06.10

Σκοπός του προγράμματος είναι η υλοποίηση δράσεων από τα σχολεία για την ένταξη των παιδιών με προσφυγική ή μεταναστευτική βιογραφία στο σχολικό περιβάλλον, με παροχή στήριξης στη σχολική μονάδα από τους συνεργαζόμενους φορείς. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο των επιλογών του σχολείου για το Ενιαίο Σχέδιο Βελτίωσης της Σχολικής Μονάδας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.10.2017
Παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης για την Παγκόσμια Εκπαίδευση στην Κύπρο

Την έκθεση αξιολόγησης για την Παγκόσμια Εκπαίδευση στην Κύπρο παρουσίασε σήμερα το Δίκτυο για την Παγκόσμια Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το Δίκτυο για την Παγκόσμια Εκπαίδευση αναλαμβάνει αξιολογήσεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και των αποτελεσμάτων κάθε χώρας στις θεματικές της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες αφορούν την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Ειρήνη και την Πρόληψη των Συγκρούσεων, και την εκπαίδευση για την Πολιτότητα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.10.2017
Μετεγγραφές Ακαδημαϊκού Έτους 2017-2018 στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας

05.10 - 13.10

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής υποβάλλονται από την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017 έως και την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, στην ειδική εφαρμογή μετεγγραφών https://transfer.it.minedu.gov.gr/

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.10.2017
Γραπτές εξετάσεις εκπαιδευτικών για εγγραφή και κατάταξη στον πίνακα διορισίμων

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προχωρά στην οργάνωση των Γραπτών Εξετάσεων του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 ως και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, σε μη εργάσιμες ώρες και θα αφορούν 5583 υποψήφιους (το Πρόγραμμα των Εξετάσεων επισυνάπτεται ως ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.10.2017
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Δρ Νεόφυτου Χαραλάμπους

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει με θλίψη τον θάνατο του Δρ Νεόφυτου Χαραλάμπους εκπαιδευτικού ψυχολόγου, ο οποίος είχε πολυεπίπεδη προσφορά στην εκπαίδευση του τόπου μας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2017
Μετεγγραφές Ακαδημαϊκού Έτους 2017-2018

05.10 - 13.10

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ της χώρας ότι από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής. Η σχετική προθεσμία λήγει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017. Στην ίδια προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις για μετεγγραφή και από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2017
Απεβίωσε ο πρώην Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Κούρος

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκαν τον θάνατο του πρώην Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Κούρου. Ο Ανδρέας Κούρος απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

29.09.2017
Μήνυμα Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου

Τιμούμε σήμερα την 1η Οκτωβρίου, μια μέρα ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας, που σηματοδότησε τον τερματισμό μιας μακράς περιόδου ξένης κυριαρχίας και την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.09.2017
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει το Πρόγραμμα Εξετάσεων για το Νέο Σύστημα Διορισμών

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) ανακοινώνει το Πρόγραμμα των Γραπτών Εξετάσεων Εκπαιδευτικών για Εγγραφή και Κατάταξη στον Πίνακα Διορισίμων 2017, οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 04/11/2017 μέχρι και τις 10/11/2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.09.2017
Πρόσληψη Εργοδοτουμένου Ορισμένου Χρόνου για τις ανάγκες Υλοποίησης Ευρωπαϊκών Έργων

15.09 - 29.09

Η ανάγκη αφορά στην υλοποίηση έργων σε θέματα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και Παιδείας για τα Μέσα και ειδικότερα των Ευρωπαϊκών Έργων: «NEStOR-Networked European School Web Radio» και «EduWeb-Combating Digital Exclusion: Children educate digitally illiterate adults in safe and creative web» (Erasmus+ ΚeyAction2).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.09.2017
Ανακοίνωση της Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας

Η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΦΜ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές ότι έχει συμπληρωθεί η μοριοδότηση των αιτήσεων για την παραχώρηση των φοιτητικών επιδομάτων, βάσει του περί Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας Νόμου του 2015 (Ν.203(Ι)/2015).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.09.2017
Διοργάνωση Εικαστικών Εκθέσεων – Performances στο Σπίτι της Κύπρου

01.02 - 30.09

'Εντυπα αιτήσεων για διοργάνωση Εικαστικών Εκθέσων στο Σπίτι της Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.09.2017
4th Cyprus Jazz & World Music Showcase 2017

08.09 - 22.09

Κύρια αποστολή της διοργάνωσης είναι να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ευρύτερης αυτοσχεδιαστικής μουσικής, παρουσιάζοντας σε δύο μέρες, μια σφαιρική και δυναμική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας, τόσο στο κοινό της Κύπρου όσο και σε επαγγελματίες από το εξωτερικό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.09.2017
Πρόσκληση για υποβολή αίτησης για εργασίες που προκύπτουν στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων του κέντρου εκπαιδευτικής έρευνας και αξιολόγησης (Κ.Ε.Ε.Α.)

11.09 - 18.09

Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται αδιόριστοι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων (εξαιρουμένων των συμβασιούχων) να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος για εργασίες που προκύπτουν στο πλαίσιο των ερευνητικών προγραμμάτων που θα διεξάγει το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης (Κ.Ε.Ε.Α.), κατά τις σχολικές χρονιές 2017-2018, 2018-2019 και 2019-2020.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.09.2017
Εγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

22.09 - 29.09

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. θα γίνουν από 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και 29 Σεπτεμβρίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.09.2017
Μία θέση στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για Κύπριο/α πρωτοετή φοιτητή/τρια

Περισσότερες πληροφορίες για υποβολή δικαιολογητικών βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου http://www.uth.gr/students/student-wellfare/stegasi

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.09.2017
5ος Διεθνής Διαγωνισμός Μικροαφήγησης του Ιδρύματος César Egido Serrano

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι έχουν λάβει ενημέρωση από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μαδρίτη για την προκήρυξη του 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μικροαφήγησης του Ιδρύματος César Egido Serrano.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.09.2017
Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας κ. Λυδία Κονιόρδου

Τη συνεργασία τους στον τομέα του Πολιτισμού ενίσχυσαν σήμερα Κύπρος και Ελλάδα, με την υπογραφή Μνημονίου από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, κα Λυδία Κονιόρδου. Η τελετή υπογραφής του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

29.08.2017
Στόχοι υπό έμφαση της σχολικής χρονιάς 2017-2018

Από φέτος, κάθε σχολείο καλείται να καθορίσει τους δικούς του υπό έμφαση στόχους, οι οποίοι θα είναι προσαρμοσμένοι στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικότερα της σχολικής μονάδας, στο πλαίσιο πάντα των πολιτικών του Υ.Π.Π.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

29.08.2017
Κυβερνητικές Εξετάσεις στην Ελληνική Δακτυλογραφία και Στενογραφία

28.08 - 08.09

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται αιτήσεις για τις εξετάσεις της Δακτυλογραφίας και της Στενογραφίας από την Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ή από την ιστοσελίδα www.moec.gov.cy και να τις υποβάλουν στην Υπηρεσία Εξετάσεων, στη διεύθυνση Θουκιδίδου και Κίμωνος, 1434 Λευκωσία, μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

28.08.2017
Αποτελέσματα Κυπρίων Εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ελλάδας

24.08 - 30.09

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (YΠΠ) πληροφορεί το κοινό ότι τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας έχουν ανακοινωθεί σήμερα στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

21.08.2017
Αγορά Υπηρεσιών από Εκπαιδευτές/τριες για τη διδασκαλία μαθημάτων στα «Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης»

21.08 - 01.09

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα και με προηγούμενη σχετική ανακοίνωση (11/7/2017), οι Εκπαιδευτές/τριες που συμπεριλαμβάνονται στα τελικά μητρώα θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά δήλωση «Αλλαγής και Επιβεβαίωσης Στοιχείων».

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.08.2017
Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης Αιτήσεων Εισδοχής για Φοίτηση στη Μ.Ι.Ε.Ε.Κ. για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

17.08 - 24.08

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων εισδοχής για φοίτηση στη Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - Μ.Ι.Ε.Ε.Κ..

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.08.2017
Επαναπροκήρυξη της Θέσης «Λειτουργός Διασφάλισης Ποιότητας των ΜΙΕΕΚ»

10.08 - 24.08

Η Θέση επαναπροκηρύσσεται με διαφοροποιήση των απαραίτητων προσόντων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.08.2017
Πρόσκληση Συμμετοχής στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών της Ινδίας

11.08 - 31.08

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών της Ινδίας (IFFI) είναι το παλαιότερο και το πιο δημοφιλές φεστιβάλ ταινιών της χώρας, το οποίο προσελκύει παραγωγούς ταινιών και σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο.  

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.08.2017
Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Δημιουργίας και Έρευνας στον Τομέα του Σύγχρονου Χορού – Τερψιχόρη 2018

07.08 - 27.10

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες πληροφορούν τους ενδιαφερόμενους ότι δέχονται αιτήσεις για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Δημιουργίας και Έρευνας στον Τομέα του Σύγχρονου Χορού ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2018, το οποίο στοχεύει στη στήριξη χορογράφων και ομάδων χορού για νέες παραγωγές και έρευνα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.08.2017
Πρόγραμμα MBA του Mediterranean Institute of Management για νέους πτυχιούχους

02.08 - 04.09

Δείτε το ενημερωτικό έντυπο (Prospectus ) του Προγράμματος ΜΒΑ 2017-2018

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.08.2017
Το Νέο Σύστημα Διορισίμων δημιουργεί νέα δεδομένα στην εκπαίδευση

- 21.08

H προθεσμία για την πληρωμή των τελών συμμετοχής στις εξετάσεις, από τους υποψήφιους που υπέβαλαν την αίτησή τους, παρατείνεται μέχρι τις 21 Αυγούστου 2017 και ώρα 14.00

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.08.2017
Βραβεία για την ταινία Πέντε Τρόποι να Πεθάνεις της Νάντιας Παπαδάκη

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι η Κυπριακή ταινία «Πέντε Τρόποι να Πεθάνεις» της Ντάινας Παπαδάκη, η οποία είναι μια συμπαραγωγή με από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υ.Π.Π. συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου, από τα οποία αποσπά σημαντικά βραβεία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.08.2017
Η Κυπριακή ταινία Άρια της Μυρσίνης Αριστείδου στην 74η Μπιενάλε της Βενετίας

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι η νέα μικρού μήκους ταινία της Μυρσίνης Αριστείδου «Άρια» έχει επιλεγεί να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

31.07.2017
Σεμινάρια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του προγράμματος «Αρχαίο Δράμα:Διεπιστημονικές και Δια-καλλιτεχνικές προσεγγίσεις»

15.09 - 30.09

Το Πρόγραμμα «Αρχαίο Δράμα: Διεπιστημονικές και Δια-καλλιτεχνικές Προσεγγίσεις» επιχειρώντας «παράδοξες» συνέργειες τεχνών και επιστήμης, στοχεύει να δυναμώσει και να εμπλουτίσει την σύγχρονη πρόσληψη του Αρχαίου Δράματος μέσα από τις παραστατικές τέχνες στον 21ο αιώνα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.07.2017
Απαιτούμενα δικαιολογητικά για εγγραφή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας

Τα έγγραφα που ακολουθούν, 1 μέχρι 5, θα πρέπει να φέρουν την επισημείωση που προβλέπουν τα άρθρα 3 και 4 της σύμβασης της Χάγης (APOSTILLE) της 5ης Οκτωβρίου 1961, από την αρμόδια για το σκοπό αυτό αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.07.2017
Η 31η Ιουλίου 2017 καταλητική ημερομηνία των αιτήσεων για τις εξετάσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών

18.07 - 31.07

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) υπενθυμίζει όλους τους υποψήφιους οι οποίοι προτίθενται να παρακαθίσουν στις εξετάσεις για το Νέο Σύστημα Διορισμών ότι η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις πιο πάνω εξετάσεις συνεχίζεται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017 και ώρα 14:00.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.07.2017
Προκήρυξη θέσης Φιλολόγου για το Ευρωπαϊκό Σχολείο «ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΙΙΙ»

03.07 - 31.07

Οι υποψήφιοι για τη θέση θα τύχουν ενημέρωσης τηλεφωνικά για την ακριβή ώρα της συνέντευξης την 31η Ιουλίου 2017, μετά τις 12 το μεσημέρι.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.07.2017
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών

23.06 - 04.08

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού) ανακοινώνει τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών για το Πρόγραμμα Προαιρετικών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης (Δημοτικής/ Προδημοτικής, Μέσης Εκπαίδευσης και Διατμηματικά (για εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες)), που θα προσφερθούν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κατά την περίοδο 2017-2018.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.07.2017
Άκτιστη Αρχιτεκτονική: Συμπόσιο+Εργαστήριο Σχεδιασμού, Εικαστικών, Συγγραφής

22.09 - 26.09

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες και δεν προϋποθέτει αρχιτεκτονική εμπειρία. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να πορευθούν σε αντιστοιχία με τις δυνατότητές τους, την προηγούμενη εμπειρία τους και τους στόχους που θέτουν οι ίδιοι. Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από τους ενδιαφερόμενους στο aristotheke@live. com μέχρι την 30η Αυγούστου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.07.2017
Νέα τηλεφωνική γραμμή στην υπηρεσία των υποψηφίων για το Νέο Σύστημα Διορισμών

18.07 - 31.07

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για σκοπούς καλύτερης εξυπηρέτησης των υποψηφίων για το Νέο Σύστημα Διορισίμων λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης με αριθμό 80008844, με στόχο την παροχή διευκρινίσεων και καθοδήγησης προς τους υποψηφίους σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.07.2017
Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση: Αιτήσεις για συμμετοχή στις γραπτές εξετάσεις εκπαιδευτικών

18.07 - 31.07

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), μετά το πέρας της περιόδου εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Εξετάσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ), θα προχωρήσει στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις Εξετάσεις, η οποία θα διεξαχθεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων του ΥΠΠ. Στην ΕΕΥ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εξετάσεις από 17.417 υποψήφιους.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.07.2017
1η Διεθνής Καλλιτεχνική Έκθεση δι’ Αλληλογραφίας

16.07 - 16.10

Ο κάθε δημιουργός μπορεί να λάβει μέρος με δύο έργα, σε μια ή περισσότερες μορφές τέχνης. Τα έργα θα πρέπει να προάγουν μηνύματα σχετικά με την Κοινωνικότητα, την Ανάπτυξη, την Πρόοδο και τη Φιλία.


 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.07.2017
2ο Διεθνές Συνέδριο:»Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Χώροι, Λόγοι, Πρακτικές»

28.11 - 29.11

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να λειτουργήσει ως μία δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής θεωρητικών θέσεων, ερευνητικών πορισμάτων και καλών πρακτικών, σε σχέση με το πώς ο Γραμματισμός, ως ευρεία έννοια, πρακτική και αντικείμενο παιδαγωγικής, (επανα)προσδιορίζεται σε σύγχρονα θεσμικά/εξωθεσμικά πλαίσια, και, γενικότερα, εντός ευρύτερων κοινωνικο-πολιτικών και ιστορικών συγκειμένων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.07.2017
Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας

19.07 - 25.07

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοινώνει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί φέτος για τους απόφοιτους Κυπριακών Σχολείων που έλαβαν μέρος στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 και διεκδικούν θέση στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.07.2017
Παραχώρηση υπηρεσιών δασκάλου στο Αρμένικο Δημοτικό Σχολείο ΝΑΡΕΚ

13.07 - 21.07

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://enimerosi.moec.gov.cy/anakoinoseis/.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.07.2017
Προκήρυξη θέσης φιλολόγου στο Ευρωπαϊκό Σχολείο «ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΙΙΙ»

13.07 - 31.07

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ιδιόχειρη αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση circularsec@schools.ac.cy, με επισυναπτόμενη συνοδευτική επιστολή και σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο πρότυπο του Europass http://europass.cedefop.europa.eu/.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.07.2017
Υποβολή Αιτήσεων στο νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση

18.07 - 31.07

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις Εξετάσεις έχουν μόνον όσοι υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στον Πίνακα Διορισίμων στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ), εντός των καθορισμένων ημερομηνιών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.07.2017
Αγορά Υπηρεσιών απο εκπαιδευτές για τη διδασκαλία προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης και ενισχυτικής διδασκαλίας στο έργο «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης»

11.07 - 28.07

Οι οδηγίες για τον τρόπο υποβολής της Αίτησης, οι προϋποθέσεις συμμετοχής και άλλα στοιχεία που αφορούν στο διαγωνισμό, περιλαμβάνονται στα Έγγραφα Διαγωνισμού τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp6062

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.07.2017
Προκήρυξη θέσης Φιλολόγου στο Ευρωπαϊκό Σχολείο «ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΙΙΙ»

03.07 - 14.07

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαιδευτικής υπηρεσίας με πενταετή τουλάχιστον υπηρεσία σε δημόσιο σχολείο για τη θέση μιας/ενός φιλολόγου (Μέση Εκπαίδευση) στο ελληνόφωνο τμήμα μέσης εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Σχολείου "Βρυξέλλες ΙΙΙ".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.07.2017
Ποιητική συνάντηση και έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας «Πέτρα και Θάλασσα» με Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους δημιουργούς

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 Δρ Χρίστος Πατσαλίδης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.07.2017
Παρουσίαση αποτελεσμάτων από ομάδα εμπειρογνωμόνων τηε Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή της πολιτικής της Επαγγελματικής Μάθησης των Εκπαιδευτικών

Τα αποτελέσματα της μελέτης, όπως παρουσιάστηκαν από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων, ήταν ιδιαίτερα θετικά για το ρόλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στην όλη δράση, καθώς και για την εμπειρογνωμοσύνη που έχει αποκτηθεί, η οποία συνάδει με τη διεθνή βιβλιογραφία. Μέσα από τα πορίσματά τονίστηκε η μεγάλη σημασία της Επαγγελματικής Μάθησης για την αλλαγή κουλτούρας τόσο στο ΥΠΠ όσο κυρίως στα σχολεία, η οποία θα διευκολύνει και τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος ευρύτερα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.07.2017
Εξετάσεις για εισαγωγή στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας

06.07 - 17.07

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά έντυπα συμμετοχής στις Εξετάσεις από τα Γραφεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Εξετάσεων www.moec.gov.cy/ypexams.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.07.2017
Μαραθώνιος θερινών προβολών 2017

12.07 - 10.09

Οι φετινές επιλογές ταινιών έγιναν, όπως πάντα, με γνώμονα την ποιότητα, τη διεύρυνση της κινηματογραφικής παιδείας του κοινού και την τέρψη. Κάτω από τα αστέρια και το φεγγάρι του καλοκαιρινού ουρανού και με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του καλοκαιρινού κινηματογράφου, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα είκοσι δύο ταινιών, ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό από τις άκρες του κόσμου, με ταινίες που πρόσφατα διακρίθηκαν με μεγάλα βραβεία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.07.2017
Χρηματοδότηση Ταινιών Μικρού Μήκους σπό το Νοτιοευρωπαϊκό Δίκτυο Κινηματογράφου (SEE)

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, το Νοτιοευρωπαϊκό Δίκτυο Κινηματογράφου (SEE), προκηρύσσει διαγωνισμό ανάμεσα στις χώρες μέλη του, για χρηματοδότηση Προτάσεων Ταινιών Mικρού Μήκους.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.07.2017
Εξέταση για απόκτηση πιστοποιητικού πολύ καλής γνώσης της Ελληνικής γλώσσας

Η εξέταση θα είναι επιπέδου Πολύ Καλής Γνώσης της Ελληνικής Γλώσσας. Τόσο η γραπτή εξέταση, όσο και η προφορική εξέταση θα διεξαχθούν σε χώρους που θα ανακοινωθούν αργότερα από την Υπηρεσία Εξετάσεων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.07.2017
Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στη Διάσκεψη Τύπου για την ανακοίνωση της νέας πολιτικής έκδοσης Απολυτηρίων σε άλλες γλώσσες

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με στόχο να εξυπηρετήσει και να διευκολύνει τους νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, αποφάσισε να εκδίδει, μέσω των σχολικών μονάδων, το απολυτήριο Λυκείου σε ξένες γλώσσες. Είναι μια νέα υπηρεσία, η οποία θα προσφέρεται στους πολίτες για πρώτη φορά από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.07.2017
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

30.06 - 21.07

Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα (δύο διδακτικά εξάμηνα και ένα εξάμηνο για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας). Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική (πραγματοποιούνται Σάββατο και Κυριακή - εκτός από το πρώτο σαββατοκύριακο κάθε μήνα).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.07.2017
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία Μητρώου Εκπαιδευτών

23.06 - 07.07

Τα έγγραφα του Διαγωνισμού για τη δημιουργία του Μητρώου Εκπαιδευτών μπορούν να παραληφθούν από την ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στη διεύθυνση http://www.pi.ac.cy και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στη διεύθυνση: http://www.moec.gov.cy

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.06.2017
Παράταση υποβολής αιτήσεων εισδοχής για φοίτηση στα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΚ)

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp5869 του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι, ενώ η προσκόμιση του φακέλου με τα απαραίτητα έγγραφα θα γίνεται στις Τεχνικές Σχολές, μέχρι τις 13:30 της ίδιας ημέρας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.06.2017
Θάνατος του Νίκου Σιαφκάλη

Ο Νίκος Σιαφκάλης, στη μακρά του πορεία ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και εξέλιξη του κυπριακού θεάτρου καθώς υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες και θεμελιωτές του σύγχρονου θεάτρου στον τόπο μας από διάφορες θέσεις, ως σκηνοθέτης, θιασάρχης, καλλιτεχνικός διευθυντής, ηθοποιός, μεταφραστής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.06.2017
Ψηφιακό Πρωτάθλημα 2016-2017

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.06.2017
Φεστιβάλ «Εικόνες και όψεις του εναλλακτικού κινηματογράφου»

Με στόχο να αναδείξει την πειραματική κινηματογραφική σκηνή μέσα από έργα καθιερωμένων αλλά και νέων δημιουργών, η 16η διοργάνωση του Φεστιβάλ παρουσιάζει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα προβολών, φέρνοντας μαζί επαγγελματίες, κριτικούς και θεωρητικούς του κινηματογράφου, εικαστικούς, φιλότεχνους και φίλους του εναλλακτικού σινεμά.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.06.2017
Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2017

To υψηλό επίπεδο και προσφορά του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ αναγνωρίζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό επιβεβαιώνεται από την ένταξη του φεστιβάλ στην πλατφόρμα EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) μετά από αξιολόγηση το 2015-16 και την συνέχιση της παρουσίας μας στην πλατφόρμα αυτή για τα έτη 2017-18 με τον χαρακτηρισμό Remarkable Festival, ένα γεγονός που επιβραβεύει τις μέχρι σήμερα προσπάθειες για αναβάθμιση του Φεστιβάλ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.06.2017
Μέτρα για βελτίωση της κοινωνικής και εκπαιδευτικής ένταξης παιδιών τρίτων χωρών στην Κύπρο

Σκοπός του έργου είναι η κοινωνική και εκπαιδευτική ένταξη μαθητών τρίτων χωρών στο κυπριακό σχολείο μέσω ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών και της σχέσης σχολείου και γονέων-υπηκόων τρίτων χωρών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.06.2017
Νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση: Διαξαγωγή εξετάσεων για καταρτισμό του καταλόγου διορισμών εκπαιδευτικών

- 30.06

Υπενθυμίζεται ότι η λήξη της προθεσμίας υποβολής αίτησης ενδιαφέροντος για εγγραφή στους πίνακες διορισίμων στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας έχει καθοριστεί φέτος για τις 30 Ιουνίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.06.2017
Κριτικές αποκρίσεις στις Παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στην 17η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου

Ο θεσμός της Πλατφόρμας είναι μια διοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ, ο οποίος προσφέρει βήμα στους συντελεστές του Σύγχρονου χορού να δημιουργήσουν και να εκφραστούν μέσω αυτής της ιδιαίτερης τέχνης, που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.06.2017
Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης (ΣΥΥ)

Στα πλαίσια του Έργου “Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης” (ΣΥΥ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2017, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), η δεύτερη και τελευταία παρουσίαση από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) της μελέτης για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΥΠΠ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.06.2017
Πρόγραμμα Υποστήριξης Δημοσίων Οργανισμών που βρίσκονται υπό την Εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, ξεκίνησε σήμερα το Πρόγραμμα Υποστήριξης για Διοικητική και Διευθυντική Ανάπτυξη των Δημόσιων Οργανισμών που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.06.2017
Προκήρυξη Διαγωνισμού

12.06 - 30.06

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά, μέσω του ιστότοπου της Αναθέτουσας Αρχής (http://enimerosi.moec.gov.cy/ypp5914) συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική δήλωση ενδιαφέροντος στον ακόλουθο σύνδεσμο (http://eforms.moec.gov.cy/kommotiki), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 και ώρα 9:00 το πρωί.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.06.2017
Δεν υπάρχει καμία λογική πίσω από την αναστάτωση που προκαλεί η ΠΟΕΔ

Είναι δύσκολο για την κοινή γνώμη να δικαιολογήσει την κινητοποίηση και την αναστάτωση που προκαλεί σήμερα η ΠΟΕΔ στα σχολεία. Η απόφαση της ΠΟΕΔ να προβεί σε απεργίες κρίνεται, τουλάχιστον, άσκοπη, αφού για το ζήτημα που προβάλλει ως αιτία της κινητοποίησής της, έχουν ήδη βρεθεί αποτελεσματικές λύσεις από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.06.2017
Προκήρυξη ακαδημαϊκών θέσεων προσωπικού στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (ΕΠΙ) της Φλωρεντίας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση www.eui.eu/vacancies ή/και την ιστοσελίδα του ΕΠΙ http://www.eui.eu, για το ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης και άλλο πληροφοριακό υλικό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.06.2017
Παράσταση «Ποιό Σώμα»

Η παράσταση «Ποιο Σώμα» σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά και σε κείμενα των κυπρίων συγγραφέων Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη, τιμήθηκε στο Queer Theatre Awards 2017 με το βραβείο Trans Ορατότητας για τον καλύτερο Trans/Gender Fluid ρόλο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.06.2017
Παρεμβατικά προγράμματα και σχεδιασμός Εθνικής Στρατηγικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο

Ο Υπουργός ενημέρωσε, επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τα άλλα αρμόδια Υπουργεία, προχωρεί στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.06.2017
Έγκριση από τη Βουλή νομοθετημάτων που εκκρεμούσαν για την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση

Οι πρώτες εξετάσεις, σύμφωνα με τη σχετική Νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή το 2015, θα πραγματοποιηθούν οριστικά τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2017 και θα αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Προδημοτική, Δημοτική, Μέση Γενική, Μέση Τεχνική και Επαγγελματική).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.06.2017
Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για παρουσίαση στο Συνέδριο «Adult Educational Policy and Practice: Gamification, Entrepreneurship Education, and Education Policies»

12.10 - 13.10

Το Συνέδριο, το οποίο είναι δωρεάν και διεξάγεται στο πλαίσιο των δυο Ευρωπαϊκών έργων Erasmus+ "DIMA" και "EntrInnO", θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2017 στη Λευκωσία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.06.2017
Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση

Με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον για παροχή σύγχρονης δημόσιας εκπαίδευσης στα παιδιά μας και με στόχο αυτά να διδάσκονται από το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας, η πολιτεία προχώρησε στη διαμόρφωση του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ)

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.06.2017
Στην τελική ευθεία η διαδικασία ίδρυσης της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Η δημιουργία της κυπριακής Ακαδημίας αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, αφού θα συμβάλει στην αναβάθμιση του επιστημονικού, πνευματικού και πολιτιστικού της γίγνεσθαι αλλά και στην προβολή του έργου των επιστημόνων της χώρας μας στο διεθνές στερέωμα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.06.2017
Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί την εφαρμογή των Νέων Κανονισμών, σχετικά με τις διαδικασίες Αξιολόγησης των Μαθητών στη Μέση Εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, η πρώτη σύσκεψη της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Προετοιμασίας και Αξιολόγησης των Διαδικασιών Αξιολόγησης του Μαθητή, όπως προβλέπεται στους νέους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης που εγκρίθηκαν πρόσφατα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.06.2017
Εγκαίνια στέγης του Συντονιστικού Κέντρου CLIL

Το Κέντρο θα συντονίζει και θα στηρίζει την εφαρμογή της προσέγγισης CLIL (Content and Language Integrated Learning), η οποία αφορά στη συνδυασμένη διδασκαλία σχολικών θεμάτων με τη διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

31.05.2017
Ναύπλιο – Artiva 4ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ

15.11 - 19.11

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία, να αναδείξει το έργο των διευθυντών χορωδιών και των χορωδών αλλά και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών μέσα από το χορωδιακή τέχνη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

31.05.2017
Αποτελέσματα 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους

Στις 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους. Στην εκδήλωση αντιπροσωπείες 35 σχολείων από την Ελλάδα, την
Κύπρο και την Ομογένεια παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

31.05.2017
Ημερίδες Ενημέρωσης «Σπουδές στην Κύπρο»

03.07 - 05.07

Oι Ημερίδες είναι ανοικτές για το κοινό και απευθύνονται σε μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

31.05.2017
Προκήρυξη Δ’ Διαγωνισμού Θεατρικού Μονόπρακτου στη μνήμη του Κωστή Κολώτα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των τριών προηγούμενων ετών, o Διαγωνισμός Θεατρικού Μονόπρακτου προς τιμή του αείμνηστου Κωστή Κολώτα έχει καταστεί πλέον θεσμός παγκύπρια και πανελλήνια.
Στα πλαίσια του θεσμού αυτού η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (ΕΘΑΛ) προκηρύσσει τον Δ΄ Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

31.05.2017
Δημοσιογραφική Διάσκεψη για την Πιστοποίηση των ΜΙΕΕΚ και την Αναβάθμισή τους σε Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Ο κ. Καδής τόνισε ότι τα ΜΙΕΕΚ, ως Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, προσφέρουν πλέον αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών διετούς διάρκειας, γεγονός που σημαίνει ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωση της φοίτησης στα ΜΙΕΕΚ τυγχάνει αναγνώρισης από Πανεπιστήμια, στα οποία οι απόφοιτοι θα μπορούν πλέον, αν το επιθυμούν, να εγγραφούν για περαιτέρω σπουδές.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.05.2017
Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: «Η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό σπουδών»

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής εκπροσώπησε την Κύπρο στις 14 Μαΐου 2017 στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής "Belt and Road Forum for International Cooperation", η οποία αποσκοπούσε στην ανάπτυξη δεσμών ανάμεσα στην Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη, μέσα από πολυδιάστατες συμπράξεις και επενδύσεις στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, των μεταφορών, της τεχνολογίας, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.05.2017
Νέες προοπτικές για την Ανώτερη Εκπαίδευση της Κύπρου

Μετά από μακρά και παραγωγική διαβούλευση, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κώστας Καδής και ο Υπουργός Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Chen Baosheng υπέγραψαν σήμερα στο Πεκίνο τη σημαντική για την Κύπρο και την Κίνα Συμφωνία Αμοιβαίας Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ανώτερης Εκπαίδευσης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.05.2017
Μέρα Τραγουδιού στα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου

Τις τελευταίες εβδομάδες με επίκεντρο την 28η Απριλίου γιορτάστηκε στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης η Μέρα Τραγουδιού. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ενθάρρυνσης μιας πιο έντονης σχέσης του ατόμου με τη μουσική και στην προσπάθειά του να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες σε σχέση με το τραγούδι, προωθεί για πρώτη φορά στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης τον θεσμό της Μέρας Τραγουδιού

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.05.2017
Τελετή Βράβευσης του Εικαστικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Σπάζουμε τα στερεότυπα στην εργασία ανδρών και γυναικών»

Tον Διαγωνισμό διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.05.2017
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ευρωπαϊκού Προγράμματος DiDeSu Erasmus

26.05 - 27.05

Το πρόγραμμα DiDeSu Erasmus+ θεωρείται πρωτοποριακό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αφού σκοπός του είναι η δημιουργία εργαλείων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την αποτελεσματική εφαρμογή της Διαφοροποίησης της διδασκαλίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.05.2017
26ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Strategy in the 21th Century

01.07 - 06.07

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς και την αίτηση για τη συμμετοχή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.idis.gr/?p=4278

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.05.2017
Μεταγραφές φοιτητών κυπριακής καταγωγής, που έχουν εισαχθεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

11.05 - 18.05

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφής υποβάλλονται από την Πέμπτη 11 Μαίου 2017 έως και την Πέμπτη 18 Μαίου 2017, στην ειδική εφαρμογή μετεγγραφών https://transfer4.it.minedu.gov.gr
 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.05.2017
Με Υπουργική Απόφαση οι Μεταγραφές Κυπρίων Φοιτητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι έχει δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας (11/4/2017 - τεύχ. Β΄ - Αρ. Φύλλου 1241) η Υπουργική Απόφαση που αφορά τις μετεγγραφές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (ΑΕΑ) φοιτητών Κυπριακής καταγωγής, που έχουν εισαχθεί με τις ειδικές κατηγορίες της υπ' αρ. Φ.151/20049/Β6/2007 (Β΄ 272) υπουργικής απόφασης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.05.2017
Υποτροφίες από την Κυβέρνηση της Ιταλίας για το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η Κυβέρνηση της Ιταλίας παραχωρεί υποτροφίες σε Κύπριους πολίτες σε αναγνωρισμένα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης της Ιταλίας για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.05.2017
Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου

Οι μαθητές/τριες της Κύπρου εξασφάλισαν οκτώ(8) πρώτες, τέσσερις(4) δεύτερες και τέσσερις τρίτες θέσεις σημειώνοντας ταυτόχρονα πολύ καλές επιδόσεις. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι οι 29 από τους 35 αθλητές/τριες που συμμετέχουν έχουν εξασφαλίσει θέση στην πρώτη εξάδα και έχουν βελτιώσει τις ατομικές τους επιδόσεις.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.05.2017
Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο κ. Καδής παρευρέθηκε στη Σύνοδο για να προβεί σε ενημέρωση σχετικά με τα πορίσματα της Υπουργικής Διάσκεψης με θέμα «Διασφάλιση της Δημοκρατίας μέσω της Εκπαίδευσης», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στις 22-23 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.05.2017
Leontios Toumpouris Open Call for Contributions to Publication

Within the framework of Leontios Toumpouris’ research project, a publication will be launched on the occasion of his solo show at The Telfer Gallery in February 2018.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.05.2017
Συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερη και ξένης γλώσσας

Στις 23-30 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό της Ουκρανίας εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα «Ελληνόγλωσση παιδεία: τάσεις – διαστάσεις – προτάσεις». Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και διδάσκουν την ελληνική ως δεύτερη ή ως ξένη γλώσσα αλλά και πανεπιστημιακοί από όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια της Ελλάδας, οι οποίοι ασχολούνται με θέματα διδακτικής της γλώσσας, διαπολιτισμικής εκπαίδευσης κ.ά.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.04.2017
6ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών

Ο 6ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης έχει ως στόχο να αναδείξει για ακόμα μια φορά το ρόλο που διαδραματίζουν οι εικαστικές Τέχνες στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης μέσα από την εικαστική δημιουργία. Το 2017 θεωρείται μια σημαντική χρονιά για την Κύπρο με την Πάφο να ηγείται σαν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης θέλοντας να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην επιτυχία του Ευρωπαϊκού αυτού θεσμού, υιοθετούν το σύνθημα του Πάφος17 ως το θέμα του 6ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.04.2017
Ημερίδα και Τελετή Βράβευσης του Προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ»

Οι συμμετέχουσες μαθητικές ομάδες θα αναρτήσουν αφίσες των Επιχειρηματικών τους Ιδεών. Κατόπιν αξιολόγησης από κριτική επιτροπή, οι επιλεχθείσες ομάδες θα παρουσιάσουν τις Ιδέες τους, και, ακολούθως, οι καλύτερες προτάσεις θα βραβευθούν.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

26.04.2017
Μεγάλη Διάκριση και Σημαντική Διεθνής Αναγνώριση για την Κύπρο: η Δρ Αραβέλλα Ζαχαρίου στην Προεδρία Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Εκδπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Μιας μεγάλης διάκρισης και σημαντικής διεθνούς αναγνώρισης έτυχε η Κύπρος στα θέματα Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Στις 20 Απριλίου 2017 ένας δικός μας άνθρωπος που διακρίνεται για το επιστημονικό του έργο και τη δράση του στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη στην Κύπρο και στο εξωτερικό, η Δρ Αραβέλλα Ζαχαρίου, εξελέγη στα Ηνωμένα Έθνη, μετά από ψηφοφορία μεταξύ 55 χωρών και 14 διεθνών οργανισμών, ως η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών [United Nations Economic Commission for Europe (UNECE)].

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.04.2017
Ανακοίνωση Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία

Η ΕΣΝ αποτελεί την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια για ανάπτυξη κοινού πλαισίου χάραξης και υλοποίησης πολιτικής για τους νέους. Αναγνωρίζοντας ότι οι νέοι αποτελούν από τη μια, το πιο ζωτικό και δυναμικό κομμάτι όλων των κοινωνιών και από την άλλη, ότι έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση, καθιστά αναγκαία την επένδυση στο μέλλον τους μέσα από μια σφαιρική και ολοκληρωμένη στρατηγική.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.04.2017
Ανοικτό Πανεπιστήμιο-Παράταση αιτήσεων μέχρι 28 Απριλίου 2017

Με την προσφορά του νέου προπτυχιακού προγράμματος των Οικονομικών, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει παρατείνει τη χρονική περίοδο υποβολής αιτήσεων για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 (που ξεκινάει το Σεπτέμβριο).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.04.2017
Νέες Εκδόσεις του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών

Το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (Κ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τις Εκδόσεις έργων Κυπρίων και ξένων επιστημόνων,συνεργατών του Κ.Ε.Ε., τις οποίες πραγματοποίησε κατά το 2016, στο πλαίσιο των εκδοτικών του δραστηριοτήτων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.04.2017
Athens Photo Festival – Παράταση προθεσμίας

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει πρόσκληση σε φωτογράφους, καλλιτέχνες – καλλιτεχνικές ομάδες και επιμελητές για την υποβολή καλλιτεχνικών προτάσεων στο πλαίσιο του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.04.2017
Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση κρατικής φοιτητικής μέριμνας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 μέχρι την 13η Απριλίου 2017

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, αφού έλαβε υπόψη το αίτημα μεγάλου αριθμού δικαιούχων για παράταση στην προθεσμία υποβολής της αίτησης διεκδίκησης κρατικής φοιτητικής μέριμνας (φοιτητική χορηγία και φοιτητικά επιδόματα) αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη, 13η Απριλίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.04.2017
Ξενάγηση στην έκθεση «déshabillé» από τη Μαρία Λοϊζίδου

Το Σάββατο, 8 Απριλίου 2017, η Μαρία Λοϊζίδου θα βρίσκεται στο Μέντης
από τις 10:00 έως τις 12:00 να ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση "déshabillé",
στο Κέντρο διατήρησης παραδοσιακών τεχνικών και κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗΣ,
Πολυφήμου 6, 118 54 Αθήνα, τηλ. 210 3478792

On Saturday, 8th of April, Maria Loizidou will be at Mentis from 10.00 to 12.00
You are mostly welcome for a guided tour.
ATHENS BENAKI MUSEUM-MENTIS
Center for the preservation of traditional textile techniques
6 Polyfemou st, 11854 Athens, tel +30 210 347 8792

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.04.2017
Συνεχίζονται οι επισκέψεις του Υπουργού Παιδείας στα σχολεία Αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου

Στον Υπουργό παρουσιάστηκε μια πρωτοπόρα κατασκευή που διευκολύνει τη διδασκαλία της Στερεομετρίας και έχει διακριθεί με το πρώτο Βραβείο στο διαγωνισμό “Science on Stage”, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη του 2016 στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Επίσης, οι μαθητές του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμειας παρουσίασαν τα βίντεο που απέσπασαν τις τρεις από τις τέσσερις διακρίσεις στο διαγωνισμό “School Lab”.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.04.2017
Συνέλευση εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Δικτύου ERICarts στη Λευκωσία

Το δίκτυο των εμπειρογνωμόνων είναι αρμόδιο για την ανάπτυξη βάσης δεδομένων που αφορά στην έρευνα και παρουσίαση συγκριτικών στοιχείων για την πολιτιστική πολιτική και τις τάσεις στην Ευρώπη (Compendium Database on Cultural Policy and trends in Europe) και είναι μια πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού ERICArts, που καθιερώθηκε από το 1998.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.04.2017
Ενημέρωση των Πανεπιστημίων της Κύπρου για τις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας κατά της βίας και παραβατικότητας στα σχολεία

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενημέρωση των πανεπιστημίων για το ρόλο και τις δράσεις της ΟΑΠ και του ΠΑ.ΒΙ.Σ και τη διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας και της παραβατικότητας στο χώρο του σχολείου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.04.2017
Λειτουργία Ιστοσελίδας Κινηματογράφου

Από την Ιστοσελίδα, οι επαγγελματίες του χώρου αλλά και το ευρύ κοινό, μπορούν να ενημερώνονται άμεσα και εύκολα για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από τα θέματα κινηματογράφου τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.03.2017
Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Δρα Κώστα Καδή με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, κ. Γιώργο Βασιλειάδη

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού καλωσορίζοντας τον Υφυπουργό χαιρέτησε την υπογραφή του εμπλουτισμένου Πρωτοκόλλου Αθλητικής Συνεργασίας και ανέφερε ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση της ήδη στενής συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.03.2017
Κατάλογος των υποψηφίων έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2016

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι ο προκαταρκτικός κατάλογος των υποψήφιων έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του 2016 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Σύμφωνα με τη διαδικασία που εφαρμόζεται από το 2010, θα ισχύσει περίοδος υποβολής ενστάσεων σε σχέση με τα έργα που έχουν περιληφθεί στον κατάλογο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.03.2017
«Οι δημοκρατικές αξίες δεν πρέπει να θεωρούνται ως δεδομένες»

Η Υπουργική Διάσκεψη αποτέλεσε μια από τις σπάνιες ευκαιρίες να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι συζήτησης Υπουργοί Παιδείας από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και εκπρόσωποι από τις χώρες της Νότιας Μεσογείου και να συζητήσουν την αντιμετώπιση, μέσω της εκπαίδευσης, κοινών προβλημάτων και κοινών προκλήσεων όπως η κοινωνική ένταξη των προσφύγων και η αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων στην καταπολέμηση των διακρίσεων και της εξτρεμιστικής βίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.03.2017
Βραβεία Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής 2017 «100 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Μετά από τον χαιρετισμό του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης δρα Κυπριανού Δ. Λούη και την απονομή των βραβείων, παρουσιάστηκε μελοποιημένη ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη από μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας και Αποστόλου Βαρνάβα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.03.2017
Οι Υπουργοί Παιδείας της Ευρώπης και της Μεσογείου συζητούν στη Λευκωσία τη διασφάλιση της Δημοκρατίας μέσω της Εκπαίδευσης

Η Διάσκεψη, της οποίας θα προεδρεύσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, θα φέρει μαζί Υπουργούς Παιδείας από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και Υπουργούς Παιδείας των χωρών της Νότιας Μεσογείου. Στη Διάσκεψη θα συμμετέχουν, επίσης, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Gabriella Gragoni και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Tibor Navracsics.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.03.2017
Ξεκινά ο σχεδιασμός Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Διαχείρηση της Βίας στο Σχολείο

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο αποτελεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 17 Μαρτίου 2017, να εξουσιοδοτήσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στον σχεδιασμό Εθνικής Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.03.2017
Ημερίδα με θέμα: «Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος Αστροφεγγιά: Προτάσεις για τη διδασκαλία του μυθιστόρηματος στη Γ’ Λυκείου»

Στην ημερίδα παρουσίασαν εισηγήσεις οι εξής ομιλητές: Θεοδόσης Πυλαρινός, Ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου, Βάσω Οικονομοπούλου, δρ Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών– Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τζίνα Καλογήρου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Χριστοφόρου, φιλόλογος, Λαμπριανή Ματθαίου, φιλόλογος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2017
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ευρωπαϊκού Προγράμματος DiDeSu Erasmus

Στις σύγχρονες τάξεις, όπου η ποικιλομορφία και η έντονη διαφορετικότητα του μαθητικού πληθυσμού σε πολλαπλά επίπεδα σε συνδυασμό με τα χαμηλά μαθησιακά αποτελέσματα αποτελούν πρόκληση, η αποτελεσματική Διαφοροποίηση της Διδασκαλίας αποτελεί το θεωρητικό και μεθοδολογικό υπόβαθρο για αντιμετώπιση των παρενεργειών της κατάστασης αυτής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2017
Κυπριακή Προεδρία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φλωρεντίας το 2018

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής συναντήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φλωρεντίας (ΕΠΙ) κ. Vincenzo Grassi και τον Ανώτερο Διοικητικό Λειτουργό κ. Roberto Nocentini οι οποίοι επισκέφθηκαν την Κύπρο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Κυπριακής Προεδρίας του ΕΠΙ το 2018.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2017
Υποτροφίες Προγράμματος ΜΒΑ Πανεπιστημίου Κύπρου προς Κύπριους Ομογενείς

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, αποφάσισε να παραχωρήσει 6 (έξι) υποτροφίες σε Κύπριους Ομογενείς που κατοικούν στο εξωτερικό οι οποίοι θα γίνουν δεκτοί στο Πρόγραμμα ΜΒΑ Πλήρους Φοίτησης το Σεμπτέβριο του 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.03.2017
Υποβολή αιτήσεων για παραχώρηση κρατικής φοιτητικής μέριμνας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Τονίζεται ότι η 31η Μαρτίου 2017, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για παροχή κρατικής φοιτητικής μέριμνας, θα τηρηθεί αυστηρά και οποιεσδήποτε εκπρόθεσμες αιτήσεις θα απορρίπτονται.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.03.2017
Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Αιτήσεις

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 (που ξεκινάει το Σεπτέμβριο).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.03.2017
Παρουσίαση εκπαιδευτικής ιστοσελίδας

Το ηλεκτρονικό βιβλίο 'Shared histories for a Europe without dividing lines' είναι καρπός τεσσάρων σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν από το Συμβούλιο της Ευρώπης κατά την περίοδο 2011-2013 με τη συμμετοχή δεκάδων ειδικών επιστημόνων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.03.2017
Εγγραφή εκπροσώπων των ΜΜΕ για συμμετοχή στην Υπουργική Διάσκεψη «Διασφάλιση της Δημοκρατίας μέσα από την Εκπαίδευση»

Η Διάσκεψη διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κύπρο και αποτελεί μια από τις εμβληματικές διασκέψεις της Κυπριακής Προεδρίας γενικά.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.03.2017
Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σχετικά με πρόσφατα δημοσίευματα

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν την προετοιμασία με φροντιστηριακά μαθήματα των ενδιαφερόμενων για συμμετοχή στις εξετάσεις που θα οργανωθούν στο πλαίσιο του Νέου Συστήματος Διορισμών στη Δημόσια Εκπαίδευση...

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.03.2017
Χρηματοδότηση της Παραγωγής Κινηματογραφικών Ταινιών για το Έτος 2016-2017

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, ο αρμόδιος Υπουργός για θέματα κινηματογράφου, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ενέκρινε για το 2016-2017, έπειτα από εισήγηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου, τη μερική χρηματοδότηση...

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.03.2017
Χαιρετισμός Προέδρου Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Κήρυξη Έναρξης Εργασιών 20ου Συνεδρίου ΠΣΕΜ με θέμα «Μόρφωση ολόπλευρη-με τον μαθητή στο επίκεντρο»

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του Εκπαιδευτικού μας συστήματος, έχοντας πάντοτε ως κύριο γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει διαμορφωθεί ο στρατηγικός μας σχεδιασμός, στη βάση του οποίου έχουν υλοποιηθεί αρκετές από τις εκπαιδευτικές μας μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.03.2017
Σε τροχιά υλοποίησης το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση-Εγκρίθηκαν οι Κανονισμοί διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων

Στόχος του Νέου Συστήματος Διορισμών είναι η διασφάλιση της επιλογής των πιο κατάλληλων εκπαιδευτικών για τα δημόσια σχολεία, στη βάση ποιοτικών κριτηρίων, όπως τα ακαδημαϊκά προσόντα, η σχετική εμπειρία και η επιτυχία στις γραπτές εξετάσεις.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.03.2017
Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία καθιερώθηκε το 2011 από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας ως «Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο» το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου επισημαίνει ότι το μήνυμα που θα πρέπει να τονιστεί προς όλα τα µέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές - μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς είναι η ανάγκη να ενισχυθεί ο δημοκρατικός χαρακτήρας του σχολείου....

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.03.2017
5ο Πρόγραμμα Υποτροφιών Σύλβιας Ιωάννου για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Το Sylvia Ioannou Foundation ανακοινώνει το 5ο Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στα γνωστικά πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με κεντρικό θεματικό άξονα το νησί της Κύπρου, δηλαδή το αντικείμενο της μεταπτυχιακής μελέτης-έρευνας να αφορά στην Ιστορία, ή την γεωγραφία, ή τον πολιτισμό κ.λπ. της Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.03.2017
Με πλούσιες μορφωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις ο φετινός Μήνας Γαλλοφωνίας

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, και οι Πρέσβεις των χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση του καθιερωμένου αυτού πολιτισμικού θεσμού, ανέδειξαν την μορφωτική και ψυχαγωγική αξία του καθώς και την ευρύτερη σημασία του ως μέσο ανάπτυξης της συνεργασίας, της αλληλοκατανόησης και της πολιτιστικής ανταλλαγής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.03.2017
Οι Συνέργειες Παιδείας και Πολιτισμού στο επίκεντρο συνάντησης του Κώστα Καδή με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης τα μέλη της αντιπροσωπείας για τον ρόλο που διαδραματίζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και για τις δράσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο αυτό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην Υπουργική Διάσκεψη με θέμα "Διασφάλιση της δημοκρατίας μέσα από την Εκπαίδευση», που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαρτίου 2017 στη Λευκωσία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.03.2017
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Είναι θλιβερό γιατί τα πλείστα όσα δημοσιεύματα εμφανίζονται το τελευταίο διάστημ στον ημερήσιο τύπο, δεν στοχεύουν στο καλό της Ορχήστρας αλλά στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κύκλων των οποίων τα συμφέροντα πλήττονται από τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος...

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.02.2017
Ανακοίνωση Προγράμματος Επιμόρφωσης Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς δράσεων που είχαν ξεκινήσει κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 και αφορούσε αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς Δημοτικής εκπαίδευσης και μελλοντικά θα περιλάβει και Πρόγραμμα επιμόρφωσης αντικαταστατών εκπαιδευτικών Ειδικής Εκπαίδευσης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.02.2017
Συμμετοχή του Υπουργού ΠΠ Κώστα Καδή στο Συμβούλιο ΥΠΠΝΑ της ΕΕ

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, οι Υπουργοί Παιδείας αντάλλαξαν απόψεις για τη συμβολή της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην κοινωνική συνοχή και την προώθηση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.02.2017
Αποτελέσματα Διαγωνισμού για τον Σχεδιασμό Λογοτύπου για τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορεί το κοινό ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επιλογή του λογοτύπου των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.02.2017
12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου

Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα Διεθνή όσο και για τα Κρατικά Βραβεία του  Υπουργείου  Παιδείας  και  Πολιτισμού  της  Κύπρου.  Δικαίωμα  υποβολής  για  το  Εθνικό  Διαγωνιστικό  Τμήμα  έχουν  Κύπριοι  σκηνοθέτες  που  ζουν  και  εργάζονται  στην  Κύπρο  ή  το  εξωτερικό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες που είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.  

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.02.2017
Υποτροφίες Προγράμματος ΜΒΑ Πανεπιστημίου Κύπρου προς Ελλαδίτες

Το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της αγοράς και τη σύγχρονη φιλοσοφία στη Διοίκηση και στοχεύει στην παροχή μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.02.2017
Διεθνές Συνέδριο στη Μουσική Εκπαίδευση

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο στη Μουσική Εκπαίδευση με τίτλο Teaching Music Musically in the 21st century: Keith Swanwick at 80 - A celebration in Music Education.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.02.2017
Οι «Πολυαγαπημένες μέρες» στο Σικάγο

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ενημερώνουν ότι το βραβευμένο δημιουργικό ντοκιμαντέρ "Πολυαγαπημένες μέρες" σκηνοθεσίας Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, σε σενάριοπαραγωγή Γιώργου Αβραάμ, κάνει ΠΡΕΜΙΕΡΑ στο Σικάγο, στο Gene Siskel Film Center.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.02.2017
Αδικαιολόγητη η σημερινή διαμαρτυρία της ΠΟΦΕΝ

Σημειώνεται ότι η παρούσα κυβέρνηση, για πρώτη φορά, διέθεσε τη χρονιά που πέρασε σημαντικά ποσά, πέραν των προβλεπόμενων στη νομοθεσία, για την εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων στήριξης των φοιτητών μας που περιλαμβάνονται στις ευάλωτες ομάδες.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.02.2017
Αποτελέσματα διαδικασίας επιλογής κυπριακής συμμετοχής στη 18η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου-MEDITERRANEA 18

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στους τομείς των Εικαστικών Τεχνών, του Θεάματος – Performance, και της Λογοτεχνίας. Την ευθύνη επιλογής των κυπριακών προτάσεων είχαν, αφενός μεν για τις Εικαστικές Τέχνες, η θεσμοθετημένη Επιτροπή Επιλογής Έργων και Καλλιτεχνών και, αφετέρου δε, για τον τομέα του Θεάματος, ad hoc Επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες προερχόμενους από τον ιδιωτικό τομέα και λειτουργούς των Πολιτιστικών Υπηρεσιών με συναφείς αρμοδιότητες.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.02.2017
Δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της ψήφισης των νέων κανονισμών λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων και της Νομοθεσίας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις

Τα δύο νομοθετήματα εντάσσονται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση, και θα συμβάλουν στη βελτίωση και αναβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας στην εκπαίδευση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.02.2017
Νέα εποχή για τη δημόσια Μέση Εκπαίδευση, με ψήφιση των νέων Κανονισμών Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων και της Νομοθεσίας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού (ΥΠΠ) εκφράζει την ικανοποίησή του για την ψήφιση από τη σηµερινή ολοµέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, των νέων Κανονισµών Λειτουργίας των Δηµοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και της νέας Νοµοθεσίας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.02.2017
Υποβολή αιτήσεων για παραχώρηση κρατικής φοιτητικής μέριμνας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Τονίζεται ότι η προθεσμία της 31ης Μαρτίου 2017, για υποβολή αιτήσεων για παροχή κρατικής φοιτητικής μέριμνας, θα τηρηθεί αυστηρά και οποιεσδήποτε εκπρόθεσμες αιτήσεις θα απορρίπτονται.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.02.2017
Πρόσληψη εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου στο Υπουργίο Παιδείας και Πολιτισμού

Επισημαίνεται, ειδικότερα, ότι οι ανάγκες αυτές δύναται να αφορούν στην κάλυψη αναγκών προσωρινής φύσεως, στην κάλυψη πρόσθετων αναγκών ή στην κάλυψη αναγκών έναντι κενών θέσεων, καθώς για την αντικατάσταση υπαλλήλων που απουσιάζουν με μακροχρόνια άδεια ασθένειας, μητρότητας κλπ, σε καθεστώς μερικής ή πλήρους απασχόλησης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.02.2017
Έκθεση φωτογραφίας: Πέτρα και Θάλασσα στο πλαίσιο του Πάφος 2017-Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Το σκεπτικό της έκθεσης συνοψίζεται ως ακολούθως: Η πέτρα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μοίρα του κυπριακού λαού, και η θάλασσα, βασικό στοιχείο ως προς τη διαμόρφωση της ιδιοσυγκρασίας του, θα αποτελέσουν τη βασική θεματική της έκθεσης και της ποιητικής συνάντησης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.02.2017
Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα 2017»

Η εν λόγω Έκθεση συνδιοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου (ΕΓΚ), και θα φιλοξενείται στο περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου, στη Λευκωσία, από τις 17 έως και τις 19 Φεβρουαρίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.02.2017
12th Cyprus Rialto World Music Festival 2017

Κύρια αποστολή της διοργάνωσης είναι να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου (World Music).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.02.2017
Ενημέρωση Πρέσβεων για το ρόλο του ΥΠΠ στην Κυπριακή Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον ΥΠΠ Κώστα Καδή

Στην παρουσίασή του ο Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην Υπουργική Διάσκεψη με θέμα "Διασφάλιση της δημοκρατίας μέσα από την Εκπαίδευση», που θα διοργανωθεί στις 22-23 Μαρτίου 2017 στη Λευκωσία και αποτελεί μια από τις εμβληματικές διασκέψεις της Κυπριακής Προεδρίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.02.2017
Προκήρυξη υποτροφίας για λογοτέχνη στην Αυστριακή πόλη Graz

Για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά τον σκοπό της προκήρυξης, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα έγγραφα/κείμενα που πρέπει να υποβληθούν ως πρόταση εργασίας και στοιχεία επικοινωνίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.02.2017
85 Υποτροφίες Αριστείας των Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη

Η  Νέα  Γενιά  Ζηρίδη,  υποστηρίζοντας  ενεργά  την  ιδέα  της  αριστείας, προσφέρει 85 υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες  του  Νηπιαγωγείου,  του  Δημοτικού,  του  Γυμνασίου  και  του  Λυκείου,  για  το  σχολικό  έτος  2017‐18.  Ειδικότερα,  προσφέρονται 75 ακαδημαϊκές και 10 αθλητικές υποτροφίες.  

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.02.2017
Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με Κυπριακό Συμβούλιο Αναζωογόνησης

Το Κυπριακό Συμβούλιο Αναζωογόνησης είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε με βασικό σκοπό τη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στην Κύπρο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.02.2017
Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Κυριάκου Χαραλαμπίδη

Με αναφορές στην δημιουργική του εργασία, ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης, μίλησε για την Κύπρο, τον Κυπριακό πολιτισμό, για τις ιστορικές και γεωγραφικές συντεταγμένες της Κύπρου. Ανέδειξε την Ιστορία, τη γεωγραφία, την «πολιτική σεισμοπάθεια» της Κύπρου μέσα από την ταυτότητα της.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.02.2017
Υποτροφίες από την Κυβέρνηση της Λετονίας για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Εκτενής πληροφόρηση για το θέμα θα βρίσκεται αναρτημένη στον σύνδεσμο http://www.viaa.gov.lv/scholarships από την 1η Φεβρουαρίου 2017, για τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές υποτροφίες, και από το τέλος Φεβρουαρίου 2017, για τις υποτροφίες που προσφέρουν τα Καλοκαιρινά Σχολεία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.02.2017
Έκθεση φωτογραφίας: Πέτρα και Θάλασσα στο πλαίσιο του Πάφος 2017 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Πάφος 2017 ανακοινώνουν τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων φωτογράφων, με τον τίτλο Πέτρα και Θάλασσα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων: Πάφος 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.02.2017
Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια 2017»

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 13:00 το μεσημέρι.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.02.2017
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις παγκύπριες εξετάσεις 2017

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 θα γίνεται από την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου μέχρι και την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.02.2017
«Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΚύπροςΕλλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» απέκτησε την ψηφιακή του στέγη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.01.2017
Παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 βάσει του περί Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας Νόμου του 2015

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας Νόμου του 2015 και της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, τα φοιτητικά επιδόματα παραχωρούνται για την απόκτηση ενός μόνο τίτλου σπουδών προπτυχιακού κύκλου σπουδών, που οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου ή για την απόκτηση ενός μόνο τίτλου σπουδών προπτυχιακού επιπέδου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.01.2017
Κομβικός ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις 7 σημαντικές δράσεις που εμπίπτουν στις πολιτικές προτεραιότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης, δύο εκ των οποίων αφορούν στην Εκπαίδευση, δύο στη Νεολαία, δύο στον Αθλητισμό και μία στον Πολιτισμό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.01.2017
Εξετάσεις για απόκτηση πιστοποιητικού διαφόρων επιπέδων γλωσσών

Σκοπός των Εξετάσεων είναι η Πιστοποίηση Επάρκειας στην αντίστοιχη γλώσσα και επίπεδο, προσόν το οποίο είναι δυνατό να απαιτηθεί για πρόσληψη ή προαγωγή από διάφορες Υπηρεσίες ή Οργανισμούς στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό Τομέα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.01.2017
Κυβερνητικές εξετάσεις στην ελληνική δακτυλογραφία και στενογραφία

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι οι Kυβερνητικές Eξετάσεις στην Ελληνική Δακτυλογραφία και Στενογραφία που διεξάγονται από την Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια του 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.01.2017
Σε νέα βάση η Ιδιωτική Εκπαίδευση στην Κύπρο

Η υφιστάμενη νομοθεσία, σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κρίθηκε ως πεπαλαιωμένη και αναχρονιστική, ενώ συγκεκριμένες πρόνοιές της ήταν πρακτικά μη εφαρμόσιμες, τόσο λόγω της έλλειψης κανονισμών που θα διευκόλυναν και θα διευκρίνιζαν τις πρόνοιες πολλών άρθρων αλλά και λόγω των ασαφειών που παρατηρούνταν γενικότερα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.01.2017
17η Πλατφόρμα σύγχρονου χορού Κύπρου 2017

Σημειώνεται ότι η χορογράφος Έλενα Αντωνίου θα λάβει μέρος με το έργο i open my palm. i called a space. το οποίο είναι παλαιότερη ολοκληρωμένη παραγωγή και όχι νέο έργο όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε.  

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.01.2017
Συμμετοχή της Κύπρου στην 57η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοινώνουν ότι ο καλλιτέχνης Πόλυς Πεσλίκας έχει επιλεγεί, μέσα από τη διαδικασία Ανοικτής Πρόσκλησης, για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην 57η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.01.2017
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων σε δήμους, κοινότητες, Συνδέσμους, Μουσεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους φορείς, για την εγγραφή στοιχείων στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου για το 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.01.2017
Προσπάθεια Διεθνοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου: Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με Ιορδανούς Αξιωματούχους

Παρουσιάζοντας την Ανώτερη Εκπαίδευση στην Κύπρο, ο κ. Καδής υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Κυβέρνηση στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, η οποία διασφαλίζεται από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης που εφαρμόζουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια καθώς και ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.01.2017
Προκήρυξη θέσης για την παραχώρηση εκπαιδευτικού στα Ελληνορθόδοξα Σχολεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τη Σχολική Χρονιά 2017-18

Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης για την παραχώρηση υπηρεσιών ενός (1) δασκάλου στα Ελληνορθόδοξα Σχολεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (Λύκειο Ποιμένων στο Μπετ – Σαχούρ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.01.2017
Παράταση 18ης Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμο ύ πληροφορούν το κοινό ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στη 18η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017 μέχρι τις 13:00 ώρα Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.01.2017
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει:τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους.
1. Πρωτότυπου Έργου, 2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου. 
Σενάρια μπορείτε να αποστείλετε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017. 

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.01.2017
Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στην κεντρική έκθεση της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Για την πλήρη ανακοίνωση καθώς και για περαιτέρω πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στην καθ’ αυτή πρόσκληση η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.  

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.01.2017
Στη γη της Αφροδίτης και του Πυγμαλίωνα

Ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, η Πάφος εορτάζει την έναρξη του θεσμού με μια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου εστιαζόμενη στους μύθους και θρύλους της περιοχής αλλά και στη δική της θεά, την Αφροδίτη ή αλλιώς Venus.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.01.2017
Πρώτος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος «Γιώργος Σεφέρης»

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραπέμπονται στη συνημμένη προκήρυξη του διαγωνισμού. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα έργα τους ταχυδρομικά στη διεύθυνση που αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2016
8ο Παγκύπριο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης»

Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στο Λανίτειο Θέατρο, διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσω της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης, με συνδιοργανωτή και χορηγό το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης».

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2016
Επιχορηγήσεις Παλιτιστικών Υπηρεσιών για το 2016

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοινώνουν τη δημοσίευση των Επιχορηγήσεων για το έτος 2016 προς όλους τους Φορείς, Ομάδες Φυσικών Προσώπων και Φυσικά Πρόσωπα για το Πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

21.12.2016
Θέματα διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας συζήτησαν ο Υπ.Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής με το Υφυπουργό Κωνσταντίνο Ζουράρι

Ο Υπουργός Παιδείας της Κύπρου τόνισε τη στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών, η οποία προωθείται μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα της Παιδείας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα έτη 2011-2016. Ανέφερε επίσης ότι οι διαδικασίες υπογραφής του νέου Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για τα επόμενα τρία χρόνια θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.12.2016
Υποβολή Προτάσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ «ΚΥΠΡΙΑ 2017»

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι έχουν αναρτήσει το έντυπο ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΥΠΡΙΑ 2017», στην ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.12.2016
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισνού Κώστα Καδή με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Τιμπόρ Νάβρατσιτς

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής συναντήθηκε σήμερα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Τιμπόρ Νάβρατσιτς, κατά την οποία τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.12.2016
Τα Μουσικά Σχολεία της Κύπρου στο Στρασβούργο

Με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης τα Μουσικά Σχολεία της Κύπρου έδωσαν δύο ξεχωριστές συναυλίες, μια στην κεντρική πλατεία του Στρασβούργου και μια δεύτερη στην εκκλησία St Pierre-le-Jeune αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.12.2016
«Open Platforms» – Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θέλοντας να δημιουργήσει ένα ανοιχτό βήμα για τους νέους και όχι μόνο, ερμηνευτές και δημιουργούς,
θεσμοθετεί στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, τις Ανοιχτές Πλατφόρμες.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.12.2016
Η Ευρωπαϊκή ένωση, η Κύπρος και η Νέα Γενιά «Βρες το ταλέντο σου!»

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και εντάσσεται στις 10 προτεραιότητες του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.12.2016
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2017

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προκηρύσσουν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2017

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.12.2016
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο Mrs Nathalie Jaarsm

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ. Κώστας Καδής συναντήθηκε χτες με την νέα πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο, Mrs Nathalie Jaarsma. Καλωσορίζοντας την πρέσβειρα ο κ. Καδής εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να συνεργαστεί με την Κυβέρνηση της Ολλανδίας στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.12.2016
Σύνοδο υψηλού Επιπέδου με θέμα την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο διοργανώνει το ΥΠΠ Κύπρου

Η Σύνοδος για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ) στη Μεσόγειο, διεξάγεται για πρώτη και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για τον τόπο μας, αφενός γιατί καθιστά την Κύπρο ως ηγήτορα χώρα στην περιοχή μας στο πεδίο της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και αφετέρου γιατί θεμελιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο η διεθνής αναγνώριση και εδραίωση της Κύπρου, ως παραδείγματος καλής πρακτικής στο πεδίο της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.12.2016
Δήλωση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή για επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), προσηλωμένο στον βασικό του στόχο για παροχή όσο το δυνατόν ουσιαστικότερης στήριξης στους φοιτητές μας και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, έκρινε αναγκαία τη διάθεση ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για πρόσθετα μέτρα κοινωνικής ενίσχυσής τους.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.12.2016
Τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος παρουσίασε η Γενική Διεύθυντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου

Η Γενική Διευθύντρια αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κύπρου για εκσυγχρονισμό μιας σειράς πολιτικών στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα, όπως τα συστήματα πρόσληψης, συνεχούς επιμόρφωσης και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και τον εκσυγχρονισμό του περιεχομένου της εκπαίδευσης, με έμφαση στην εισαγωγή των δεικτών επιτυχίας και επάρκειας αναφορικά με τις βασικές δεξιότητες που διέπουν τα αναλυτικά προγράμματα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.12.2016
18η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η 18 η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (MEDITERRANEA 18) θα διεξαχθεί στα Τίρανα και στο Δυρράχιο της Αλβανίας από τις 4 έως τις 9 Μαΐου 2017 με τίτλο History+Conflict+Dream+Failure=HOME.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.11.2016
Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2017

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» έχει καθιερωθεί ως ένας ξεχωριστός πολιτιστικός θεσμός με διεθνή ταυτότητα και έχει διακριθεί με το EFFE Label 2015/2016, ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.11.2016
10ο Διεθνές Φόρουμ Αιγυπτιακών Ταινιών Κινουμένων Σχεδιών

Περαιτέρω πληροφορίες και έντυπο συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.11.2016
«Κυπρίων Συναυλία» στο Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης

Με πρωτοβουλία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Κύπριου βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη και με στόχο την προβολή του κυπριακού πολιτισμού στο εξωτερικό, τα δύο κυπριακά σύνολα νέων μουσικών συναντήθηκαν για πρώτη φορά επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.11.2016
Συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στη Βιέννη

Στη συνάντηση των δύο Υπουργών επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο σχέσεων των δύο χωρών και έγινε αλληλοενημέρωση για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα. Οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης περαιτέρω δράσεις για υλοποίηση του Μνημονίου Συναντίληψης για την Εκπαίδευση, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό μεταξύ των δυο χωρών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.11.2016
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν την τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015 την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 7:00μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Παλλάς. Τα βραβεία θα απονείμει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.11.2016
Έκθεση «Κρίση-Πρόκληση: Από την Κύπρο στο Στρασβούργο»

Τελώντας τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, τόνισε στην ομιλία του ότι οι μαθητές της Κύπρου
αποδεικνύουν πως δεν είναι παθητικοί δέκτες των όσων συμβαίνουν γύρω τους, αντίθετα, έχουν λόγο, άποψη και ευαισθησίες, τις οποίες εκφράζουν μέσα από την τέχνη δυναμικά και μοναδικά, δηλώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στην Κυπριακή Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.11.2016
Συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας και Νεολαίας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χτες στις Βρυξέλλες. Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης για θέματα Νεολαίας επικεντρώθηκε στο ρόλο των νέων Ευρωπαίων σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στους τρόπους με τους οποίους οι νέοι θα έλθουν πιο κοντά στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.
Σε

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.11.2016
Call for papers 4th International Conference

This conference will provide a good mix of stimulating discussions, cutting edge paper presentations and interesting social events. Athens’ multi-faceted sights, attractions and city life appeal to diverse groups of tourists, where shopping, authentic local and fusion gastronomy and clubbing experiences offer a wide range of choices and prices.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.11.2016
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναδομείται και εκσυγχρονίζεται

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) αναδομείται και εκσυγχρονίζεται, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης με μια νέα και ευέλικτη διοικητική δομή και μια σύγχρονη στρατηγική κατεύθυνση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.11.2016
Ημερίδα για τα Ευρωπαϊκά Έργα Αξιολόγηση Κομβικών Δεξιοτήτων

Το έργο Ανάπτυξη και Αξιολόγηση Κομβικών Δεξιοτήτων (ATS2020) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά στην πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων μαθησιακών προσεγγίσεων με στόχο τη διαμόρφωση εκπαιδευτικής πολιτικής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην υπηρεσία της Κυπριακής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κήρυξε επίσημα την έναρξη της διαδικασίας ενσωμάτωσης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-Government) στην Κυπριακή Εκπαίδευση, πραγματοποιώντας στις 7 Νοεμβρίου 2016 την εναρκτήρια συνάντηση υλοποίησης του έργου "Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης" (ΣΥΥ).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
Δημιουργείται η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Τέθηκαν τα θεμέλια ίδρυσης της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
1ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ»

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η προώθηση και η διάδοση της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας στην Ιταλία και παράλληλα, η προώθηση και διάδοση της Σύγχρονης Ιταλικής Λογοτεχνίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
Επίσκεψη εμπειρογνώμονα από την Ιρλανδία

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 συνάντηση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κας Αίγλης Παντελάκη με τον εμπειρογνώμονα από την Ιρλανδία κο Tom Boland.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
Θέσεις Επιστημονικών συνεργατών

Το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακοινώνει θέσεις Επιστημονικών Συνεργατών για την κάλυψη αναγκών τρεχόντων ερευνητικών προγραμμάτων 2016 - 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
Προκήρυξη 1ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Μαθητικού Λογοτεχνικού και Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού

Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων (ΕΠΟΚ) απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου.
 

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.11.2016
Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορίας από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη»

Σας ενημερώνουμε για δύο διασχολικούς διαγωνισμούς, Διηγήματος και Ιστορίας, που προκηρύσσουν τα εκπ. «Νέα Γενιά Ζηρίδη» για τα σχολεία της ΑΤΤΙΚΗΣ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.11.2016
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου 2015

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εδκόσεις του έτους 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.11.2016
Επιχορηγήσεις Πολιτιστικών Υπηρεσιών 2017-Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» (2015-2020)

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοινώνουν τα σχέδια Επιχορηγήσεων για τους τομείς Λογοτεχνία, Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο, Λαϊκός Πολιτισμός και Κινηματογράφος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.11.2016
Μπιενάλε Βενετίας 2017-Venice Biennale 2017

Η επόμενη Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 Μαϊου και 26 Νοεμβρίου 2017.
The next Venice Biennial of Visual Arts will take place between 13 May and 26 November 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.11.2016
Η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό σπουδών

Ο κύριος Καδής ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως προορισμού για σπουδές αναφέροντας ότι οι ξένοι φοιτητές, μπορούν να πραγματοποιούν στην Κύπρο υψηλού επιπέδου σπουδές σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, με υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκούς, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και προσιτό κόστος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.10.2016
Σχέδιο Transit 2017: Στήριξη για συμμετοχή σε προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο εξωτερικό

Στόχος του σχεδίου είναι η ενθάρρυνση της κινητικότητας τω καλλιτεχνών στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, μέσω της συμμετοχής τους σε Προγράμματα Φιλοξενίας που μπορεί να περιλαμβάνουν έρευνα, εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, open studios, την ανάπτυξη ατομικού η ομαδικού δημιουργικού έργου, την παρουσίαση εκθέσεων, κ.α.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.10.2016
Παράταση υποβολής αίτησης φοιτητικών επιδομάτων

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει το κοινό ότι δίνεται παράταση για υποβολή αίτησης από οικογένειες Ελλαδιτών και Κυπρίων επαναπατρισθέντων φοιτητών που αφορά στη διεκδίκηση φοιτητικών επιδομάτων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.10.2016
Εκδήλωση απονομής βραβείων 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν επίσης οι νικητές του Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ" που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και το "ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.09.2016
Βραβεία Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Δράμας είναι από μόνη της μια διάκριση και το πιο σημαντικό είναι να παρουσιάσεις τη δουλειά σου και να φτάσει στον φυσικό της αποδέκτη, το θεατή. Εύχομαι σε όλους όσοι έχουν συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση καλή δύναμη, δημιουργική έμπνευση και όρεξη για ταινίες ΚΑΙ περιμένουμε με χαρά τις επόμενες ταινίες σας!


 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.09.2016
Αναφορικά με τη διαδικασία επικύρωσης δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Το ΥΠΠ, σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, 'εχει υποβάλει αίτημα για εξαίρεση των Κυπρίων φοιτητών από αυτή τη διαδικασία, χωρίς μέχρι στιγμής αυτό να έχει καταστεί δυνατό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.09.2016
Προσφορά υποτροφιών σε καλλιτέχνες για διαμονή στην Αυστρία κατά το προσεχές έτος

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφέρομενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στις ηλεκρονικές διευθύνσεις: www.kunstkultur.bka.gv.at και www.kulturkontakt.or.at απ΄όπου διατίθενται τα έντυπα αίτησης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.09.2016
Μετεγραφές σε φοιτητές Κυπριακής καταγωγής

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις που θα τεθούν από την Ελληνική Δημοκρατία για το δικαίωμα μετεγγραφής Κυπρίων φοιτητών, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση μόλις το ΥΠΠ λάβει τη σχετική Υπουργική απόφαση της Ελλάδας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.09.2016
Athens Photo Marathon 2016

Το Athens Photo Marathon, η μεγαλύτερη φωτογραφική διοργάνωση διαγωνιστικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.
Tο Athens Photo Marathon με γενικό μότο "We are all photographers", καλεί τους φίλους της φωτογραφίας σε ένα ξεχωριστό φωτογραφικό δρώμενο στην πόλη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.08.2016
Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στην 7η Μπιενάλε Πεκίνου 2017

Η 7η Μπιενάλε Πεκίνου θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.08.2016
Προκήρυξη διαγωνισμού στη Νέα Σύγχρονη Μαθητεία

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) διενεργεί διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία για αγορά υπηρεσιών από εκπαιδευτές για διδασκαλία και από ειδικούς, στη Νέα Σύγχρονη Μαθητεία (ΝΣΜ) του Έργου "Βελτίωση της Ποιότητας, της Ελκυστικότητας και της Αποτελεσματικότητας της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο και Νέα Σύγχρονη Μαθητεία" που αφορά στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.08.2016
Unesco-Διορθόδοξη Έκθεση Αγιογραφίας

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στη Διορθόδοξη έκθεση αγιογραφίας 24-28 Σεπτεμβρίου 2016, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα Μερκούρη", διοργάνωσης του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Συνημμένα θα βρείτε την πρόσκληση και τους όρους συμμετοχής

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.08.2016
Υποτροφίες Ελβετικής Συνομοσπονδίας προς Κύπριους Φοιτητές

Περισσότερη πληροφόρηση για το θέμα θα βρίσκεται αναρτημένη στον ακόλουθο σύνδεσμο, από την 1η Αυγούστου 2016: http://www.sbfi.admin.ch/scholarships_ENG. Επιπλέον, οι όποιοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται και στην Πρεσβεία της Ελβετίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση nic.vertetung@eda.admin.ch

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.08.2016
Προκήρυξη 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Ίδρυμα (πλήρης φάκελος με δικαιολογητικά) για τον μήνα Αύγουστο από Δευτέρα έως Παρασκευή τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:
Από 1ης έως 12 Αυγούστου 11:00-13:30
Από 22 έως 31 Αυγούστου 9:00-17:00

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.07.2016
Αποτελέσματα Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου Μεγάλου Μήκους με θέμα «ΚΥΠΡΟΣ»

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το Σπίτι της Κύπρου και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου Μεγάλου Μήκους με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.07.2016
Η Κωνσταντίνα ταξιδεύει σε Μια Ελλάδα Φως!

Η Κωνσταντίνα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές φωνές της Ελληνικής μουσικής σκηνής με ιδιαίτερη κρυστάλλινη χροιά που σε ταξιδεύει σαν άνεμος σε μοναδικές μουσικές διαδρομές!
Από τα πρώτα της κιόλας καλλιτεχνικά βήματα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στο καλλιτεχνικό στερέωμα αλλά και στο ευρύ κοινό το όποιο μέσα από τις μεγάλες της επιτυχίες λάτρεψε την ίδια και τη φωνή της!

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.07.2016
Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Για τρίτη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 22ου Διεθνούς, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες [PITCHING].

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.07.2016
Συμμετοχή της Κύπρου στην 57η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης-Μπιενάλε Βενετίας 2017

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κύπρου στην επόμενη Μπιενάλε, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν Ανοικτή Πρόσκληση για Επιμελητή, σε διεθνές επίπεδο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.07.2016
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2016

Μπείτε στην ιστοσελίδα www.imera-glosson.eu, πάρτε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι» και κερδίστε δωρεάν τμήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών, Σουηδικών, Πολωνικών και Τσεχικών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.07.2016
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσκαλεί υποψήφιους φοιτητές για 3η χρονιά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλo: «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και διά Βίου Μάθηση – MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning» για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.06.2016
Στρατηγικής σημασίας απόφαση για δημιουργία Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Με την ίδρυση της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, η Κύπρος στοχεύει στη στήριξη και αναβάθμιση της Παιδείας και του Πολιτισμού, στη συμμετοχή της στο διεθνές επιστημονικό γίγνεσθαι.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.06.2016
39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Σας ενημερώνουμε πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.06.2016
Τριακοστό Πέμπτο Συμπόσιο Ποίησης

Το Τριακοστό Πέμπτο Συμπόσιο Ποίησης, με θέμα το έργο του Τάσου Λειβαδίτη, θα πραγματοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουλίου (11.00 π.μ) έως το μεσημέρι της Κυριακής 3 Ιουλίου 2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.06.2016
3o Drama Pitching Lab – Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Για τρίτη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 22ου Διεθνούς, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες [PITCHING].

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.06.2016
Λογοτεχνικά Βραβεία Αναγνώστη 2016 – Διάκριση Κύπριας Δημιουργού

Πραγματοποιήθηκε χτες 13 Ιουνίου 2016, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς η εκδήλωση για την απονομή των Λογοτεχνικών Βραβείων του ηλεκτρονικού περιοδικού ο αναγνώστης με τρεις κύπριους λογοτέχνες να διεκδικούν βραβείο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.05.2016
9ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου

Στην τελετή, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί και ποιητές από την Ελλάδα, τη Μ.Βρετανία, τις Η.Π.Α., τη Γερμανία, την Κύπρο και αλλού, αλλά επίσης και δημοσιογράφοι, φίλοι και συνεργάτες του φεστιβάλ. Η τελετή συνοδεύτηκε από performances, που περιελάμβαναν μουσικές, σκηνικές και χορευτικές δράσεις, αλλά και απαγγελία ποίησης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.05.2016
11ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Η ομάδα ταινιών μικρού μήκους του Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε, οργανώνει για 11η συνεχόμενη χρονιά το θερινό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μπορείτε να στείλετε την ταινία σας και να συμμετέχετε σε αυτό το διαφορετικό θερινό φεστιβάλ στην πόλη της Πάτρας. Δείτε παρακάτω τους όρους συμμετοχής, κατεβάστε και συμπληρώστε την αίτηση!

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.05.2016
16th Athens Technopolis Jazz Festival

H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζουν τη συνεργασία τους και φέτος στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, με jazz μελωδίες από 18 μουσικά σχήματα και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.05.2016
Λογοτεχνικά Βραβεία Αναγνώστη 2016

Μικρές λίστες υποψηφίων βιβλίων για τα λογοτεχνικά βραβεία αναγνώστη 2016 με συμμετοχή και Κυπρίων λογοτεχνών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.05.2016
Υποτροφία εις μνήμη Νίκης Μαραγκού

Περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της σχετικής αίτησης, μπορούν να ανευρεθούν https://www.hirewire.co.uk/HE/1061247/MS_JobDetails.aspx?JobID=69809

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.04.2016
Υποτροφίες της Ιαπωνικής Κυβέρνησης (ΜΕΧΤ) για το 2017

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι η Ιαπωνική Κυβέρνηση (ΜΕΧΤ) πρόκειται να χορηγήσει υποτροφίες για το 2017 σε Κύπριους υπήκοους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια ως προπτυχιακοί φοιτητές (undergraduate students), ηλικίας 17-22 ετών, ή ως ερευνητές (research students) ηλικίας έως 35 ετών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

26.04.2016
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου-ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του, μέχρι και τις 9 Μαΐου 2016.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου (www.ouc.ac.cy).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.04.2016
39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Οι όροι συμμετοχής και η αίτηση συμμετοχής για το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στα παρακάτω link: Ιστοσελίδα: www.dramafilmfestival.gr

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.04.2016
4ο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία

Το Ελληνικό Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία οικοδόμηση γεφυρών με επιστήμονες του εξωτερικού, προκειμένου να ενισχυθεί η επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία μεταφοράς για την καινοτομία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.04.2016
Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους: “Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία”

Με την δυναμική παρουσία εκατοντάδων μαθητριών, μαθητών και εκπαιδευτικών από όλα τα σημεία της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών ταινιών που διακρίθηκαν στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με γενικό τίτλο “Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία”.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.04.2016
Η Αρχαιολογία της Προϊστορικής Κύπρου: Υλικός Πολιτισμός, Οικονομική και Κοινωνική Οργάνωση

Το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του νέου Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.
Έκπτωση 10% για αιτήσεις έως 18/4 (λόγω early entry) εφαρμόζεται επιπλέον οποιασδήποτε άλλης έκπτωσης.
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 23/5/2016 – Έναρξη Μαθημάτων: 30/5/2016, Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.04.2016
Αποτελέσματα Διαγωνισμού Μαθητικών ταινιών μικρού μήκους

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μαθητικών ταινιών μικρού μήκους

 

 

...διαβάστε περισσότερα

31.03.2016
1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς

Παρατείνεται μέχρι τις 8 Απριλίου 2016 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς που θα πραγματοποιηθεί στις 13,14 και 15 Μαϊου 2016, μπορούν να δηλώσεουν συμμετοχή σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια και Ιδιωτικά).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2016
Παγκόσμια διάκριση για τους μαθητές και τους και τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συγχαίρει το Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, το οποίο εξασφάλισε το Α΄ Παγκόσμιο Βραβείο για το έργο "Μετανάστες" στον διαγωνισμό "2016 Saatchi Gallery/Deutsche Bank Art Prize".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2016
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2016

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προκηρύσσουν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2016
Open call 11th Cyprus Rialto World Music Festival 2016

Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει έναρξη υποβολής μουσικών προτάσεων για ζωντανές μουσικές εμφανίσεις καλλιτεχνών στο 11th Cyprus Rialto World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο - Ιούλιο στην Πλατεία Ηρώων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.03.2016
Κύπριος φωτογράφος προκρίνεται στον μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας στον κόσμο

Η εικόνα που προκρίθηκε επιλέγηκε μέσα από 230,103 φωτογραφίες από 186 χώρες.Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών στα εννέα χρόνια ιστορίας των βραβείων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.03.2016
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου 2016

Βασικός στόχος του ΔΦΜΜΚ είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από ολόκληρη την υφήλιο. Στόχος είναι επίσης να παρουσιάζει το έργο ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές φόρμες κινηματογραφικής γλώσσας, και, στα πλαίσια μιας ταινίας μικρού μήκους, διηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2016
Όταν η Τεχνολογία συναντά την Τέχνη στην Κύπρο-When technology meets arts in Cyprus

Η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία και το Βρετανικό Συμβούλιο στη Λευκωσία, σε συνεργασία με την εταιρεία ψηφιακής καινοτομίας Snook, και την Google, διοργανώνουν το πρόγραμμα Culture Shift Hackathon, στις 18-20 Μαρτίου στο Capital Impact στη Λευκωσία.
The British High Commission and the British Council in Nicosia, in collaboration with Snook, a Glasgow-based digital innovation agency, and in partnership with Google, are hosting a Culture Shift Hackathon programme on 18th – 20th March, at the Capital Impact in Nicosia.
 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.02.2016
Υποβολή προτάσεων για την Κυπριακή Πλατφόρμα Αρχαίου Δράματος

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ ενώνουν δυνάμεις για την επαναφορά του μικρού φεστιβάλ αρχαίου δράματος και απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για την Κυπριακή Πλατφόρμα Αρχαίου Δράματος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.02.2016
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του τμήματος Generation της φετινής Μπερλινάλε φεύγει από το Βερολίνο η νεαρή σκηνοθέτιδα Μυρσίνη Αριστείδου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.02.2016
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Προσκαλούνται ενδιαφερόμενοι γραφίστες, καλλιτέχνες, εικαστικοί, σπουδαστές, επαγγελματίες και λοιποί ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν μέχρι δύο προτάσεις για την φιλοτέχνηση της αφίσας του προσεχούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα διεξαχθεί από 19 έως 24 Σεπτεμβρίου 2016 στη Δράμα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.02.2016
International Summer School 2016

Join the annual international creative week in Austria -
intensive practical training, group improvisations, thrilling discussions & discoveries,
find new friends, share ideas & start new creative collaborations!

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.02.2016
Διεθνής Διαγωνισμός Σεναρίου Μεγάλου Μήκους για την Κύπρο

Κατόπιν παράκλησης αρκετών ανθρώπων που επιθυμούν να μετάσχουν στον διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου ταινίας μεγάλου μήκους με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ", δόθηκε παράταση έως την 8η Μαΐου 2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.02.2016
Βραβείο Νέμιτσας 2016 στα μαθηματικά

Το Ίδρυμα « Νέμιτσας », στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του, έχει καθιερώσει ετήσιο βραβείο για Κύπριους επιστήμονες με έδρα την Κύπρο ή το εξωτερικό που διακρίνονται σε τομείς της έρευνας, των εφευρέσεων, της δημιουργίας, των ανακαλύψεων και των καλών τεχνών, από τις οποίες επωφελείται η Κύπρος και κατ΄ επέκταση ο κόσμος γενικότερα. Το βραβείο « Νέμιτσας » για το 2016 θα απονεμηθεί στον τομέα των Μαθηματικών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.02.2016
9ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 15-21 Μάη 2016

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, προσκαλεί Έλληνες ποιητές (συμπεριλαμβανομένου των Ελληνοκυπρίων και των Ελλήνων της διασποράς, χωρίς περιορισμό θέματος) και ξένους ποιητές (με θέμα που να σχετίζεται με την Ελλάδα) από όλο τον κόσμο, να υποβάλουν τα ποιήματά τους στο διαγωνισμό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.02.2016
Νέα Γενιά Ζηρίδη- 85 χρόνια υποτροφίες

Σας ενημερώνουμε ότι η Νέα Γενιά Ζηρίδη γιορτάζει τα 85 χρόνια λειτουργίας και προσφέρει 85 υποτροφίες σε μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου για τη σχολική χρονιά 2016-17.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

28.01.2016
Summer Holiday Festival in Music – Singing – Dancing «International Moments»

Λεπτομέρειες, επιστολές για τα φεστιβάλ, τους όρους συμμετοχής, το πρόγραμμα καθώς και αιτήσεις συμμετοχής θα βρείτε στην ανακοίνωση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

26.01.2016
Διαδρομές στην Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει, για δεύτερη φορά, κύκλους διαλέξεων για το ευρύ κοινό με τίτλο Ανοικτό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα «Διαδρομές στην Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης». Το Ανοιχτό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης» φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με το ευρύ κοινό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.01.2016
Πρόγραμμα PLAY ON!

Tο Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ανάδειξη και προώθηση της κυπριακής θεατρικής γραφής προκηρύσσει την τρίτη διοργάνωση του Προγράμματος PLAY και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή καινούργιων θεατρικών έργων, φέρνοντας κοντά συγγραφείς και πρακτικούς του θεάτρου με στόχο να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για ανάπτυξη της θεατρικής γραφής στην Κύπρο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2015
OPEN CALL / Έργα σύγχρονης τέχνης από την Κύπρο στο Ισραήλ

Καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή Κύπριους καλλιτέχνες που ζουν στο εξωτερικό καλεί το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, ώστε να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους για μια έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Ισραήλ το φθινόπωρο 2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.12.2015
Ίδρυμα Ωνάση Προκήρυξη Υποτροφιών προς έλληνες ακαδημαϊκού έτους 2016-2017

Το Ίδρυμα Ωνάση, έχοντας σταθερά την Παιδεία ως ένα από τους βασικούς πυλώνες δράσης του, ανακοίνωσε στις 15 Δεκεμβρίου 2015 τα Προγράμματα Υποτροφιών προς Έλληνες, Ακαδημαϊκού Έτους 2016/2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.12.2015
Δύο Αιώνες Ελληνικής Ποίησης

‘Η ποή τοῦ χωροχρόνου. Μια εἰσαγωγή ἡν ποίηση του Καβάφη. Μιχάλης Πιερῆς.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.12.2015
Βάση Δεδομένων Παραστατικών Τεχνών, Theatronet.gr

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) ανακοινώνει τη δημιουργία δίγλωσσης βάσης δεδομένων με τίτλο THEATRONET και προσκαλεί τους Έλληνες συντελεστές των σύγχρονων παραστατικών τεχνών στον εμπλουτισμό της με την εισαγωγή υλικού (κείμενα, φωτογραφίες, video teasers κ.λ.).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.12.2015
7ο Ετήσιο Συνέδριο WIETE Μηχανικής και Τεχνολογίας Εκπαίδευση & 4ο Μεσογειακό Σεμινάριο Μηχανικής και Τεχνολογίας

Το εν λόγω συνέδριο και σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.) από τις 4 μέχρι τις 8 Απριλίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις πιο κάτω ιστοσελίδες: http://mcete.teipir.gr και www.wiete.com.au

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.12.2015
altcineAction! 2015

The 4th altcineAction! Online Short Film Festival for Balkan Filmmakers started on 1 December under the aegis of the Hellenic Ministry of Culture and Sports and with the support of Creative Europe - MEDIA Programme.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.12.2015
3ος Πανελλήνιος Μαθητικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες" του Ιονίου Πανεπιστημίου, το περιοδικό ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ και η ΕΡΤ προκηρύσσουν τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ με θέμα "Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν: Πρόσωπα, γεγονότα και ιδέες από τη νεότερη και σύγχρονη ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ιστορία".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.11.2015
Ανακοίνωση προγράμματος του Σπιτιού της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου ανακοινώνει ότι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει για τον μήνα Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα στην αίθουσα εκδηλώσεων, στον 1ο όροφο του κτηρίου της Πρεσβείας (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα).

Πρώτη εβδομάδα Δεκεμβρίου:

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20:00
Διάλεξη του Γιώργου Κυπραίου
Κύπρος: Ένα έθνος, δύο κράτη
Η παρουσία των Ελληνοκυπρίων στην Αλεξάνδρεια

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20:00
Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μελετίου
Κρίση, Ακρισία και Ηθική

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.11.2015
Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Σπιτιού της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου ανακοινώνει ότι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει για τον μήνα Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα στην αίθουσα εκδηλώσεων, στον 1ο όροφο του κτηρίου της Πρεσβείας (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.11.2015
9ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου-London Greek Film Festival

Για ένατη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival) δέχεται συμμετοχές ταινιών και σεναρίων από όλο τον κόσμο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.10.2015
Σειρά Ανοικτών Τηλε-Μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Το πρόγραμμα "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου συνεχίζει και φέτος τη σειρά ανοικτών τηλε-μαθημάτων, τα οποία απευθύνονται σε όλους του φοιτητές του προγράμματος, αλλά και στον καθένα, προσφέροντας μια ανοικτή πλατφόρμα συζήτησης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.10.2015
2ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ «ες γην εναλίαν Κύπρον»

Το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ, "ες γην εναλίαν Κύπρον," που πραγματοποιείται στις 30, 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου στη Λευκωσία και τις Πλάτρες, με πολλαπλές παράλληλες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν καταξιωμένοι συγγραφείς ποιητές και καλλιτέχνες σε ένα διάλογο, όπου ο Βορράς συναντά τον Νότο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.10.2015
Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2016:Προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι έχουν προκηρύξει διαγωνισμό για παροχή υπηρεσιών Καλλιτεχνικού Διευθυντή για το Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.10.2015
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2014

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2014

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.10.2015
Ερωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έχοντας στόχο την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας αγκαλιάζει τα παιδιά και τους νέους, διαφορετικών σχολικών βαθμίδων, υιοθετώντας ένα ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα, να «μυηθούν» στο θέατρο και στην ουσία της θεατρικής πράξης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.10.2015
3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού & Διηγήματος

Τα Εκπαιδευτήρια "Νέα Γενιά Ζηρίδη", το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και οι Εκδόσεις Κέδρος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, προκηρύσσουν ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ διαγωνισμό συγγραφής ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ και ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ με τίτλο: "Οι μαθητές με τη γραφίδα του υφαίνουν ιστορίες"

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.10.2015
2ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, η Δ/ση Π.Ε. Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η ΕΡΤ Α.Ε. και η Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα προσκαλεί τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων (τάξεις Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας να συμμετάσχουν στον 2ον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους 2015-2016 "Ένας πλανήτης μια ευκαιρία".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

28.09.2015
ΝΕΟ-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύπρος: 1974-2015 Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…»

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι πέρα από την ευαισθητοποίηση σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα, να αποτελέσει "γέφυρα" ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις κοινότητες του Ελληνισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.09.2015
Διεθνής Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα προκηρύσσουν: Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους και Ντοκιμαντέρ:
Πρωτότυπου Έργου στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.09.2015
Kyrenia Opera-2015 Cyprus Vocal Scholarship Competition

The 2015 Cyprus Vocal Scholarship Competition is open to young vocal artists who are citizens of the Republic of Cyprus or whose immediate family comes from the Republic of Cyprus. Singers may apply regardless of current place of residence. Previous applicants are
eligible to apply in consecutive years.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.09.2015
38ο Ελληνικό & 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

The 38th edition of the Short Film Festival in Drama takes place this year on September 14-19. The festival that showcases some of the most vivid short samples of the Greek and international filmmaking is present and thrives against all difficulties and odds.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.09.2015
Πρόσκληση Ενδιαφέροντος – Έκφραση Αθήνα 2015

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015, ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, με παραστάσεις θεάτρου και χορού στον ανοιχτό θεατρικό χώρο του λόφου του Στρέφη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

28.08.2015
Πρώτος Νικητής Διαγωνισμού Έκθεσης της Κοινοπολιτείας της Βασίλισσας 2015

Ο 16χρόνος Παράσχος Κάντ αναγορεύτηκε Πρώτος Νικητής του Διαγωνισμού Έκθεσης της Κοινοπολιτείας της Βασίλισσας 2015 για παιδιά ηλικίας 14-18 ετών, ο οποίος φέτος είχε ως θέμα "Μία νεαρή Κοινοπολιτεία".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.07.2015
Κρατικά Βραβεία Συγγραφής Θεατρικού Έργου

Το κρατικό βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου απονέμεται στον Χαράλαμπο Γιάννου για το έργο του «Πείνα», το κρατικό βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς στον Αλέξανδρο Μαυρόγιαννη για το έργο του «Η Θέση» και το βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά στον Δημήτριο Ζώτο για το έργο του «Ο Ιππότης με τη μεγάλη καρδιά και Η Μάγισσα της Λύπης».

 

 

...διαβάστε περισσότερα

29.06.2015
Ώθηση στις σχέσεις Κύπρου-Βουλγαρίας στην Παιδεία, Πολιτισμό και Επιστήμη

Πρόγραμμα Συνεργασίας στον τομέα της Επιστήμης, της Παιδείας και του Πολιτισμού μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για την περίοδο 2015-2017, υπέγραψαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Κύπρο, κ. Hristo Geogiev.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

26.06.2015
Προκήρυξη 1ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τέχνης

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) προκηρύσσει τον 1ον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τέχνης (Αγιογραφίας, Ζωγραφικής και Φωτογραφίας). Ο Διαγωνισμός λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.06.2015
Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - κρατικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κύπρου, που εφαρμόζει αποκλειστικά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δέχεται αιτήσεις στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρονται στην Αγγλική γλώσσα, μέχρι και την Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.06.2015
Διαγωνισμός εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

Η παιδική σειρά "Τσαλαπετεινός" των Εκδόσεων ΝΕΦΕΛΗ προκηρύσσει διαγωνισμό εικονογράφησης για το νέο παιδικό βιβλίο του ποιητή Σταύρου Ζαφειρίου με τίτλο: 0 μικρός πιλότος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.06.2015
Ημερίδα Ενημέρωσης «ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

Η Ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό και απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.05.2015
Μπιενάλε Νέων – No Food’s Land

Μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσαν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής των κυπριακών συμμετοχών στη 17η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.05.2015
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου

Βασικός στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ) είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από ολόκληρη την υφήλιο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.05.2015
Preparation of proposals and management of European projects under Erasmus+

The European Office of Cyprus in cooperation with the European Association of Erarmus Coordinators organize a 3-days intenrational course with title "Preparation of Proposals and Management of European Projects inder ERASMUS+".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.05.2015
9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Angel Gavinet

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου ανακοινώνουν ότι η Asociasion de Paises Amigos, με έδρα το Ελσίνκι, προκηρύσσει τον 9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Angel Gavinet.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.05.2015
Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Θεάτρου, Μουσικής και Αθλητισμού,

Στις πλαγιές του μυθικού Ολύμπου, την κατοικία των αρχαίων θεών, και στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας - Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων - η Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.05.2015
Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, μέχρι και την Πέμπτη 7 Μαϊου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.05.2015
1ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός με τίτλο:Λευκάδα – Νησί ποίημα

Στόχος του ποιητικού διαγωνισμού είναι η κατάθεση ελάχιστης αντιπροσφοράς στην ποιητικότητα της λευκαδίτικης φύσης και στην πηγαία ποιητική δημιουργία-λαϊκή και λόγια - που διαχρονικά χαρακτηρίζει τους κατοίκους του νησιού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.04.2015
Βραβεία «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2015»

Η Επιτροπή απένειμε τα βραβεία ευχαριστώντας το Φεστιβάλ για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία. Σε σύντομο χαιρετισμός της, η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, τόνισε το υψηλό επίπεδο του προγράμματος των ταινιών και την εξαίρετη επιλογή της θεματολογίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

28.04.2015
Φεστιβάλ Τέχνης: Η Σωτηρία της Ψυχής

Έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ "Τρέλλα & Τέχνη" στις 6-26 Οκτωβρίου 2014, υποστηριζόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Γραμματεία Νέας Γενιάς και την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων σε πολυχώρους της Αθήνας, μια μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών απ' όλους του τομείς τέχνης και επιστήμονες της Ψυχικής Υγείας, αποφασίσαμε τη διοργάνωση του Φεστιβάλ "Τέχνη....η σωτηρία της Ψυχής"

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.04.2015
Προκήρυξη 6ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωγνισμού Ε.Π.Ο.Κ.

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) προκηρύσσει τον 6ον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό εις μνήμη Βίκυς Ζαζαρίου και Δημήτρη Μανιού. Ο διαγωνισμός λήγει στις 28 Οκτωβρίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.04.2015
34ο Συμπόσιο Ποίησης

Το Τριακοστό τέταρτο Συμπόσιο ποίησης θα πραγματοποιηθεί απο την Παρασκευή πρωί 3 Ιουλίου 11 π.μ. ως Σάββατο 4 Ιουλίου 2 μ.μ. στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.04.2015
Υποτροφίες της Ιαπωνικής Κυβέρνησης (ΜΕΧΤ) για το 2016

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι η Ιαπωνική Κυβέρνηση (ΜΕΧΤ) πρόκειται να χορηγήσει υποτροφίες για το 2016 σε Κύπριους υπήκοους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ιαπωνικά Πανεπιστημία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.04.2015
Το Ίδρυμα Stelios Philanthropic Foundation προσφέρει (3) πλήρεις υποτροφίες στα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου στηρίζει τους νέους θεσμοθετώντας 3 υποτροφίες στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.04.2015
Υποτροφίες Ρωσικής Ομοσπονδίας σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου γνωστοποιεί ότι η Ρωσική Ομοσπονδία προσφέρει πέντε (5) Υποτροφίες σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά το 2015

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.04.2015
Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου για τον θάνατο του Εύη Γαβριηλίδη

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του μεγάλου θεατράνθρωπου, Εύη Γαβριηλίδη, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του κυπριακού θεάτρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.04.2015
Αναβαθμίζεται το Σύστημα Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Στρατηγικό Σχεδιασμό για το Σύστημα Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.04.2015
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για Πολιτική Υγείας

Η προσφορά εξειδεικευμένων γνώσεων και η καλλιέργεια δεξιοτήτων και στάσεων σε ένα εύρος επιστημονικών Θεμάτων Πολιτικής Υγείας, μέσα από την ανάλυση της πολυπλοκότητας των συστημάτων υγείας από διαφορετικές οπτικές γωνίες.Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για άτομα με ενδιαφέρον εστιασμένο σε θέματα Πολιτικής Υγείας, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ηγεσίας στον τομέα των Υπηρεσιών Υγείας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.04.2015
Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού – Συνάντηση με το Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή με το Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης το οποίο αποτελούν εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπαιδευτικές οργανώσεις, εκπρόσωποι των φοιτητών, των μαθητών, των οργανωμένων γονέων και των πανεπιστημίων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.04.2015
Πρόγραμμα Ξεναγήσεων Ελληνικών Μουσείων

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων για να γνωρίσουμε τον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.04.2015
Η σύγχρονη τέχνη ενεργοποιεί όλη τη χώρα

Το ΝΕΟΝ παρουσιάζει έργα για δημόσιο χώρο με η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.04.2015
Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου

Το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου προκηρύσσει για το έτος 2014-2015 Σεμιναριακούς Κύκλους "Δια βίου μάθησης) που απευθύνονται στο ευρύ κοινό (δημοσιογράφους,επαγγελματίες,στρατιωτικούς,Σώματα Ασφαλείας και φοιητητές)

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.04.2015
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Μέσα από ευφάνταστα βίντεο, υπέροχη διασκευασμένη κινηματογραφική μουσική που συνόδευε απονεμητές και νικητές και προσεγμένα σχεδιασμένες κάρτες γραφικών απένημε τα καθιερωμένα ετήσια βραβεία της για ταινίες που προβλήθηκαν στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο 2014.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.04.2015
Ανακήρυξη του 2015 ως Έτους Μνήμης του Κύπρου Χρυσάνθη

Το 2015 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου λογοτέχνη Κύπρου Χρυσάνθη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.04.2015
Αιτήσεις για Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του μέχρι και τις 23 Απριλίου 2015, μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του www.ouc.ac.cy

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.04.2015
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει δύο κατευθύνσεις, την Επικοινωνία και τη νέα Δημοσιογραφία. Οι Αιτήσεις εισδοχής στο ΜΠΣ "Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία" υποβάλλονται μέχρι τις 23 Απριλίου 2015 μόνο ηλεκτρονικά.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.04.2015
Βραβεία Θεάτρου Κύπρου

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) τίμησε για μια ακόμα χρονιά το θέατρο και τους δημιουργούς του, βραβεύοντας αυτούς που διέπρεψαν κατά τη θεατρική περίοδο 2013-2014.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.03.2015
Υποτροφία Ανοικτού Πανεπιστημίου στον Ελληνικό Πολιτισμό

Το Πρόγραμμα "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει την προκήρυξη 20 υποτροφιών σε νεοεισερχόμενους φοιτητές για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.03.2015
Κίνηση Προώθησης και Προβολής Κυπριακού Πολιτισμού

Η υπεύθυνη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Ανδριανή Γεωργίου αναζητεί φροντιστή και υποβολέα για την παράσταση της σατιρικής κωμωδίας του Ανδρέα Κουκίδη "Εξουσιάζουσες".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.03.2015
Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου

Η ΣΜΙΚ προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, δύο υποτροφίες σε υποψήφιους φοιτητές από την Ελλάδα που θα αιτηθούν και θα πετύχουν εισδοχή σε ένα από τα τέσσερα προγράμματα Μάστερ (MSc). Οι υποτροφίες θα δοθούν βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων των αιτητών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.03.2015
Το Σενάριο στη Ζωή και την Τέχνη

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους 1 και Πρωτότυπου Έργου 2.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.03.2015
Αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με τέσσερα νέα προγράμματα σπουδών, τα οποία διευρύνουν το φάσμα των επιστημονικών πεδίων που καλύτπει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), αρχίζει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.03.2015
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας εκδόσεις 2015

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προκηρύσσουν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.03.2015
Δυνητικό Μουσείο Κυπριακής Τέχνης στο διαδίκτυο

Το Δυνητικό Μουσείο, ένα πρότζεκτ που στόχο έχει να αναδείξει την τέχνη της Κύπρου μέσα σε τρείς διαφορετικούς και εμβληματικούς πολιτιστικούς χώρους.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.03.2015
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 απευθύνουμε με μεγάλη χαρά πρόσκληση σε όλους για να ανακοινώσουμε την δρομολόγηση ενός νέου καλλιτεχνικού θεσμού στην πόλη μας που τον δημιουργήσαμε αποκλειστικά και μόνο για τα παιδιά.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.03.2015
Νέες Εκδόσεις του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών

Το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (ΚΕΕ), Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, ανακοινώνει τέσσερεις νέες εκδόσεις του, που κυκλοφόρησαν το 2014.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.03.2015
Φεστιβάλ «Κύπρια 2015»

Το Διεθνές Φεστιβάλ "Κύπρια 2015", θα πραγματοποιηθεί κατά τον μήνα Σεπτέμβριο και τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη 2015. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας στους τομείς των παραστατικών/σκηνικών τεχνών (μουσική, χορός, θέατρο, όπερα, ή συνδυασμός αυτών).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.03.2015
Αναβάθμιση των ΜΙΕΕΚ Κύπρου

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη θεσμοθέτηση των ΜΙΕΕΚ ως Δημόσια Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας αναγνώριση του επιπέδου σπουδών τους στο επίπεδο διπλώματος τριοβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης διετούς διάρκειας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.03.2015
Έκθεση: Ex-Change: Risk

Στις 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 6-8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης της ομαδικής έκθεση Ex-Change: Risk με τη συμμετοχή Αυστριακών, Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.03.2015
Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και Εθνικό Θέατρο Ελλάδος υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας

Επισφραγίστηκε και επίσημα η συνεργασία Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος και Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με την οποία τα δύο θέατρα προχωρούν στην εφαρμογή ενός προγράμματος καλλιτεχνικής συνεργασίας με σκοπό την προαγωγή και ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.03.2015
Υποτροφίες Προγράμματος MBA Πανεπιστημίου Κύπρου

Τις αιτήσεις για εισδοχή στο Πρόγραμμα MBA θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα μας: www.mba.ucy.ac.cy και έχουν ήδη αρχίσει, καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων θα είναι περίπου 30 Μαρτίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.03.2015
Προκήρυξη θέσης προσωπικού στο European University Institute

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού γνωστοποιεί ανακοίνωση του EUROPEAN UNIVERSITY INSTITUTE (EUI) για την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για τη θέση: Chair in Constitutional and/or Public Law (LAW8) μέχρι στις 23 Μαρτίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Ημερίδα «Ευτέρπη»

Ένα ψηφιακό μουσικό ανθολόγιο για το τραγούδι στο σχολείο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Βραβείο Ανδρέα και Μαίρης Λαδόμματου

Το Γραφείο Φοιτητικής Ζωής της ΥΣΦΜ δέχεται αιτήσεις για το Βραβείο "Ανδρέα και Μαίρης Λαδόμματου" από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Σειρά ανοικτών τηλε-μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Πρόγραμμα "Σπουδές στον Πολιτισμό" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου συνεχίζει τον κύκλο ανοικτών τηλεσεμιναρίων, τα οποία απευθύνονται σε όλους τους φοιητητές του Προγράμματος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Δρ Κώστα Καδή και Fleur Pellerin.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Προσφορά Διεθνούς Υποτροφίας του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού γνωστοποιεί ότι το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας προσφέρει Διεθνή Υποτροφία που παρέχει τη δυνατότητα σε νέους να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου της Γερμανίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Προκήρυξη θέσης προσωπικού στο European University Institute

Για σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφέρομενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεται στην ανακοίνωση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.02.2015
Έκθεση Ex-Change:Risk

Ξενάγηση της έκθεσης Ex-Change:Risk

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.02.2015
6ο Βραβείο ΝΕΜΙΤΣΑΣ 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ανακοινώνει ότι το Βραβείο ΝΕΜΙΤΣΑΣ 2015 θα απονεμηθεί φέτος στις ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται αποδεκτές απο 1/4/2015 έω και τις 30/4/2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.02.2015
1ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Μουσικής «Σόλων Μιχαηλίδης»

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2015 και μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1997 και είναι κάτοικοι Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.02.2015
Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγμου για τη Νεολαία

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου έχει ώς στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά σχέδια ολοκλήρωσης. Η προθεσμία υποβολής έως 23 Φεβρουαρίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.02.2015
Συναυλία του Ωδείου Αθηνών αφιερωμένη στην Κύπρο

Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί απο τους μαθητές και δασκάλους του ωδείου και είναι αφιερωμένη στην Κύπρο, συμμετέχουν οι κύπριοι Μιχάλης Χατζημιχαήλ στο λαούτο και ο μαέστρος Νεοκλής Νεοφυτίδης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.02.2015
Βρυσάκι – Χώρος Τέχνης & Δράσης

Η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση και το Βρυσάκι απευθύνουν σε καλλιτέχνες, ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στη διοργάνωση Υπό το Φως των Κεριών. Οι συμμετέχοντες θα προέρχονται από όλο το φάσμα της δημιουργίας: Θέατρο, Χορός, Μουσική, Prerformance, Εικαστικά Φωτογραφία και Συγγραφείς.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.02.2015
Notos 2015

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι της 31 Μαρτίου 2015 στην σελίδα http:hps.gr/notos2015/el/entry-form/.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.02.2015
3rd Scholarship Programme for the Academic Year 2015-2016

The Sylvia Ioannou Foundation announces the launch of the 3rd Scholarship Programme, for the Academic Year 2015-2016. The Programm will award scholarships for post-graduate studies in the fields of Humanities and Social Sciences on subjects related to the island of Cyprus.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.01.2015
Βραβείο «Μάρκος Αυγέρης»

Το φετεινό βραβείο "ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ" της εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών απονέμεται στον κύπριο πεζογράφο Ανδρέα Ονουφρίου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.01.2015
Κάλυψη αναγκών για αγορά υπηρεσιών απο εκπαιδευτές

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για την κάλυψη επιπρόσθετων αναγκών που προέκυψαν για την αγορά Υπηρεσιών απο Εκπαιδευτές για την διδασκαλία στα Απογευματινά και Βραδινά μαθήματα των Τεχνικών Σχολών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.01.2015
Προκήρυξη υποτροφίας για λογοτέχνη στην Αυστριακή πόλη Graz

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου πληροφορούν το κοινό ότι ο φορέας Kulturvermittlung Steiermark και το πολιτιστικό τμήμα του δήμου της πόλης Graz της Αυστρίας έχουν προκηρύξει υποτροφία για ένα χρόνο στο Graz.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.01.2015
Ανοιχτή πρόσκληση σε Κύπριους καλλιτέχνες για Διεθνές Πρόγραμμα Φιλοξενίας

Ανοιχτή πρόσκληση σε Κύπριους καλλιτέχνες για συμμετοχή σε Διεθνές Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών απευθύνει ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκής Μεσογειακής Τέχνης ΕΜΑΑ σε συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα Rooftop Theatre Group.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.01.2015
ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΕΣΤΕ

Το βραβείο ΔΕΣΤΕ θεσμοθετήθηκε το 1999 ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής του Ιδρύματος για την στήριξη και προώθηση της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης και απονέμεται κάθε δύο χρόνια.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.01.2015
15th Athens Technopolis Jazz Festival

Once more, Technopolis would like to invite you to send your proposals for the "15th Athens Technopolis Jazz Festival" if you are interested until the 15th of March 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.01.2015
Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού προκηρύσσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015, το οποίο θα προγματοποιηθεί τον Ιούλιο 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.01.2015
Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων Πολιτιστικών Υπηρεσιών «Πολιτισμός»

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοινώνουν τα νέα σχέδια επιχορηγήσεων για τους τομείς "Βιβλίο", "Εικαστικά", "Μουσική", "Χορός", "Θέατρο", "Λαϊκός Πολιτισμός" και "Κινηματογράφος".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.01.2015
22η Διεθνής Μπιενάλε Χιούμορ και Σάτιρας στις Τέχνες

Η Μπιενάλε έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Τα έργα που θα λάβουν μέρος στην Μπιενάλε καθώς και τα έργα που θα βραβευθούν, θα επιλεγούν απο Κριτική Επιτροπή.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.01.2015
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι οι συγγραφείς/εικονογράφοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιο το έργο τους για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2015, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική Δήλωση Συγκατάθεσης (Έντυπο ΚΒΛ1).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.01.2015
3ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Μαγειρικής για παιδιά και νέους

Στόχος του διαγωνισμού είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου μας και τις ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις. Παράλληλα να εξοικειωθούν με τα υλικά, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής και Κυπριακής Κουζίνας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.01.2015
17η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου ανακοινώνει ότι η 17η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (Mediterranea 17) θα διεξαχθεί στο Μιλάνο από τις 22 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2015 με τίτλο No food's Land - Milan after EXPO.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.01.2015
Προκήρυξη για την θέση του Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη

Ο νέος Διευθυντής θα αναλάβει για τα επόμενα χρόνια το Μουσείο Μπενάκη, έναν από τους σημαντικότερους Μουσειακούς Οργανισμούς της Ελλάδας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.01.2015
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακοινώνει την έναρξη διδασκαλίας σεμιναρίων πανεπιστημιακού επιπέδου για το Εαρινό Εξάμηνο 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.01.2015
Βραβεία εικονογράφησης

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τον διαγωνισμό για βραβεία εικονογράφησης 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.12.2014
Κίνηση Προώθησης και Προβολής Κυπριακού Πολιτισμού

Η υπεύθυνη της Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα αναζητεί άτομο για γυναικείο ρόλο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.12.2014
Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού προκηρύσσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.12.2014
Πρόγραμμα Υποτροφίων για Έλληνες

Το Ίδρυμα Ωνάση ανακοίνωσε τα Προγράμματα Υποτροφιών προς Έλληνες, Ακαδημαϊκού Έτους 2015-2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2014
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου προκηρύσσουν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2014.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2014
13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ανακοίνωση για υποβολή ταινιών στο Διεθνές Διαγνωστικό Τμήμα του Φεστιβάλ "Κινηματογραφικές Μέρες-Κύπρος 2015" που λειτουργεί φέτος για 13η φορά, διαθέτει για πέμτπη συνεχή χρονιά ξεχωριστό διαγνωστικό τμήμα υπό τον τίτλο "Glocal Images".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.12.2014
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας Κύπρου και Υφυπουργού Πολιτισμού Ελλάδας

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας κα Άντζελα Γκερέκου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.12.2014
Ανακοίνωση-Πρόσκληση Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη»

3ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: "Ακαδημαϊκή Αριστεία και Χάρισμα: Νέες Τάσεις στην Εκαπίδευση του 21ου αιώνα".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.12.2014
Συνάντηση Υπουργών Παιδείας Κύπρου-Ελλάδος

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη χορήγηση υποτροφιών σε δικαιούχους αριστούχους έλληνες φοιτητές.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.12.2014
Notos 2015 Διεθνής Φιλοτελική Έκθεση

Όσοι επιθυμούν να εκθέσουν πρέπει να επισκεφθούν τη σελίδα hps.gr/notos2015/el/entry-form/ και να υποβάλουν την αίτησή τους στην Οργανωτική Επιτροπή.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.12.2014
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου

Διάκριση Κυπρίων Δημιουργών στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.12.2014
Ανοικτή πρόσκληση για Athens foto festival

Τo Athens Photo Festival, το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Μάιος-Ιούλιος 2015 και μεταφέρει τον πυρήνα των δράσεών του στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Πειραιώς).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.12.2014
Ανοιχτή Πρόσκληση για διαγωνισμό φωτογραφίας

Ένα Φωτογραφικό μωσαϊκό που τεκμηριώνει τη ζωή και τις προοπτικές των νέων Ευρωπαίων 2013-2014

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.12.2014
Λειτουργία έκθεσης: Στο στόμα του λύκου

Η έκθεση "Στο στόμα του λύκου. Να πεθάνει, να πεθάνει" εκτός απο τις επίσημες αργίες θα παραμείνει κλειστή: 24 και 31 Δεκεμβρίου 2014 και 2 και 5 Ιανουαρίου 2015. Στις 22,23,29 και 30 Δεκεμβρίου 2014 θα λειτουργεί απο τις 11:00 έως τις 15:30

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.11.2014
Εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για αποφοίτους Ανωτάτης Εκπαίδευσης

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει τον 6ο κύκλο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για Αποφοίτους Ανωτάτης Εκπαίδευσης ο οποίος ανήκει στο πλαίσιο της Πράξης "Ακαδημία Πλάτωνος - Η Πολιτεία και ο Πολίτης".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2014
Μπιενάλε Βενετίας 2015

Η επόμενη Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 Μαΐου και 22 Νοεμβρίου 2015 (preview 6-8 Μαίου).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2014
Pop-up Festival 2014

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Pop-up Festival 2014, ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη (NiMAC) απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2014
Open Call

Πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 ειδική συνεδρία της Επιτροπής Κρίσης για την επιλογή της επιμελητικής πρότασης στο πλαίσιο του Open Call με γενικό τίτλο «Ο σύγχρονος πολιτισμός σε κρίση».

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2014
Frederick University

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick Λευκωσίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2014
Υποτροφία Φοίτησης Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει συγκεκριμένο αριθμό υποτροφιών σε υποψηφίους φοιτητές απο την Ελλάδα για όλα τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα