ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

27.03.2017
Κατάλογος των υποψηφίων έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2016

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι ο προκαταρκτικός κατάλογος των υποψήφιων έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του 2016 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Σύμφωνα με τη διαδικασία που εφαρμόζεται από το 2010, θα ισχύσει περίοδος υποβολής ενστάσεων σε σχέση με τα έργα που έχουν περιληφθεί στον κατάλογο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.03.2017
«Οι δημοκρατικές αξίες δεν πρέπει να θεωρούνται ως δεδομένες»

Η Υπουργική Διάσκεψη αποτέλεσε μια από τις σπάνιες ευκαιρίες να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι συζήτησης Υπουργοί Παιδείας από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και εκπρόσωποι από τις χώρες της Νότιας Μεσογείου και να συζητήσουν την αντιμετώπιση, μέσω της εκπαίδευσης, κοινών προβλημάτων και κοινών προκλήσεων όπως η κοινωνική ένταξη των προσφύγων και η αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων στην καταπολέμηση των διακρίσεων και της εξτρεμιστικής βίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.03.2017
Βραβεία Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής 2017 «100 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Μετά από τον χαιρετισμό του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης δρα Κυπριανού Δ. Λούη και την απονομή των βραβείων, παρουσιάστηκε μελοποιημένη ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη από μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας και Αποστόλου Βαρνάβα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.03.2017
Οι Υπουργοί Παιδείας της Ευρώπης και της Μεσογείου συζητούν στη Λευκωσία τη διασφάλιση της Δημοκρατίας μέσω της Εκπαίδευσης

Η Διάσκεψη, της οποίας θα προεδρεύσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, θα φέρει μαζί Υπουργούς Παιδείας από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και Υπουργούς Παιδείας των χωρών της Νότιας Μεσογείου. Στη Διάσκεψη θα συμμετέχουν, επίσης, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Gabriella Gragoni και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Tibor Navracsics.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.03.2017
Ξεκινά ο σχεδιασμός Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη και Διαχείρηση της Βίας στο Σχολείο

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο αποτελεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στις 17 Μαρτίου 2017, να εξουσιοδοτήσει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στον σχεδιασμό Εθνικής Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.03.2017
Ημερίδα με θέμα: «Ι.Μ.Παναγιωτόπουλος Αστροφεγγιά: Προτάσεις για τη διδασκαλία του μυθιστόρηματος στη Γ’ Λυκείου»

Στην ημερίδα παρουσίασαν εισηγήσεις οι εξής ομιλητές: Θεοδόσης Πυλαρινός, Ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Ιονίου Πανεπιστημίου, Βάσω Οικονομοπούλου, δρ Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών– Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τζίνα Καλογήρου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Χριστοφόρου, φιλόλογος, Λαμπριανή Ματθαίου, φιλόλογος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2017
Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ευρωπαϊκού Προγράμματος DiDeSu Erasmus

Στις σύγχρονες τάξεις, όπου η ποικιλομορφία και η έντονη διαφορετικότητα του μαθητικού πληθυσμού σε πολλαπλά επίπεδα σε συνδυασμό με τα χαμηλά μαθησιακά αποτελέσματα αποτελούν πρόκληση, η αποτελεσματική Διαφοροποίηση της Διδασκαλίας αποτελεί το θεωρητικό και μεθοδολογικό υπόβαθρο για αντιμετώπιση των παρενεργειών της κατάστασης αυτής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2017
Κυπριακή Προεδρία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φλωρεντίας το 2018

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής συναντήθηκε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Φλωρεντίας (ΕΠΙ) κ. Vincenzo Grassi και τον Ανώτερο Διοικητικό Λειτουργό κ. Roberto Nocentini οι οποίοι επισκέφθηκαν την Κύπρο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Κυπριακής Προεδρίας του ΕΠΙ το 2018.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2017
Υποτροφίες Προγράμματος ΜΒΑ Πανεπιστημίου Κύπρου προς Κύπριους Ομογενείς

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, αποφάσισε να παραχωρήσει 6 (έξι) υποτροφίες σε Κύπριους Ομογενείς που κατοικούν στο εξωτερικό οι οποίοι θα γίνουν δεκτοί στο Πρόγραμμα ΜΒΑ Πλήρους Φοίτησης το Σεμπτέβριο του 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.03.2017
Υποβολή αιτήσεων για παραχώρηση κρατικής φοιτητικής μέριμνας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Τονίζεται ότι η 31η Μαρτίου 2017, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για παροχή κρατικής φοιτητικής μέριμνας, θα τηρηθεί αυστηρά και οποιεσδήποτε εκπρόθεσμες αιτήσεις θα απορρίπτονται.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.03.2017
Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Αιτήσεις

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 (που ξεκινάει το Σεπτέμβριο).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.03.2017
Παρουσίαση εκπαιδευτικής ιστοσελίδας

Το ηλεκτρονικό βιβλίο 'Shared histories for a Europe without dividing lines' είναι καρπός τεσσάρων σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν από το Συμβούλιο της Ευρώπης κατά την περίοδο 2011-2013 με τη συμμετοχή δεκάδων ειδικών επιστημόνων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.03.2017
Εγγραφή εκπροσώπων των ΜΜΕ για συμμετοχή στην Υπουργική Διάσκεψη «Διασφάλιση της Δημοκρατίας μέσα από την Εκπαίδευση»

Η Διάσκεψη διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κύπρο και αποτελεί μια από τις εμβληματικές διασκέψεις της Κυπριακής Προεδρίας γενικά.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.03.2017
Ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σχετικά με πρόσφατα δημοσίευματα

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν την προετοιμασία με φροντιστηριακά μαθήματα των ενδιαφερόμενων για συμμετοχή στις εξετάσεις που θα οργανωθούν στο πλαίσιο του Νέου Συστήματος Διορισμών στη Δημόσια Εκπαίδευση...

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.03.2017
Χρηματοδότηση της Παραγωγής Κινηματογραφικών Ταινιών για το Έτος 2016-2017

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, ο αρμόδιος Υπουργός για θέματα κινηματογράφου, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, ενέκρινε για το 2016-2017, έπειτα από εισήγηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου, τη μερική χρηματοδότηση...

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.03.2017
Χαιρετισμός Προέδρου Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Κήρυξη Έναρξης Εργασιών 20ου Συνεδρίου ΠΣΕΜ με θέμα «Μόρφωση ολόπλευρη-με τον μαθητή στο επίκεντρο»

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του Εκπαιδευτικού μας συστήματος, έχοντας πάντοτε ως κύριο γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει διαμορφωθεί ο στρατηγικός μας σχεδιασμός, στη βάση του οποίου έχουν υλοποιηθεί αρκετές από τις εκπαιδευτικές μας μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στη διασφάλιση παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.03.2017
Σε τροχιά υλοποίησης το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση-Εγκρίθηκαν οι Κανονισμοί διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων

Στόχος του Νέου Συστήματος Διορισμών είναι η διασφάλιση της επιλογής των πιο κατάλληλων εκπαιδευτικών για τα δημόσια σχολεία, στη βάση ποιοτικών κριτηρίων, όπως τα ακαδημαϊκά προσόντα, η σχετική εμπειρία και η επιτυχία στις γραπτές εξετάσεις.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.03.2017
Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία καθιερώθηκε το 2011 από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας ως «Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο» το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου επισημαίνει ότι το μήνυμα που θα πρέπει να τονιστεί προς όλα τα µέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές - μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς είναι η ανάγκη να ενισχυθεί ο δημοκρατικός χαρακτήρας του σχολείου....

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.03.2017
5ο Πρόγραμμα Υποτροφιών Σύλβιας Ιωάννου για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Το Sylvia Ioannou Foundation ανακοινώνει το 5ο Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στα γνωστικά πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με κεντρικό θεματικό άξονα το νησί της Κύπρου, δηλαδή το αντικείμενο της μεταπτυχιακής μελέτης-έρευνας να αφορά στην Ιστορία, ή την γεωγραφία, ή τον πολιτισμό κ.λπ. της Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.03.2017
Με πλούσιες μορφωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις ο φετινός Μήνας Γαλλοφωνίας

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, και οι Πρέσβεις των χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση του καθιερωμένου αυτού πολιτισμικού θεσμού, ανέδειξαν την μορφωτική και ψυχαγωγική αξία του καθώς και την ευρύτερη σημασία του ως μέσο ανάπτυξης της συνεργασίας, της αλληλοκατανόησης και της πολιτιστικής ανταλλαγής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.03.2017
Οι Συνέργειες Παιδείας και Πολιτισμού στο επίκεντρο συνάντησης του Κώστα Καδή με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης τα μέλη της αντιπροσωπείας για τον ρόλο που διαδραματίζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και για τις δράσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο αυτό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην Υπουργική Διάσκεψη με θέμα "Διασφάλιση της δημοκρατίας μέσα από την Εκπαίδευση», που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Μαρτίου 2017 στη Λευκωσία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.03.2017
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Είναι θλιβερό γιατί τα πλείστα όσα δημοσιεύματα εμφανίζονται το τελευταίο διάστημ στον ημερήσιο τύπο, δεν στοχεύουν στο καλό της Ορχήστρας αλλά στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κύκλων των οποίων τα συμφέροντα πλήττονται από τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος...

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.02.2017
Ανακοίνωση Προγράμματος Επιμόρφωσης Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς δράσεων που είχαν ξεκινήσει κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 και αφορούσε αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς Δημοτικής εκπαίδευσης και μελλοντικά θα περιλάβει και Πρόγραμμα επιμόρφωσης αντικαταστατών εκπαιδευτικών Ειδικής Εκπαίδευσης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.02.2017
Συμμετοχή του Υπουργού ΠΠ Κώστα Καδή στο Συμβούλιο ΥΠΠΝΑ της ΕΕ

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, οι Υπουργοί Παιδείας αντάλλαξαν απόψεις για τη συμβολή της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην κοινωνική συνοχή και την προώθηση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.02.2017
Αποτελέσματα Διαγωνισμού για τον Σχεδιασμό Λογοτύπου για τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορεί το κοινό ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επιλογή του λογοτύπου των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.02.2017
12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου

Οι κυπριακές ταινίες διαγωνίζονται τόσο για τα Διεθνή όσο και για τα Κρατικά Βραβεία του  Υπουργείου  Παιδείας  και  Πολιτισμού  της  Κύπρου.  Δικαίωμα  υποβολής  για  το  Εθνικό  Διαγωνιστικό  Τμήμα  έχουν  Κύπριοι  σκηνοθέτες  που  ζουν  και  εργάζονται  στην  Κύπρο  ή  το  εξωτερικό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ταινίες που είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.  

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.02.2017
Υποτροφίες Προγράμματος ΜΒΑ Πανεπιστημίου Κύπρου προς Ελλαδίτες

Το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα, λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις της αγοράς και τη σύγχρονη φιλοσοφία στη Διοίκηση και στοχεύει στην παροχή μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.02.2017
Διεθνές Συνέδριο στη Μουσική Εκπαίδευση

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο στη Μουσική Εκπαίδευση με τίτλο Teaching Music Musically in the 21st century: Keith Swanwick at 80 - A celebration in Music Education.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.02.2017
Οι «Πολυαγαπημένες μέρες» στο Σικάγο

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ενημερώνουν ότι το βραβευμένο δημιουργικό ντοκιμαντέρ "Πολυαγαπημένες μέρες" σκηνοθεσίας Κωνσταντίνου Πατσαλίδη, σε σενάριοπαραγωγή Γιώργου Αβραάμ, κάνει ΠΡΕΜΙΕΡΑ στο Σικάγο, στο Gene Siskel Film Center.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.02.2017
Αδικαιολόγητη η σημερινή διαμαρτυρία της ΠΟΦΕΝ

Σημειώνεται ότι η παρούσα κυβέρνηση, για πρώτη φορά, διέθεσε τη χρονιά που πέρασε σημαντικά ποσά, πέραν των προβλεπόμενων στη νομοθεσία, για την εφαρμογή επιπρόσθετων μέτρων στήριξης των φοιτητών μας που περιλαμβάνονται στις ευάλωτες ομάδες.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.02.2017
Αποτελέσματα διαδικασίας επιλογής κυπριακής συμμετοχής στη 18η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου-MEDITERRANEA 18

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στους τομείς των Εικαστικών Τεχνών, του Θεάματος – Performance, και της Λογοτεχνίας. Την ευθύνη επιλογής των κυπριακών προτάσεων είχαν, αφενός μεν για τις Εικαστικές Τέχνες, η θεσμοθετημένη Επιτροπή Επιλογής Έργων και Καλλιτεχνών και, αφετέρου δε, για τον τομέα του Θεάματος, ad hoc Επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες προερχόμενους από τον ιδιωτικό τομέα και λειτουργούς των Πολιτιστικών Υπηρεσιών με συναφείς αρμοδιότητες.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.02.2017
Δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της ψήφισης των νέων κανονισμών λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων και της Νομοθεσίας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις

Τα δύο νομοθετήματα εντάσσονται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση, και θα συμβάλουν στη βελτίωση και αναβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας στην εκπαίδευση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.02.2017
Νέα εποχή για τη δημόσια Μέση Εκπαίδευση, με ψήφιση των νέων Κανονισμών Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων και της Νομοθεσίας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού (ΥΠΠ) εκφράζει την ικανοποίησή του για την ψήφιση από τη σηµερινή ολοµέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, των νέων Κανονισµών Λειτουργίας των Δηµοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και της νέας Νοµοθεσίας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.02.2017
Υποβολή αιτήσεων για παραχώρηση κρατικής φοιτητικής μέριμνας για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Τονίζεται ότι η προθεσμία της 31ης Μαρτίου 2017, για υποβολή αιτήσεων για παροχή κρατικής φοιτητικής μέριμνας, θα τηρηθεί αυστηρά και οποιεσδήποτε εκπρόθεσμες αιτήσεις θα απορρίπτονται.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.02.2017
Πρόσληψη εργοδοτουμένων ορισμένου χρόνου στο Υπουργίο Παιδείας και Πολιτισμού

Επισημαίνεται, ειδικότερα, ότι οι ανάγκες αυτές δύναται να αφορούν στην κάλυψη αναγκών προσωρινής φύσεως, στην κάλυψη πρόσθετων αναγκών ή στην κάλυψη αναγκών έναντι κενών θέσεων, καθώς για την αντικατάσταση υπαλλήλων που απουσιάζουν με μακροχρόνια άδεια ασθένειας, μητρότητας κλπ, σε καθεστώς μερικής ή πλήρους απασχόλησης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.02.2017
Έκθεση φωτογραφίας: Πέτρα και Θάλασσα στο πλαίσιο του Πάφος 2017-Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Το σκεπτικό της έκθεσης συνοψίζεται ως ακολούθως: Η πέτρα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μοίρα του κυπριακού λαού, και η θάλασσα, βασικό στοιχείο ως προς τη διαμόρφωση της ιδιοσυγκρασίας του, θα αποτελέσουν τη βασική θεματική της έκθεσης και της ποιητικής συνάντησης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.02.2017
Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα 2017»

Η εν λόγω Έκθεση συνδιοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου (ΕΓΚ), και θα φιλοξενείται στο περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου, στη Λευκωσία, από τις 17 έως και τις 19 Φεβρουαρίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.02.2017
12th Cyprus Rialto World Music Festival 2017

Κύρια αποστολή της διοργάνωσης είναι να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου (World Music).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.02.2017
Ενημέρωση Πρέσβεων για το ρόλο του ΥΠΠ στην Κυπριακή Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον ΥΠΠ Κώστα Καδή

Στην παρουσίασή του ο Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην Υπουργική Διάσκεψη με θέμα "Διασφάλιση της δημοκρατίας μέσα από την Εκπαίδευση», που θα διοργανωθεί στις 22-23 Μαρτίου 2017 στη Λευκωσία και αποτελεί μια από τις εμβληματικές διασκέψεις της Κυπριακής Προεδρίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.02.2017
Προκήρυξη υποτροφίας για λογοτέχνη στην Αυστριακή πόλη Graz

Για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά τον σκοπό της προκήρυξης, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα έγγραφα/κείμενα που πρέπει να υποβληθούν ως πρόταση εργασίας και στοιχεία επικοινωνίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.02.2017
85 Υποτροφίες Αριστείας των Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη

Η  Νέα  Γενιά  Ζηρίδη,  υποστηρίζοντας  ενεργά  την  ιδέα  της  αριστείας, προσφέρει 85 υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες  του  Νηπιαγωγείου,  του  Δημοτικού,  του  Γυμνασίου  και  του  Λυκείου,  για  το  σχολικό  έτος  2017‐18.  Ειδικότερα,  προσφέρονται 75 ακαδημαϊκές και 10 αθλητικές υποτροφίες.  

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.02.2017
Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με Κυπριακό Συμβούλιο Αναζωογόνησης

Το Κυπριακό Συμβούλιο Αναζωογόνησης είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε με βασικό σκοπό τη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στην Κύπρο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.02.2017
Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Κυριάκου Χαραλαμπίδη

Με αναφορές στην δημιουργική του εργασία, ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης, μίλησε για την Κύπρο, τον Κυπριακό πολιτισμό, για τις ιστορικές και γεωγραφικές συντεταγμένες της Κύπρου. Ανέδειξε την Ιστορία, τη γεωγραφία, την «πολιτική σεισμοπάθεια» της Κύπρου μέσα από την ταυτότητα της.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.02.2017
Υποτροφίες από την Κυβέρνηση της Λετονίας για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Εκτενής πληροφόρηση για το θέμα θα βρίσκεται αναρτημένη στον σύνδεσμο http://www.viaa.gov.lv/scholarships από την 1η Φεβρουαρίου 2017, για τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές υποτροφίες, και από το τέλος Φεβρουαρίου 2017, για τις υποτροφίες που προσφέρουν τα Καλοκαιρινά Σχολεία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.02.2017
Έκθεση φωτογραφίας: Πέτρα και Θάλασσα στο πλαίσιο του Πάφος 2017 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Πάφος 2017 ανακοινώνουν τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων φωτογράφων, με τον τίτλο Πέτρα και Θάλασσα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων: Πάφος 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.02.2017
Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια 2017»

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 13:00 το μεσημέρι.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.02.2017
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις παγκύπριες εξετάσεις 2017

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 θα γίνεται από την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου μέχρι και την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.02.2017
«Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΚύπροςΕλλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» απέκτησε την ψηφιακή του στέγη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.01.2017
Παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 βάσει του περί Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας Νόμου του 2015

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας Νόμου του 2015 και της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, τα φοιτητικά επιδόματα παραχωρούνται για την απόκτηση ενός μόνο τίτλου σπουδών προπτυχιακού κύκλου σπουδών, που οδηγεί στην απόκτηση πτυχίου ή για την απόκτηση ενός μόνο τίτλου σπουδών προπτυχιακού επιπέδου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.01.2017
Κομβικός ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις 7 σημαντικές δράσεις που εμπίπτουν στις πολιτικές προτεραιότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης, δύο εκ των οποίων αφορούν στην Εκπαίδευση, δύο στη Νεολαία, δύο στον Αθλητισμό και μία στον Πολιτισμό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.01.2017
Εξετάσεις για απόκτηση πιστοποιητικού διαφόρων επιπέδων γλωσσών

Σκοπός των Εξετάσεων είναι η Πιστοποίηση Επάρκειας στην αντίστοιχη γλώσσα και επίπεδο, προσόν το οποίο είναι δυνατό να απαιτηθεί για πρόσληψη ή προαγωγή από διάφορες Υπηρεσίες ή Οργανισμούς στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό Τομέα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.01.2017
Κυβερνητικές εξετάσεις στην ελληνική δακτυλογραφία και στενογραφία

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι οι Kυβερνητικές Eξετάσεις στην Ελληνική Δακτυλογραφία και Στενογραφία που διεξάγονται από την Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια του 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.01.2017
Σε νέα βάση η Ιδιωτική Εκπαίδευση στην Κύπρο

Η υφιστάμενη νομοθεσία, σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κρίθηκε ως πεπαλαιωμένη και αναχρονιστική, ενώ συγκεκριμένες πρόνοιές της ήταν πρακτικά μη εφαρμόσιμες, τόσο λόγω της έλλειψης κανονισμών που θα διευκόλυναν και θα διευκρίνιζαν τις πρόνοιες πολλών άρθρων αλλά και λόγω των ασαφειών που παρατηρούνταν γενικότερα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.01.2017
17η Πλατφόρμα σύγχρονου χορού Κύπρου 2017

Σημειώνεται ότι η χορογράφος Έλενα Αντωνίου θα λάβει μέρος με το έργο i open my palm. i called a space. το οποίο είναι παλαιότερη ολοκληρωμένη παραγωγή και όχι νέο έργο όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε.  

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.01.2017
Συμμετοχή της Κύπρου στην 57η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοινώνουν ότι ο καλλιτέχνης Πόλυς Πεσλίκας έχει επιλεγεί, μέσα από τη διαδικασία Ανοικτής Πρόσκλησης, για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην 57η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.01.2017
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων σε δήμους, κοινότητες, Συνδέσμους, Μουσεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους φορείς, για την εγγραφή στοιχείων στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου για το 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.01.2017
Προσπάθεια Διεθνοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου: Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με Ιορδανούς Αξιωματούχους

Παρουσιάζοντας την Ανώτερη Εκπαίδευση στην Κύπρο, ο κ. Καδής υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Κυβέρνηση στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, η οποία διασφαλίζεται από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης που εφαρμόζουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια καθώς και ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.01.2017
Προκήρυξη θέσης για την παραχώρηση εκπαιδευτικού στα Ελληνορθόδοξα Σχολεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τη Σχολική Χρονιά 2017-18

Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης για την παραχώρηση υπηρεσιών ενός (1) δασκάλου στα Ελληνορθόδοξα Σχολεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (Λύκειο Ποιμένων στο Μπετ – Σαχούρ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.01.2017
Παράταση 18ης Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμο ύ πληροφορούν το κοινό ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στη 18η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου παρατείνεται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017 μέχρι τις 13:00 ώρα Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.01.2017
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει:τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους.
1. Πρωτότυπου Έργου, 2. Διασκευασμένου Ελληνικού Λογοτεχνικού Έργου. 
Σενάρια μπορείτε να αποστείλετε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017. 

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.01.2017
Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στην κεντρική έκθεση της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Για την πλήρη ανακοίνωση καθώς και για περαιτέρω πληροφόρηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στην καθ’ αυτή πρόσκληση η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.  

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.01.2017
Στη γη της Αφροδίτης και του Πυγμαλίωνα

Ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, η Πάφος εορτάζει την έναρξη του θεσμού με μια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου εστιαζόμενη στους μύθους και θρύλους της περιοχής αλλά και στη δική της θεά, την Αφροδίτη ή αλλιώς Venus.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.01.2017
Πρώτος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος «Γιώργος Σεφέρης»

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραπέμπονται στη συνημμένη προκήρυξη του διαγωνισμού. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα έργα τους ταχυδρομικά στη διεύθυνση που αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2016
8ο Παγκύπριο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης»

Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στο Λανίτειο Θέατρο, διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσω της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης, με συνδιοργανωτή και χορηγό το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης».

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2016
Επιχορηγήσεις Παλιτιστικών Υπηρεσιών για το 2016

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοινώνουν τη δημοσίευση των Επιχορηγήσεων για το έτος 2016 προς όλους τους Φορείς, Ομάδες Φυσικών Προσώπων και Φυσικά Πρόσωπα για το Πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

21.12.2016
Θέματα διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας συζήτησαν ο Υπ.Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής με το Υφυπουργό Κωνσταντίνο Ζουράρι

Ο Υπουργός Παιδείας της Κύπρου τόνισε τη στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών, η οποία προωθείται μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα της Παιδείας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα έτη 2011-2016. Ανέφερε επίσης ότι οι διαδικασίες υπογραφής του νέου Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για τα επόμενα τρία χρόνια θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.12.2016
Υποβολή Προτάσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ «ΚΥΠΡΙΑ 2017»

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι έχουν αναρτήσει το έντυπο ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΥΠΡΙΑ 2017», στην ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.12.2016
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισνού Κώστα Καδή με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Τιμπόρ Νάβρατσιτς

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής συναντήθηκε σήμερα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Τιμπόρ Νάβρατσιτς, κατά την οποία τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.12.2016
Τα Μουσικά Σχολεία της Κύπρου στο Στρασβούργο

Με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης τα Μουσικά Σχολεία της Κύπρου έδωσαν δύο ξεχωριστές συναυλίες, μια στην κεντρική πλατεία του Στρασβούργου και μια δεύτερη στην εκκλησία St Pierre-le-Jeune αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.12.2016
«Open Platforms» – Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θέλοντας να δημιουργήσει ένα ανοιχτό βήμα για τους νέους και όχι μόνο, ερμηνευτές και δημιουργούς,
θεσμοθετεί στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, τις Ανοιχτές Πλατφόρμες.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.12.2016
Η Ευρωπαϊκή ένωση, η Κύπρος και η Νέα Γενιά «Βρες το ταλέντο σου!»

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και εντάσσεται στις 10 προτεραιότητες του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.12.2016
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2017

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προκηρύσσουν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2017

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.12.2016
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο Mrs Nathalie Jaarsm

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ. Κώστας Καδής συναντήθηκε χτες με την νέα πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο, Mrs Nathalie Jaarsma. Καλωσορίζοντας την πρέσβειρα ο κ. Καδής εξέφρασε την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να συνεργαστεί με την Κυβέρνηση της Ολλανδίας στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.12.2016
Σύνοδο υψηλού Επιπέδου με θέμα την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο διοργανώνει το ΥΠΠ Κύπρου

Η Σύνοδος για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ) στη Μεσόγειο, διεξάγεται για πρώτη και αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για τον τόπο μας, αφενός γιατί καθιστά την Κύπρο ως ηγήτορα χώρα στην περιοχή μας στο πεδίο της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και αφετέρου γιατί θεμελιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο η διεθνής αναγνώριση και εδραίωση της Κύπρου, ως παραδείγματος καλής πρακτικής στο πεδίο της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.12.2016
Δήλωση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή για επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), προσηλωμένο στον βασικό του στόχο για παροχή όσο το δυνατόν ουσιαστικότερης στήριξης στους φοιτητές μας και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, έκρινε αναγκαία τη διάθεση ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για πρόσθετα μέτρα κοινωνικής ενίσχυσής τους.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.12.2016
Τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος παρουσίασε η Γενική Διεύθυντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου

Η Γενική Διευθύντρια αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κύπρου για εκσυγχρονισμό μιας σειράς πολιτικών στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα, όπως τα συστήματα πρόσληψης, συνεχούς επιμόρφωσης και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και τον εκσυγχρονισμό του περιεχομένου της εκπαίδευσης, με έμφαση στην εισαγωγή των δεικτών επιτυχίας και επάρκειας αναφορικά με τις βασικές δεξιότητες που διέπουν τα αναλυτικά προγράμματα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.12.2016
18η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η 18 η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (MEDITERRANEA 18) θα διεξαχθεί στα Τίρανα και στο Δυρράχιο της Αλβανίας από τις 4 έως τις 9 Μαΐου 2017 με τίτλο History+Conflict+Dream+Failure=HOME.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.11.2016
Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2017

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» έχει καθιερωθεί ως ένας ξεχωριστός πολιτιστικός θεσμός με διεθνή ταυτότητα και έχει διακριθεί με το EFFE Label 2015/2016, ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.11.2016
10ο Διεθνές Φόρουμ Αιγυπτιακών Ταινιών Κινουμένων Σχεδιών

Περαιτέρω πληροφορίες και έντυπο συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.11.2016
«Κυπρίων Συναυλία» στο Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης

Με πρωτοβουλία και καλλιτεχνική επιμέλεια του Κύπριου βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη και με στόχο την προβολή του κυπριακού πολιτισμού στο εξωτερικό, τα δύο κυπριακά σύνολα νέων μουσικών συναντήθηκαν για πρώτη φορά επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.11.2016
Συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στη Βιέννη

Στη συνάντηση των δύο Υπουργών επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο σχέσεων των δύο χωρών και έγινε αλληλοενημέρωση για τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα. Οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης περαιτέρω δράσεις για υλοποίηση του Μνημονίου Συναντίληψης για την Εκπαίδευση, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό μεταξύ των δυο χωρών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.11.2016
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν την τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015 την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 7:00μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Παλλάς. Τα βραβεία θα απονείμει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.11.2016
Έκθεση «Κρίση-Πρόκληση: Από την Κύπρο στο Στρασβούργο»

Τελώντας τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, τόνισε στην ομιλία του ότι οι μαθητές της Κύπρου
αποδεικνύουν πως δεν είναι παθητικοί δέκτες των όσων συμβαίνουν γύρω τους, αντίθετα, έχουν λόγο, άποψη και ευαισθησίες, τις οποίες εκφράζουν μέσα από την τέχνη δυναμικά και μοναδικά, δηλώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στην Κυπριακή Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.11.2016
Συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας και Νεολαίας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χτες στις Βρυξέλλες. Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης για θέματα Νεολαίας επικεντρώθηκε στο ρόλο των νέων Ευρωπαίων σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στους τρόπους με τους οποίους οι νέοι θα έλθουν πιο κοντά στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.
Σε

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.11.2016
Call for papers 4th International Conference

This conference will provide a good mix of stimulating discussions, cutting edge paper presentations and interesting social events. Athens’ multi-faceted sights, attractions and city life appeal to diverse groups of tourists, where shopping, authentic local and fusion gastronomy and clubbing experiences offer a wide range of choices and prices.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.11.2016
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναδομείται και εκσυγχρονίζεται

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) αναδομείται και εκσυγχρονίζεται, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης με μια νέα και ευέλικτη διοικητική δομή και μια σύγχρονη στρατηγική κατεύθυνση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.11.2016
Ημερίδα για τα Ευρωπαϊκά Έργα Αξιολόγηση Κομβικών Δεξιοτήτων

Το έργο Ανάπτυξη και Αξιολόγηση Κομβικών Δεξιοτήτων (ATS2020) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά στην πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων μαθησιακών προσεγγίσεων με στόχο τη διαμόρφωση εκπαιδευτικής πολιτικής.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην υπηρεσία της Κυπριακής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κήρυξε επίσημα την έναρξη της διαδικασίας ενσωμάτωσης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-Government) στην Κυπριακή Εκπαίδευση, πραγματοποιώντας στις 7 Νοεμβρίου 2016 την εναρκτήρια συνάντηση υλοποίησης του έργου "Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης" (ΣΥΥ).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
Δημιουργείται η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Τέθηκαν τα θεμέλια ίδρυσης της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
1ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ»

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η προώθηση και η διάδοση της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας στην Ιταλία και παράλληλα, η προώθηση και διάδοση της Σύγχρονης Ιταλικής Λογοτεχνίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
Επίσκεψη εμπειρογνώμονα από την Ιρλανδία

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 συνάντηση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κας Αίγλης Παντελάκη με τον εμπειρογνώμονα από την Ιρλανδία κο Tom Boland.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
Θέσεις Επιστημονικών συνεργατών

Το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακοινώνει θέσεις Επιστημονικών Συνεργατών για την κάλυψη αναγκών τρεχόντων ερευνητικών προγραμμάτων 2016 - 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.11.2016
Προκήρυξη 1ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Μαθητικού Λογοτεχνικού και Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού

Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων (ΕΠΟΚ) απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου.
 

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.11.2016
Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορίας από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη»

Σας ενημερώνουμε για δύο διασχολικούς διαγωνισμούς, Διηγήματος και Ιστορίας, που προκηρύσσουν τα εκπ. «Νέα Γενιά Ζηρίδη» για τα σχολεία της ΑΤΤΙΚΗΣ.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.11.2016
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου 2015

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εδκόσεις του έτους 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.11.2016
Επιχορηγήσεις Πολιτιστικών Υπηρεσιών 2017-Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» (2015-2020)

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοινώνουν τα σχέδια Επιχορηγήσεων για τους τομείς Λογοτεχνία, Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο, Λαϊκός Πολιτισμός και Κινηματογράφος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.11.2016
Μπιενάλε Βενετίας 2017-Venice Biennale 2017

Η επόμενη Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 Μαϊου και 26 Νοεμβρίου 2017.
The next Venice Biennial of Visual Arts will take place between 13 May and 26 November 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.11.2016
Η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό σπουδών

Ο κύριος Καδής ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως προορισμού για σπουδές αναφέροντας ότι οι ξένοι φοιτητές, μπορούν να πραγματοποιούν στην Κύπρο υψηλού επιπέδου σπουδές σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, με υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκούς, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και προσιτό κόστος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.10.2016
Σχέδιο Transit 2017: Στήριξη για συμμετοχή σε προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο εξωτερικό

Στόχος του σχεδίου είναι η ενθάρρυνση της κινητικότητας τω καλλιτεχνών στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, μέσω της συμμετοχής τους σε Προγράμματα Φιλοξενίας που μπορεί να περιλαμβάνουν έρευνα, εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, open studios, την ανάπτυξη ατομικού η ομαδικού δημιουργικού έργου, την παρουσίαση εκθέσεων, κ.α.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.10.2016
Παράταση υποβολής αίτησης φοιτητικών επιδομάτων

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημερώνει το κοινό ότι δίνεται παράταση για υποβολή αίτησης από οικογένειες Ελλαδιτών και Κυπρίων επαναπατρισθέντων φοιτητών που αφορά στη διεκδίκηση φοιτητικών επιδομάτων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.10.2016
Εκδήλωση απονομής βραβείων 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν επίσης οι νικητές του Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ" που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και το "ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.09.2016
Βραβεία Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Δράμας είναι από μόνη της μια διάκριση και το πιο σημαντικό είναι να παρουσιάσεις τη δουλειά σου και να φτάσει στον φυσικό της αποδέκτη, το θεατή. Εύχομαι σε όλους όσοι έχουν συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση καλή δύναμη, δημιουργική έμπνευση και όρεξη για ταινίες ΚΑΙ περιμένουμε με χαρά τις επόμενες ταινίες σας!


 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.09.2016
Αναφορικά με τη διαδικασία επικύρωσης δικαιολογητικών για εγγραφή στα ΑΑΕΙ της Ελλάδας

Το ΥΠΠ, σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, 'εχει υποβάλει αίτημα για εξαίρεση των Κυπρίων φοιτητών από αυτή τη διαδικασία, χωρίς μέχρι στιγμής αυτό να έχει καταστεί δυνατό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.09.2016
Προσφορά υποτροφιών σε καλλιτέχνες για διαμονή στην Αυστρία κατά το προσεχές έτος

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφέρομενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στις ηλεκρονικές διευθύνσεις: www.kunstkultur.bka.gv.at και www.kulturkontakt.or.at απ΄όπου διατίθενται τα έντυπα αίτησης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.09.2016
Μετεγραφές σε φοιτητές Κυπριακής καταγωγής

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις που θα τεθούν από την Ελληνική Δημοκρατία για το δικαίωμα μετεγγραφής Κυπρίων φοιτητών, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση μόλις το ΥΠΠ λάβει τη σχετική Υπουργική απόφαση της Ελλάδας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.09.2016
Athens Photo Marathon 2016

Το Athens Photo Marathon, η μεγαλύτερη φωτογραφική διοργάνωση διαγωνιστικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.
Tο Athens Photo Marathon με γενικό μότο "We are all photographers", καλεί τους φίλους της φωτογραφίας σε ένα ξεχωριστό φωτογραφικό δρώμενο στην πόλη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.08.2016
Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή στην 7η Μπιενάλε Πεκίνου 2017

Η 7η Μπιενάλε Πεκίνου θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου 2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.08.2016
Προκήρυξη διαγωνισμού στη Νέα Σύγχρονη Μαθητεία

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) διενεργεί διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία για αγορά υπηρεσιών από εκπαιδευτές για διδασκαλία και από ειδικούς, στη Νέα Σύγχρονη Μαθητεία (ΝΣΜ) του Έργου "Βελτίωση της Ποιότητας, της Ελκυστικότητας και της Αποτελεσματικότητας της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο και Νέα Σύγχρονη Μαθητεία" που αφορά στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.08.2016
Unesco-Διορθόδοξη Έκθεση Αγιογραφίας

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στη Διορθόδοξη έκθεση αγιογραφίας 24-28 Σεπτεμβρίου 2016, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα Μερκούρη", διοργάνωσης του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Συνημμένα θα βρείτε την πρόσκληση και τους όρους συμμετοχής

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.08.2016
Υποτροφίες Ελβετικής Συνομοσπονδίας προς Κύπριους Φοιτητές

Περισσότερη πληροφόρηση για το θέμα θα βρίσκεται αναρτημένη στον ακόλουθο σύνδεσμο, από την 1η Αυγούστου 2016: http://www.sbfi.admin.ch/scholarships_ENG. Επιπλέον, οι όποιοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται και στην Πρεσβεία της Ελβετίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση nic.vertetung@eda.admin.ch

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.08.2016
Προκήρυξη 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Ίδρυμα (πλήρης φάκελος με δικαιολογητικά) για τον μήνα Αύγουστο από Δευτέρα έως Παρασκευή τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:
Από 1ης έως 12 Αυγούστου 11:00-13:30
Από 22 έως 31 Αυγούστου 9:00-17:00

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.07.2016
Αποτελέσματα Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου Μεγάλου Μήκους με θέμα «ΚΥΠΡΟΣ»

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το Σπίτι της Κύπρου και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου Μεγάλου Μήκους με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.07.2016
Η Κωνσταντίνα ταξιδεύει σε Μια Ελλάδα Φως!

Η Κωνσταντίνα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές φωνές της Ελληνικής μουσικής σκηνής με ιδιαίτερη κρυστάλλινη χροιά που σε ταξιδεύει σαν άνεμος σε μοναδικές μουσικές διαδρομές!
Από τα πρώτα της κιόλας καλλιτεχνικά βήματα έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στο καλλιτεχνικό στερέωμα αλλά και στο ευρύ κοινό το όποιο μέσα από τις μεγάλες της επιτυχίες λάτρεψε την ίδια και τη φωνή της!

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.07.2016
Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Για τρίτη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 22ου Διεθνούς, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες [PITCHING].

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.07.2016
Συμμετοχή της Κύπρου στην 57η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης-Μπιενάλε Βενετίας 2017

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κύπρου στην επόμενη Μπιενάλε, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν Ανοικτή Πρόσκληση για Επιμελητή, σε διεθνές επίπεδο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.07.2016
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2016

Μπείτε στην ιστοσελίδα www.imera-glosson.eu, πάρτε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι» και κερδίστε δωρεάν τμήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών, Σουηδικών, Πολωνικών και Τσεχικών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.07.2016
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσκαλεί υποψήφιους φοιτητές για 3η χρονιά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλo: «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και διά Βίου Μάθηση – MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning» για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.06.2016
Στρατηγικής σημασίας απόφαση για δημιουργία Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Με την ίδρυση της Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, η Κύπρος στοχεύει στη στήριξη και αναβάθμιση της Παιδείας και του Πολιτισμού, στη συμμετοχή της στο διεθνές επιστημονικό γίγνεσθαι.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.06.2016
39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Σας ενημερώνουμε πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.06.2016
Τριακοστό Πέμπτο Συμπόσιο Ποίησης

Το Τριακοστό Πέμπτο Συμπόσιο Ποίησης, με θέμα το έργο του Τάσου Λειβαδίτη, θα πραγματοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουλίου (11.00 π.μ) έως το μεσημέρι της Κυριακής 3 Ιουλίου 2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.06.2016
3o Drama Pitching Lab – Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Για τρίτη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 22ου Διεθνούς, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες [PITCHING].

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.06.2016
Λογοτεχνικά Βραβεία Αναγνώστη 2016 – Διάκριση Κύπριας Δημιουργού

Πραγματοποιήθηκε χτες 13 Ιουνίου 2016, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς η εκδήλωση για την απονομή των Λογοτεχνικών Βραβείων του ηλεκτρονικού περιοδικού ο αναγνώστης με τρεις κύπριους λογοτέχνες να διεκδικούν βραβείο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.05.2016
9ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου

Στην τελετή, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί και ποιητές από την Ελλάδα, τη Μ.Βρετανία, τις Η.Π.Α., τη Γερμανία, την Κύπρο και αλλού, αλλά επίσης και δημοσιογράφοι, φίλοι και συνεργάτες του φεστιβάλ. Η τελετή συνοδεύτηκε από performances, που περιελάμβαναν μουσικές, σκηνικές και χορευτικές δράσεις, αλλά και απαγγελία ποίησης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.05.2016
11ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Η ομάδα ταινιών μικρού μήκους του Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε, οργανώνει για 11η συνεχόμενη χρονιά το θερινό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μπορείτε να στείλετε την ταινία σας και να συμμετέχετε σε αυτό το διαφορετικό θερινό φεστιβάλ στην πόλη της Πάτρας. Δείτε παρακάτω τους όρους συμμετοχής, κατεβάστε και συμπληρώστε την αίτηση!

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.05.2016
16th Athens Technopolis Jazz Festival

H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζουν τη συνεργασία τους και φέτος στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, με jazz μελωδίες από 18 μουσικά σχήματα και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.05.2016
Λογοτεχνικά Βραβεία Αναγνώστη 2016

Μικρές λίστες υποψηφίων βιβλίων για τα λογοτεχνικά βραβεία αναγνώστη 2016 με συμμετοχή και Κυπρίων λογοτεχνών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.05.2016
Υποτροφία εις μνήμη Νίκης Μαραγκού

Περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της σχετικής αίτησης, μπορούν να ανευρεθούν https://www.hirewire.co.uk/HE/1061247/MS_JobDetails.aspx?JobID=69809

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.04.2016
Υποτροφίες της Ιαπωνικής Κυβέρνησης (ΜΕΧΤ) για το 2017

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι η Ιαπωνική Κυβέρνηση (ΜΕΧΤ) πρόκειται να χορηγήσει υποτροφίες για το 2017 σε Κύπριους υπήκοους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια ως προπτυχιακοί φοιτητές (undergraduate students), ηλικίας 17-22 ετών, ή ως ερευνητές (research students) ηλικίας έως 35 ετών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

26.04.2016
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου-ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του, μέχρι και τις 9 Μαΐου 2016.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου (www.ouc.ac.cy).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.04.2016
39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Οι όροι συμμετοχής και η αίτηση συμμετοχής για το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στα παρακάτω link: Ιστοσελίδα: www.dramafilmfestival.gr

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.04.2016
4ο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία

Το Ελληνικό Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία οικοδόμηση γεφυρών με επιστήμονες του εξωτερικού, προκειμένου να ενισχυθεί η επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία μεταφοράς για την καινοτομία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.04.2016
Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους: “Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία”

Με την δυναμική παρουσία εκατοντάδων μαθητριών, μαθητών και εκπαιδευτικών από όλα τα σημεία της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών ταινιών που διακρίθηκαν στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με γενικό τίτλο “Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία”.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.04.2016
Η Αρχαιολογία της Προϊστορικής Κύπρου: Υλικός Πολιτισμός, Οικονομική και Κοινωνική Οργάνωση

Το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του νέου Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.
Έκπτωση 10% για αιτήσεις έως 18/4 (λόγω early entry) εφαρμόζεται επιπλέον οποιασδήποτε άλλης έκπτωσης.
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 23/5/2016 – Έναρξη Μαθημάτων: 30/5/2016, Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.04.2016
Αποτελέσματα Διαγωνισμού Μαθητικών ταινιών μικρού μήκους

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μαθητικών ταινιών μικρού μήκους

 

 

...διαβάστε περισσότερα

31.03.2016
1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς

Παρατείνεται μέχρι τις 8 Απριλίου 2016 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς που θα πραγματοποιηθεί στις 13,14 και 15 Μαϊου 2016, μπορούν να δηλώσεουν συμμετοχή σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια και Ιδιωτικά).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2016
Παγκόσμια διάκριση για τους μαθητές και τους και τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συγχαίρει το Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, το οποίο εξασφάλισε το Α΄ Παγκόσμιο Βραβείο για το έργο "Μετανάστες" στον διαγωνισμό "2016 Saatchi Gallery/Deutsche Bank Art Prize".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2016
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2016

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προκηρύσσουν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.03.2016
Open call 11th Cyprus Rialto World Music Festival 2016

Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει έναρξη υποβολής μουσικών προτάσεων για ζωντανές μουσικές εμφανίσεις καλλιτεχνών στο 11th Cyprus Rialto World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο - Ιούλιο στην Πλατεία Ηρώων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.03.2016
Κύπριος φωτογράφος προκρίνεται στον μεγαλύτερο διαγωνισμό φωτογραφίας στον κόσμο

Η εικόνα που προκρίθηκε επιλέγηκε μέσα από 230,103 φωτογραφίες από 186 χώρες.Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών στα εννέα χρόνια ιστορίας των βραβείων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.03.2016
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου 2016

Βασικός στόχος του ΔΦΜΜΚ είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από ολόκληρη την υφήλιο. Στόχος είναι επίσης να παρουσιάζει το έργο ταλαντούχων σκηνοθετών που χρησιμοποιούν με επιτυχία δημιουργικές φόρμες κινηματογραφικής γλώσσας, και, στα πλαίσια μιας ταινίας μικρού μήκους, διηγούνται αποτελεσματικά μια ιστορία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2016
Όταν η Τεχνολογία συναντά την Τέχνη στην Κύπρο-When technology meets arts in Cyprus

Η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία και το Βρετανικό Συμβούλιο στη Λευκωσία, σε συνεργασία με την εταιρεία ψηφιακής καινοτομίας Snook, και την Google, διοργανώνουν το πρόγραμμα Culture Shift Hackathon, στις 18-20 Μαρτίου στο Capital Impact στη Λευκωσία.
The British High Commission and the British Council in Nicosia, in collaboration with Snook, a Glasgow-based digital innovation agency, and in partnership with Google, are hosting a Culture Shift Hackathon programme on 18th – 20th March, at the Capital Impact in Nicosia.
 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.02.2016
Υποβολή προτάσεων για την Κυπριακή Πλατφόρμα Αρχαίου Δράματος

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ ενώνουν δυνάμεις για την επαναφορά του μικρού φεστιβάλ αρχαίου δράματος και απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για την Κυπριακή Πλατφόρμα Αρχαίου Δράματος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.02.2016
Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του τμήματος Generation της φετινής Μπερλινάλε φεύγει από το Βερολίνο η νεαρή σκηνοθέτιδα Μυρσίνη Αριστείδου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

17.02.2016
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Προσκαλούνται ενδιαφερόμενοι γραφίστες, καλλιτέχνες, εικαστικοί, σπουδαστές, επαγγελματίες και λοιποί ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν μέχρι δύο προτάσεις για την φιλοτέχνηση της αφίσας του προσεχούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα διεξαχθεί από 19 έως 24 Σεπτεμβρίου 2016 στη Δράμα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.02.2016
International Summer School 2016

Join the annual international creative week in Austria -
intensive practical training, group improvisations, thrilling discussions & discoveries,
find new friends, share ideas & start new creative collaborations!

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.02.2016
Διεθνής Διαγωνισμός Σεναρίου Μεγάλου Μήκους για την Κύπρο

Κατόπιν παράκλησης αρκετών ανθρώπων που επιθυμούν να μετάσχουν στον διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου ταινίας μεγάλου μήκους με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ", δόθηκε παράταση έως την 8η Μαΐου 2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.02.2016
Βραβείο Νέμιτσας 2016 στα μαθηματικά

Το Ίδρυμα « Νέμιτσας », στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του, έχει καθιερώσει ετήσιο βραβείο για Κύπριους επιστήμονες με έδρα την Κύπρο ή το εξωτερικό που διακρίνονται σε τομείς της έρευνας, των εφευρέσεων, της δημιουργίας, των ανακαλύψεων και των καλών τεχνών, από τις οποίες επωφελείται η Κύπρος και κατ΄ επέκταση ο κόσμος γενικότερα. Το βραβείο « Νέμιτσας » για το 2016 θα απονεμηθεί στον τομέα των Μαθηματικών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.02.2016
9ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 15-21 Μάη 2016

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, προσκαλεί Έλληνες ποιητές (συμπεριλαμβανομένου των Ελληνοκυπρίων και των Ελλήνων της διασποράς, χωρίς περιορισμό θέματος) και ξένους ποιητές (με θέμα που να σχετίζεται με την Ελλάδα) από όλο τον κόσμο, να υποβάλουν τα ποιήματά τους στο διαγωνισμό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.02.2016
Νέα Γενιά Ζηρίδη- 85 χρόνια υποτροφίες

Σας ενημερώνουμε ότι η Νέα Γενιά Ζηρίδη γιορτάζει τα 85 χρόνια λειτουργίας και προσφέρει 85 υποτροφίες σε μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου για τη σχολική χρονιά 2016-17.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

28.01.2016
Summer Holiday Festival in Music – Singing – Dancing «International Moments»

Λεπτομέρειες, επιστολές για τα φεστιβάλ, τους όρους συμμετοχής, το πρόγραμμα καθώς και αιτήσεις συμμετοχής θα βρείτε στην ανακοίνωση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

26.01.2016
Διαδρομές στην Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνει, για δεύτερη φορά, κύκλους διαλέξεων για το ευρύ κοινό με τίτλο Ανοικτό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα «Διαδρομές στην Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης». Το Ανοιχτό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης» φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με το ευρύ κοινό.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.01.2016
Πρόγραμμα PLAY ON!

Tο Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ανάδειξη και προώθηση της κυπριακής θεατρικής γραφής προκηρύσσει την τρίτη διοργάνωση του Προγράμματος PLAY και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή καινούργιων θεατρικών έργων, φέρνοντας κοντά συγγραφείς και πρακτικούς του θεάτρου με στόχο να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για ανάπτυξη της θεατρικής γραφής στην Κύπρο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2015
OPEN CALL / Έργα σύγχρονης τέχνης από την Κύπρο στο Ισραήλ

Καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο ή Κύπριους καλλιτέχνες που ζουν στο εξωτερικό καλεί το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, ώστε να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους για μια έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Ισραήλ το φθινόπωρο 2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.12.2015
Ίδρυμα Ωνάση Προκήρυξη Υποτροφιών προς έλληνες ακαδημαϊκού έτους 2016-2017

Το Ίδρυμα Ωνάση, έχοντας σταθερά την Παιδεία ως ένα από τους βασικούς πυλώνες δράσης του, ανακοίνωσε στις 15 Δεκεμβρίου 2015 τα Προγράμματα Υποτροφιών προς Έλληνες, Ακαδημαϊκού Έτους 2016/2017.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

15.12.2015
Δύο Αιώνες Ελληνικής Ποίησης

‘Η ποή τοῦ χωροχρόνου. Μια εἰσαγωγή ἡν ποίηση του Καβάφη. Μιχάλης Πιερῆς.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

14.12.2015
Βάση Δεδομένων Παραστατικών Τεχνών, Theatronet.gr

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) ανακοινώνει τη δημιουργία δίγλωσσης βάσης δεδομένων με τίτλο THEATRONET και προσκαλεί τους Έλληνες συντελεστές των σύγχρονων παραστατικών τεχνών στον εμπλουτισμό της με την εισαγωγή υλικού (κείμενα, φωτογραφίες, video teasers κ.λ.).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.12.2015
7ο Ετήσιο Συνέδριο WIETE Μηχανικής και Τεχνολογίας Εκπαίδευση & 4ο Μεσογειακό Σεμινάριο Μηχανικής και Τεχνολογίας

Το εν λόγω συνέδριο και σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.) από τις 4 μέχρι τις 8 Απριλίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις πιο κάτω ιστοσελίδες: http://mcete.teipir.gr και www.wiete.com.au

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.12.2015
altcineAction! 2015

The 4th altcineAction! Online Short Film Festival for Balkan Filmmakers started on 1 December under the aegis of the Hellenic Ministry of Culture and Sports and with the support of Creative Europe - MEDIA Programme.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

01.12.2015
3ος Πανελλήνιος Μαθητικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες" του Ιονίου Πανεπιστημίου, το περιοδικό ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ και η ΕΡΤ προκηρύσσουν τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ με θέμα "Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν: Πρόσωπα, γεγονότα και ιδέες από τη νεότερη και σύγχρονη ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια Ιστορία".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.11.2015
Ανακοίνωση προγράμματος του Σπιτιού της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου ανακοινώνει ότι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει για τον μήνα Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα στην αίθουσα εκδηλώσεων, στον 1ο όροφο του κτηρίου της Πρεσβείας (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα).

Πρώτη εβδομάδα Δεκεμβρίου:

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20:00
Διάλεξη του Γιώργου Κυπραίου
Κύπρος: Ένα έθνος, δύο κράτη
Η παρουσία των Ελληνοκυπρίων στην Αλεξάνδρεια

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 20:00
Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μελετίου
Κρίση, Ακρισία και Ηθική

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.11.2015
Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Σπιτιού της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου ανακοινώνει ότι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει για τον μήνα Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα στην αίθουσα εκδηλώσεων, στον 1ο όροφο του κτηρίου της Πρεσβείας (Ξενοφώντος 2Α Σύνταγμα).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.11.2015
9ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου-London Greek Film Festival

Για ένατη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival) δέχεται συμμετοχές ταινιών και σεναρίων από όλο τον κόσμο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.10.2015
Σειρά Ανοικτών Τηλε-Μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Το πρόγραμμα "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου συνεχίζει και φέτος τη σειρά ανοικτών τηλε-μαθημάτων, τα οποία απευθύνονται σε όλους του φοιτητές του προγράμματος, αλλά και στον καθένα, προσφέροντας μια ανοικτή πλατφόρμα συζήτησης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.10.2015
2ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ «ες γην εναλίαν Κύπρον»

Το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ, "ες γην εναλίαν Κύπρον," που πραγματοποιείται στις 30, 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου στη Λευκωσία και τις Πλάτρες, με πολλαπλές παράλληλες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν καταξιωμένοι συγγραφείς ποιητές και καλλιτέχνες σε ένα διάλογο, όπου ο Βορράς συναντά τον Νότο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.10.2015
Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2016:Προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι έχουν προκηρύξει διαγωνισμό για παροχή υπηρεσιών Καλλιτεχνικού Διευθυντή για το Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.10.2015
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2014

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2014

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.10.2015
Ερωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έχοντας στόχο την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας αγκαλιάζει τα παιδιά και τους νέους, διαφορετικών σχολικών βαθμίδων, υιοθετώντας ένα ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα, να «μυηθούν» στο θέατρο και στην ουσία της θεατρικής πράξης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.10.2015
3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού & Διηγήματος

Τα Εκπαιδευτήρια "Νέα Γενιά Ζηρίδη", το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και οι Εκδόσεις Κέδρος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, προκηρύσσουν ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ διαγωνισμό συγγραφής ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ και ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ με τίτλο: "Οι μαθητές με τη γραφίδα του υφαίνουν ιστορίες"

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.10.2015
2ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, η Δ/ση Π.Ε. Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η ΕΡΤ Α.Ε. και η Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα προσκαλεί τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων (τάξεις Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας να συμμετάσχουν στον 2ον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους 2015-2016 "Ένας πλανήτης μια ευκαιρία".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

28.09.2015
ΝΕΟ-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύπρος: 1974-2015 Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…»

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι πέρα από την ευαισθητοποίηση σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα, να αποτελέσει "γέφυρα" ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις κοινότητες του Ελληνισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.09.2015
Διεθνής Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα προκηρύσσουν: Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους και Ντοκιμαντέρ:
Πρωτότυπου Έργου στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

08.09.2015
Kyrenia Opera-2015 Cyprus Vocal Scholarship Competition

The 2015 Cyprus Vocal Scholarship Competition is open to young vocal artists who are citizens of the Republic of Cyprus or whose immediate family comes from the Republic of Cyprus. Singers may apply regardless of current place of residence. Previous applicants are
eligible to apply in consecutive years.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.09.2015
38ο Ελληνικό & 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

The 38th edition of the Short Film Festival in Drama takes place this year on September 14-19. The festival that showcases some of the most vivid short samples of the Greek and international filmmaking is present and thrives against all difficulties and odds.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.09.2015
Πρόσκληση Ενδιαφέροντος – Έκφραση Αθήνα 2015

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015, ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, με παραστάσεις θεάτρου και χορού στον ανοιχτό θεατρικό χώρο του λόφου του Στρέφη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

28.08.2015
Πρώτος Νικητής Διαγωνισμού Έκθεσης της Κοινοπολιτείας της Βασίλισσας 2015

Ο 16χρόνος Παράσχος Κάντ αναγορεύτηκε Πρώτος Νικητής του Διαγωνισμού Έκθεσης της Κοινοπολιτείας της Βασίλισσας 2015 για παιδιά ηλικίας 14-18 ετών, ο οποίος φέτος είχε ως θέμα "Μία νεαρή Κοινοπολιτεία".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

24.07.2015
Κρατικά Βραβεία Συγγραφής Θεατρικού Έργου

Το κρατικό βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου απονέμεται στον Χαράλαμπο Γιάννου για το έργο του «Πείνα», το κρατικό βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς στον Αλέξανδρο Μαυρόγιαννη για το έργο του «Η Θέση» και το βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά στον Δημήτριο Ζώτο για το έργο του «Ο Ιππότης με τη μεγάλη καρδιά και Η Μάγισσα της Λύπης».

 

 

...διαβάστε περισσότερα

29.06.2015
Ώθηση στις σχέσεις Κύπρου-Βουλγαρίας στην Παιδεία, Πολιτισμό και Επιστήμη

Πρόγραμμα Συνεργασίας στον τομέα της Επιστήμης, της Παιδείας και του Πολιτισμού μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για την περίοδο 2015-2017, υπέγραψαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Κύπρο, κ. Hristo Geogiev.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

26.06.2015
Προκήρυξη 1ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τέχνης

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) προκηρύσσει τον 1ον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τέχνης (Αγιογραφίας, Ζωγραφικής και Φωτογραφίας). Ο Διαγωνισμός λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.06.2015
Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου - κρατικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κύπρου, που εφαρμόζει αποκλειστικά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δέχεται αιτήσεις στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρονται στην Αγγλική γλώσσα, μέχρι και την Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.06.2015
Διαγωνισμός εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

Η παιδική σειρά "Τσαλαπετεινός" των Εκδόσεων ΝΕΦΕΛΗ προκηρύσσει διαγωνισμό εικονογράφησης για το νέο παιδικό βιβλίο του ποιητή Σταύρου Ζαφειρίου με τίτλο: 0 μικρός πιλότος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.06.2015
Ημερίδα Ενημέρωσης «ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»

Η Ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό και απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.05.2015
Μπιενάλε Νέων – No Food’s Land

Μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσαν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής των κυπριακών συμμετοχών στη 17η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.05.2015
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου

Βασικός στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Κύπρου (ΔΦΜΜΚ) είναι η προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης, με την παρουσίαση πολυσυλλεκτικού προγράμματος ταινιών μικρού μήκους από ολόκληρη την υφήλιο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.05.2015
Preparation of proposals and management of European projects under Erasmus+

The European Office of Cyprus in cooperation with the European Association of Erarmus Coordinators organize a 3-days intenrational course with title "Preparation of Proposals and Management of European Projects inder ERASMUS+".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.05.2015
9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Angel Gavinet

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου ανακοινώνουν ότι η Asociasion de Paises Amigos, με έδρα το Ελσίνκι, προκηρύσσει τον 9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Angel Gavinet.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.05.2015
Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Θεάτρου, Μουσικής και Αθλητισμού,

Στις πλαγιές του μυθικού Ολύμπου, την κατοικία των αρχαίων θεών, και στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας - Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων - η Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.05.2015
Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, μέχρι και την Πέμπτη 7 Μαϊου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.05.2015
1ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός με τίτλο:Λευκάδα – Νησί ποίημα

Στόχος του ποιητικού διαγωνισμού είναι η κατάθεση ελάχιστης αντιπροσφοράς στην ποιητικότητα της λευκαδίτικης φύσης και στην πηγαία ποιητική δημιουργία-λαϊκή και λόγια - που διαχρονικά χαρακτηρίζει τους κατοίκους του νησιού.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.04.2015
Βραβεία «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2015»

Η Επιτροπή απένειμε τα βραβεία ευχαριστώντας το Φεστιβάλ για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία. Σε σύντομο χαιρετισμός της, η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, τόνισε το υψηλό επίπεδο του προγράμματος των ταινιών και την εξαίρετη επιλογή της θεματολογίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

28.04.2015
Φεστιβάλ Τέχνης: Η Σωτηρία της Ψυχής

Έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ "Τρέλλα & Τέχνη" στις 6-26 Οκτωβρίου 2014, υποστηριζόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Γραμματεία Νέας Γενιάς και την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων σε πολυχώρους της Αθήνας, μια μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών απ' όλους του τομείς τέχνης και επιστήμονες της Ψυχικής Υγείας, αποφασίσαμε τη διοργάνωση του Φεστιβάλ "Τέχνη....η σωτηρία της Ψυχής"

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.04.2015
Προκήρυξη 6ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωγνισμού Ε.Π.Ο.Κ.

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) προκηρύσσει τον 6ον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό εις μνήμη Βίκυς Ζαζαρίου και Δημήτρη Μανιού. Ο διαγωνισμός λήγει στις 28 Οκτωβρίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.04.2015
34ο Συμπόσιο Ποίησης

Το Τριακοστό τέταρτο Συμπόσιο ποίησης θα πραγματοποιηθεί απο την Παρασκευή πρωί 3 Ιουλίου 11 π.μ. ως Σάββατο 4 Ιουλίου 2 μ.μ. στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.04.2015
Υποτροφίες της Ιαπωνικής Κυβέρνησης (ΜΕΧΤ) για το 2016

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι η Ιαπωνική Κυβέρνηση (ΜΕΧΤ) πρόκειται να χορηγήσει υποτροφίες για το 2016 σε Κύπριους υπήκοους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ιαπωνικά Πανεπιστημία.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.04.2015
Το Ίδρυμα Stelios Philanthropic Foundation προσφέρει (3) πλήρεις υποτροφίες στα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου στηρίζει τους νέους θεσμοθετώντας 3 υποτροφίες στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.04.2015
Υποτροφίες Ρωσικής Ομοσπονδίας σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου γνωστοποιεί ότι η Ρωσική Ομοσπονδία προσφέρει πέντε (5) Υποτροφίες σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά το 2015

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.04.2015
Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου για τον θάνατο του Εύη Γαβριηλίδη

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του μεγάλου θεατράνθρωπου, Εύη Γαβριηλίδη, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του κυπριακού θεάτρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.04.2015
Αναβαθμίζεται το Σύστημα Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Στρατηγικό Σχεδιασμό για το Σύστημα Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.04.2015
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για Πολιτική Υγείας

Η προσφορά εξειδεικευμένων γνώσεων και η καλλιέργεια δεξιοτήτων και στάσεων σε ένα εύρος επιστημονικών Θεμάτων Πολιτικής Υγείας, μέσα από την ανάλυση της πολυπλοκότητας των συστημάτων υγείας από διαφορετικές οπτικές γωνίες.Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για άτομα με ενδιαφέρον εστιασμένο σε θέματα Πολιτικής Υγείας, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ηγεσίας στον τομέα των Υπηρεσιών Υγείας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.04.2015
Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού – Συνάντηση με το Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή με το Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης το οποίο αποτελούν εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπαιδευτικές οργανώσεις, εκπρόσωποι των φοιτητών, των μαθητών, των οργανωμένων γονέων και των πανεπιστημίων.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.04.2015
Πρόγραμμα Ξεναγήσεων Ελληνικών Μουσείων

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων για να γνωρίσουμε τον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.04.2015
Η σύγχρονη τέχνη ενεργοποιεί όλη τη χώρα

Το ΝΕΟΝ παρουσιάζει έργα για δημόσιο χώρο με η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.04.2015
Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου

Το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου προκηρύσσει για το έτος 2014-2015 Σεμιναριακούς Κύκλους "Δια βίου μάθησης) που απευθύνονται στο ευρύ κοινό (δημοσιογράφους,επαγγελματίες,στρατιωτικούς,Σώματα Ασφαλείας και φοιητητές)

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.04.2015
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Μέσα από ευφάνταστα βίντεο, υπέροχη διασκευασμένη κινηματογραφική μουσική που συνόδευε απονεμητές και νικητές και προσεγμένα σχεδιασμένες κάρτες γραφικών απένημε τα καθιερωμένα ετήσια βραβεία της για ταινίες που προβλήθηκαν στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο 2014.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.04.2015
Ανακήρυξη του 2015 ως Έτους Μνήμης του Κύπρου Χρυσάνθη

Το 2015 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου λογοτέχνη Κύπρου Χρυσάνθη.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.04.2015
Αιτήσεις για Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του μέχρι και τις 23 Απριλίου 2015, μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του www.ouc.ac.cy

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.04.2015
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει δύο κατευθύνσεις, την Επικοινωνία και τη νέα Δημοσιογραφία. Οι Αιτήσεις εισδοχής στο ΜΠΣ "Επικοινωνία και νέα Δημοσιογραφία" υποβάλλονται μέχρι τις 23 Απριλίου 2015 μόνο ηλεκτρονικά.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.04.2015
Βραβεία Θεάτρου Κύπρου

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) τίμησε για μια ακόμα χρονιά το θέατρο και τους δημιουργούς του, βραβεύοντας αυτούς που διέπρεψαν κατά τη θεατρική περίοδο 2013-2014.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.03.2015
Υποτροφία Ανοικτού Πανεπιστημίου στον Ελληνικό Πολιτισμό

Το Πρόγραμμα "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει την προκήρυξη 20 υποτροφιών σε νεοεισερχόμενους φοιτητές για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.03.2015
Κίνηση Προώθησης και Προβολής Κυπριακού Πολιτισμού

Η υπεύθυνη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Ανδριανή Γεωργίου αναζητεί φροντιστή και υποβολέα για την παράσταση της σατιρικής κωμωδίας του Ανδρέα Κουκίδη "Εξουσιάζουσες".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.03.2015
Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου

Η ΣΜΙΚ προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, δύο υποτροφίες σε υποψήφιους φοιτητές από την Ελλάδα που θα αιτηθούν και θα πετύχουν εισδοχή σε ένα από τα τέσσερα προγράμματα Μάστερ (MSc). Οι υποτροφίες θα δοθούν βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων των αιτητών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.03.2015
Το Σενάριο στη Ζωή και την Τέχνη

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους 1 και Πρωτότυπου Έργου 2.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

16.03.2015
Αιτήσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με τέσσερα νέα προγράμματα σπουδών, τα οποία διευρύνουν το φάσμα των επιστημονικών πεδίων που καλύτπει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), αρχίζει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.03.2015
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας εκδόσεις 2015

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προκηρύσσουν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.03.2015
Δυνητικό Μουσείο Κυπριακής Τέχνης στο διαδίκτυο

Το Δυνητικό Μουσείο, ένα πρότζεκτ που στόχο έχει να αναδείξει την τέχνη της Κύπρου μέσα σε τρείς διαφορετικούς και εμβληματικούς πολιτιστικούς χώρους.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.03.2015
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου για παιδιά

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 απευθύνουμε με μεγάλη χαρά πρόσκληση σε όλους για να ανακοινώσουμε την δρομολόγηση ενός νέου καλλιτεχνικού θεσμού στην πόλη μας που τον δημιουργήσαμε αποκλειστικά και μόνο για τα παιδιά.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.03.2015
Νέες Εκδόσεις του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών

Το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (ΚΕΕ), Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, ανακοινώνει τέσσερεις νέες εκδόσεις του, που κυκλοφόρησαν το 2014.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

10.03.2015
Φεστιβάλ «Κύπρια 2015»

Το Διεθνές Φεστιβάλ "Κύπρια 2015", θα πραγματοποιηθεί κατά τον μήνα Σεπτέμβριο και τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη 2015. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας στους τομείς των παραστατικών/σκηνικών τεχνών (μουσική, χορός, θέατρο, όπερα, ή συνδυασμός αυτών).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

06.03.2015
Αναβάθμιση των ΜΙΕΕΚ Κύπρου

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη θεσμοθέτηση των ΜΙΕΕΚ ως Δημόσια Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας αναγνώριση του επιπέδου σπουδών τους στο επίπεδο διπλώματος τριοβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης διετούς διάρκειας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.03.2015
Έκθεση: Ex-Change: Risk

Στις 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 6-8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης της ομαδικής έκθεση Ex-Change: Risk με τη συμμετοχή Αυστριακών, Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.03.2015
Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και Εθνικό Θέατρο Ελλάδος υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας

Επισφραγίστηκε και επίσημα η συνεργασία Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος και Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου με την οποία τα δύο θέατρα προχωρούν στην εφαρμογή ενός προγράμματος καλλιτεχνικής συνεργασίας με σκοπό την προαγωγή και ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.03.2015
Υποτροφίες Προγράμματος MBA Πανεπιστημίου Κύπρου

Τις αιτήσεις για εισδοχή στο Πρόγραμμα MBA θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα μας: www.mba.ucy.ac.cy και έχουν ήδη αρχίσει, καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων θα είναι περίπου 30 Μαρτίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.03.2015
Προκήρυξη θέσης προσωπικού στο European University Institute

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού γνωστοποιεί ανακοίνωση του EUROPEAN UNIVERSITY INSTITUTE (EUI) για την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού για τη θέση: Chair in Constitutional and/or Public Law (LAW8) μέχρι στις 23 Μαρτίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Ημερίδα «Ευτέρπη»

Ένα ψηφιακό μουσικό ανθολόγιο για το τραγούδι στο σχολείο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Βραβείο Ανδρέα και Μαίρης Λαδόμματου

Το Γραφείο Φοιτητικής Ζωής της ΥΣΦΜ δέχεται αιτήσεις για το Βραβείο "Ανδρέα και Μαίρης Λαδόμματου" από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Σειρά ανοικτών τηλε-μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Πρόγραμμα "Σπουδές στον Πολιτισμό" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου συνεχίζει τον κύκλο ανοικτών τηλεσεμιναρίων, τα οποία απευθύνονται σε όλους τους φοιητητές του Προγράμματος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Δρ Κώστα Καδή και Fleur Pellerin.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Προσφορά Διεθνούς Υποτροφίας του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού γνωστοποιεί ότι το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας προσφέρει Διεθνή Υποτροφία που παρέχει τη δυνατότητα σε νέους να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου της Γερμανίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.02.2015
Προκήρυξη θέσης προσωπικού στο European University Institute

Για σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφέρομενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεται στην ανακοίνωση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

11.02.2015
Έκθεση Ex-Change:Risk

Ξενάγηση της έκθεσης Ex-Change:Risk

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.02.2015
6ο Βραβείο ΝΕΜΙΤΣΑΣ 2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ανακοινώνει ότι το Βραβείο ΝΕΜΙΤΣΑΣ 2015 θα απονεμηθεί φέτος στις ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται αποδεκτές απο 1/4/2015 έω και τις 30/4/2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.02.2015
1ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Μουσικής «Σόλων Μιχαηλίδης»

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2015 και μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1997 και είναι κάτοικοι Κύπρου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

05.02.2015
Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγμου για τη Νεολαία

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου έχει ώς στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά σχέδια ολοκλήρωσης. Η προθεσμία υποβολής έως 23 Φεβρουαρίου 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.02.2015
Συναυλία του Ωδείου Αθηνών αφιερωμένη στην Κύπρο

Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί απο τους μαθητές και δασκάλους του ωδείου και είναι αφιερωμένη στην Κύπρο, συμμετέχουν οι κύπριοι Μιχάλης Χατζημιχαήλ στο λαούτο και ο μαέστρος Νεοκλής Νεοφυτίδης.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.02.2015
Βρυσάκι – Χώρος Τέχνης & Δράσης

Η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση και το Βρυσάκι απευθύνουν σε καλλιτέχνες, ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στη διοργάνωση Υπό το Φως των Κεριών. Οι συμμετέχοντες θα προέρχονται από όλο το φάσμα της δημιουργίας: Θέατρο, Χορός, Μουσική, Prerformance, Εικαστικά Φωτογραφία και Συγγραφείς.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.02.2015
Notos 2015

Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι της 31 Μαρτίου 2015 στην σελίδα http:hps.gr/notos2015/el/entry-form/.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

04.02.2015
3rd Scholarship Programme for the Academic Year 2015-2016

The Sylvia Ioannou Foundation announces the launch of the 3rd Scholarship Programme, for the Academic Year 2015-2016. The Programm will award scholarships for post-graduate studies in the fields of Humanities and Social Sciences on subjects related to the island of Cyprus.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

30.01.2015
Βραβείο «Μάρκος Αυγέρης»

Το φετεινό βραβείο "ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ" της εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών απονέμεται στον κύπριο πεζογράφο Ανδρέα Ονουφρίου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.01.2015
Κάλυψη αναγκών για αγορά υπηρεσιών απο εκπαιδευτές

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για την κάλυψη επιπρόσθετων αναγκών που προέκυψαν για την αγορά Υπηρεσιών απο Εκπαιδευτές για την διδασκαλία στα Απογευματινά και Βραδινά μαθήματα των Τεχνικών Σχολών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

27.01.2015
Προκήρυξη υποτροφίας για λογοτέχνη στην Αυστριακή πόλη Graz

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου πληροφορούν το κοινό ότι ο φορέας Kulturvermittlung Steiermark και το πολιτιστικό τμήμα του δήμου της πόλης Graz της Αυστρίας έχουν προκηρύξει υποτροφία για ένα χρόνο στο Graz.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.01.2015
Ανοιχτή πρόσκληση σε Κύπριους καλλιτέχνες για Διεθνές Πρόγραμμα Φιλοξενίας

Ανοιχτή πρόσκληση σε Κύπριους καλλιτέχνες για συμμετοχή σε Διεθνές Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών απευθύνει ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκής Μεσογειακής Τέχνης ΕΜΑΑ σε συνεργασία με τη Θεατρική ομάδα Rooftop Theatre Group.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.01.2015
ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΕΣΤΕ

Το βραβείο ΔΕΣΤΕ θεσμοθετήθηκε το 1999 ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής του Ιδρύματος για την στήριξη και προώθηση της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης και απονέμεται κάθε δύο χρόνια.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.01.2015
15th Athens Technopolis Jazz Festival

Once more, Technopolis would like to invite you to send your proposals for the "15th Athens Technopolis Jazz Festival" if you are interested until the 15th of March 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.01.2015
Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού προκηρύσσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015, το οποίο θα προγματοποιηθεί τον Ιούλιο 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.01.2015
Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων Πολιτιστικών Υπηρεσιών «Πολιτισμός»

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοινώνουν τα νέα σχέδια επιχορηγήσεων για τους τομείς "Βιβλίο", "Εικαστικά", "Μουσική", "Χορός", "Θέατρο", "Λαϊκός Πολιτισμός" και "Κινηματογράφος".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.01.2015
22η Διεθνής Μπιενάλε Χιούμορ και Σάτιρας στις Τέχνες

Η Μπιενάλε έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Τα έργα που θα λάβουν μέρος στην Μπιενάλε καθώς και τα έργα που θα βραβευθούν, θα επιλεγούν απο Κριτική Επιτροπή.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.01.2015
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι οι συγγραφείς/εικονογράφοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιο το έργο τους για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις 2015, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική Δήλωση Συγκατάθεσης (Έντυπο ΚΒΛ1).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

20.01.2015
3ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Μαγειρικής για παιδιά και νέους

Στόχος του διαγωνισμού είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου μας και τις ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις. Παράλληλα να εξοικειωθούν με τα υλικά, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής και Κυπριακής Κουζίνας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.01.2015
17η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου ανακοινώνει ότι η 17η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (Mediterranea 17) θα διεξαχθεί στο Μιλάνο από τις 22 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2015 με τίτλο No food's Land - Milan after EXPO.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

13.01.2015
Προκήρυξη για την θέση του Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη

Ο νέος Διευθυντής θα αναλάβει για τα επόμενα χρόνια το Μουσείο Μπενάκη, έναν από τους σημαντικότερους Μουσειακούς Οργανισμούς της Ελλάδας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.01.2015
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακοινώνει την έναρξη διδασκαλίας σεμιναρίων πανεπιστημιακού επιπέδου για το Εαρινό Εξάμηνο 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

07.01.2015
Βραβεία εικονογράφησης

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τον διαγωνισμό για βραβεία εικονογράφησης 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.12.2014
Κίνηση Προώθησης και Προβολής Κυπριακού Πολιτισμού

Η υπεύθυνη της Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα αναζητεί άτομο για γυναικείο ρόλο.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.12.2014
Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού προκηρύσσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

23.12.2014
Πρόγραμμα Υποτροφίων για Έλληνες

Το Ίδρυμα Ωνάση ανακοίνωσε τα Προγράμματα Υποτροφιών προς Έλληνες, Ακαδημαϊκού Έτους 2015-2016.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2014
Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου προκηρύσσουν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2014.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

22.12.2014
13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ανακοίνωση για υποβολή ταινιών στο Διεθνές Διαγνωστικό Τμήμα του Φεστιβάλ "Κινηματογραφικές Μέρες-Κύπρος 2015" που λειτουργεί φέτος για 13η φορά, διαθέτει για πέμτπη συνεχή χρονιά ξεχωριστό διαγνωστικό τμήμα υπό τον τίτλο "Glocal Images".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

19.12.2014
Συνάντηση Υπουργού Παιδείας Κύπρου και Υφυπουργού Πολιτισμού Ελλάδας

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας κα Άντζελα Γκερέκου.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.12.2014
Ανακοίνωση-Πρόσκληση Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη»

3ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: "Ακαδημαϊκή Αριστεία και Χάρισμα: Νέες Τάσεις στην Εκαπίδευση του 21ου αιώνα".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

18.12.2014
Συνάντηση Υπουργών Παιδείας Κύπρου-Ελλάδος

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη χορήγηση υποτροφιών σε δικαιούχους αριστούχους έλληνες φοιτητές.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.12.2014
Notos 2015 Διεθνής Φιλοτελική Έκθεση

Όσοι επιθυμούν να εκθέσουν πρέπει να επισκεφθούν τη σελίδα hps.gr/notos2015/el/entry-form/ και να υποβάλουν την αίτησή τους στην Οργανωτική Επιτροπή.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

12.12.2014
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Σεναρίου

Διάκριση Κυπρίων Δημιουργών στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

09.12.2014
Ανοικτή πρόσκληση για Athens foto festival

Τo Athens Photo Festival, το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Μάιος-Ιούλιος 2015 και μεταφέρει τον πυρήνα των δράσεών του στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Πειραιώς).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.12.2014
Ανοιχτή Πρόσκληση για διαγωνισμό φωτογραφίας

Ένα Φωτογραφικό μωσαϊκό που τεκμηριώνει τη ζωή και τις προοπτικές των νέων Ευρωπαίων 2013-2014

 

 

...διαβάστε περισσότερα

02.12.2014
Λειτουργία έκθεσης: Στο στόμα του λύκου

Η έκθεση "Στο στόμα του λύκου. Να πεθάνει, να πεθάνει" εκτός απο τις επίσημες αργίες θα παραμείνει κλειστή: 24 και 31 Δεκεμβρίου 2014 και 2 και 5 Ιανουαρίου 2015. Στις 22,23,29 και 30 Δεκεμβρίου 2014 θα λειτουργεί απο τις 11:00 έως τις 15:30

 

 

...διαβάστε περισσότερα

25.11.2014
Εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για αποφοίτους Ανωτάτης Εκπαίδευσης

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει τον 6ο κύκλο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για Αποφοίτους Ανωτάτης Εκπαίδευσης ο οποίος ανήκει στο πλαίσιο της Πράξης "Ακαδημία Πλάτωνος - Η Πολιτεία και ο Πολίτης".

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2014
Μπιενάλε Βενετίας 2015

Η επόμενη Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 9 Μαΐου και 22 Νοεμβρίου 2015 (preview 6-8 Μαίου).

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2014
Pop-up Festival 2014

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Pop-up Festival 2014, ο Δήμος Λευκωσίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη (NiMAC) απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2014
Open Call

Πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 ειδική συνεδρία της Επιτροπής Κρίσης για την επιλογή της επιμελητικής πρότασης στο πλαίσιο του Open Call με γενικό τίτλο «Ο σύγχρονος πολιτισμός σε κρίση».

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2014
Frederick University

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick Λευκωσίας.

 

 

...διαβάστε περισσότερα

03.10.2014
Υποτροφία Φοίτησης Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει συγκεκριμένο αριθμό υποτροφιών σε υποψηφίους φοιτητές απο την Ελλάδα για όλα τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

 

 

...διαβάστε περισσότερα