ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έφυγε από τη ζωή ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Γρηγορόπουλος (2024)
21.05.2024

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την τραγική απώλεια του Γιώργου Γρηγορόπουλου, καλού φίλου και στενού συνεργάτη μας από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του Σπιτιού της Κύπρου.
Για τρεις και πλέον δεκαετίες, ο Γιώργος, άριστος και έμπειρος φωτορεπόρτερ, πανταχού παρών σε όλες τις εκδηλώσεις μας, αποτύπωσε και απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό κάθε στιγμή της πορείας και της ιστορίας του Σπιτιού της Κύπρου, στην αποστολή του να αναδείξει το διαχρονικό ιστορικό και πολιτιστικό πρόσωπο της Κύπρου και να προβάλλει, την πνευματική και καλλιτεχνική έκφραση Κυπρίων και Ελλαδιτών δημιουργών, λειτουργώντας ως μία γέφυρα άμεσης επικοινωνίας και ουσιαστικού διαλόγου των ανθρώπων και των έργων του κοινού μας πολιτισμού.
Αδιάψευστος μάρτυρας της μεγάλης αυτής συνεισφοράς του στην τεκμηρίωση του έργου μας είναι το πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο μας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι δικό του έργο.
Η φιλία και η συνεργασία μαζί του ήταν τιμή και προνόμιο για όλους μας. Η αναπάντεχη απώλειά του μας έχει, πραγματικά, συγκλονίσει όλους και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ομάδα μας και στις καρδιές μας.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους οικείους του. Ας είναι η βαθιά συλλογική εκτίμηση προς το πρόσωπο και το έργο του, η παρηγορία και η δύναμή τους.